Oprichting Sport op Voorne Putten.

Sport verbroedert en is een belangrijk onderdeel van onze maatschappij. Ook op Voorne Putten. Sinds maart 2016 is het sportplatform SportopVoornePutten opgericht door Marcel van den Nieuwendijk, Joris Hendriks en Peter van Herp.

 

Vóór de oprichting van SportopVoornePutten werkten Marcel, Joris en Peter drie jaar voor Radio Voorne en presenteerden wekelijks het programma Sport op Voorne. Radio Voorne is vanaf 1 januari 2016, tezamen met Smart FM, opgegaan in Linq Media. Omdat er bij Linq Media geen ruimte was voor een sportprogramma, besloten Marcel, Joris en Peter hun kennis, netwerk en enthousiasme op het gebied van sport een vervolg te geven middels een website, Facebookpagina en Twitteraccount. SportopVoornePutten was geboren.


Sport op Voorne Putten groeit. In maart 2018 is Jack Holten toegetreden tot de redactie. In juni 2018 sloot ook Patrick Buys aan. Er is meer mankracht voor de berichtenvoorziening gekomen en het aantal volgers neemt in snel tempo toe. Gezien het ambitieniveau, is het wenselijk de redactie verder uit te breiden met andere enthousiaste sportliefhebbers, die ook iets moois van dit platform willen maken. Vindt u het ook leuk en heeft u tijd om deelgenoot te worden van SOVP, meld u dan aan. Voor nadere informatie klik hier.


De veranderingen gaan snel: Sinds 4 januari 2020 is Sport op Voorne Putten terug op de radio. Een droom van de kernredactie gaat hiermede in vervulling. Het radioprogramma is ondergebracht bij Linq Media in Spijkenisse. Dé regionale zender voor Voorne Putten.  

Met plezier maken onderstaande medewerkers 10 maanden per kalenderjaar elke zaterdag tussen 14.00 uur en 17.00 uur een sportprogramma voor de sportliefhebbers. Op Voorne Putten op de kabel te volgen op 105.9 FM.


De medewerkers.

Joris Hendriks:

Heeft als redacteur van het vroegere sportprogramma de vinger aan de pols gehouden van alles wat er zich op sportgebied op Voorne Putten en omstreken afspeelt. Ook heeft hij daar de berichtgeving van verzorgd voor de Facebook-pagina die gelinkt was aan het radio-programma. In deze nieuwe vorm zal hij dat voor u blijven doen. Hij zal de website beheren en het netwerk onderhouden. Op de achtergrond het ICT werk doen en op de voorgrond functioneert Joris als technicus van het radioprogramma. Ook maakt hij iedere week een uitstekende voorbeschouwing op het Dames- en het Heren amateurvoetbal van ons eiland. 


Cor Buys:

Eén van de technici van Linq Media Radio Sport op Voorne Putten die verantwoordelijk is voor een goed verloop van het sportprogramma. Jaren geleden de opleiding gehad bij Radio Voorne in Hellevoetsluis en sindsdien de liefde ontwikkeld voor sport en media.

Muziek is één van zijn hobby's en dit is vanzelfsprekend goed in te passen in het sportprogramma van Linq Media. De Muziekkeuzes zijn variërend tussen moderne pop en oldies, maar privé luistert Cor het liefst naar "the blues" van bijvoorbeeld Eric Clapton, Joe Bonamassa, Jeff Beck enz. 

Sporten doet hij het liefst passief, maar Cor houdt van Volleybal en Voetbal en kijkt graag naar de wedstrijden van deze sporten. In het verleden een eigen onderneming waarbij veel creativiteit kwam kijken, maar inmiddels al een geruime tijd met pensioen en doet met veel plezier de technische en muzikale kanten van Sport op Voorne Putten bij Linq Media. 


Peter van Herp:

Peter is samen met Marcel en Joris een man van het eerste uur bij Sport op Voorne Putten. Wordt door zijn muziekkennis de Muziekprofessor genoemd en geniet van het schrijven van columns en het presenteren van het radio sportprogramma.

Na een paar jaar heeft Peter tijdelijk Sport op Voorne Putten verlaten. Na het vijfjarig jubileum begon het bij Peter weer te kriebelen en sindsdien schrijft hij weer zijn columns en sluit hij aan bij Radio Sport op Voorne Putten. Helaas was dit van korte duur en heeft Peter zijn werkzaamheden voor SOVP per september 2021 gestaakt. Inmiddels is Peter weer aangeschoven bij het radioteam van SOVP.


Marcello Stewart:

Marcello voelt zich als een vis in het water bij Sport op Voorne Putten. Sinds begin december 2020 is hij toegetreden tot het gilde.

In eerste instantie kunt u Marcello beluisteren tijdens Radio Sport op Voorne Putten op de zaterdagmiddag bij LINQ Media. Hij wil daarbij de luisteraars informeren over de sport, maar ook entertainen (humor en sketches). Marcello bruist van de ideeën en wil ook Sportitems voor LINQ & SOVP TV gaan maken.

 

Marcello heeft een zeer brede maatschappelijke kennis op diverse gebieden. Hij heeft zelf aan verschillende sporten gedaan zoals judo, wadokai en shotokan karate. Hij deed aan atletiek (100 en 200 meter sprint), maar voetbal deed hij op het hoogste amateurniveau. Nu is hij voor de KNVB als zaalvoetbal- (hoofdklasse) en veldscheidsrechter (standaardelftallen) actief. Hij speelt in een veteranenteam van voormalig profvoetballers en is met dat team is al 16 jaar op rij kampioen. Dammen en snooker hebben ook Marcello's aandacht. We heten Marcello van harte welkom en wensen hem veel plezier bij SOVP!

 

Inmiddels heeft Marcello diverse afleveringen van Sporten is een Sport gemaakt. Daarnaast was hij de initiator, regisseur en editor van Sport aan de Keukentafel.

 

Door zijn verhuizing naar Friesland heeft Marcello helaas zijn actieve rol voor SOVP opgegeven. Hij is nog wel op oproep beschikbaar voor radio activiteiten. 


Jack Holten:

Door verhuizing naar Brabant heeft Jack in het najaar van 2021 de redactie verlaten. 

De nestor van het team maakte drie jaar enthousiast deel uit van de redactie. Jack verzorgde voor SoVP de website en verzamelde dagelijks het laatste sportnieuws. Ook maakte hij deel uit van het Radio SoVP radioteam bij LinqMedia in Spijkenisse.

 

Omdat Jack zag dat door personeelsgebrek de informatievoorziening en daardoor de kwaliteit van SoVP Website en Facebookpagina sterk afnamen, heeft Jack januari 2022 besloten de overgebleven redactieleden te ondersteunen bij de Website en Facebookpagina (zolang andere redactieleden dat goed vinden). Eind maart 2022 heeft hij alsnog besloten zijn werkzaamheden definitief te beeindigen.

 

Jack is een sportfanaat. Hij was door een rugblessure op vroege leeftijd genoodzaakt te stoppen met het actief beoefenen van sport. Na een intensief sportief leven als tafeltennisser, atleet en toerwielrenner, volgt Jack vanaf zijn 42e de sport passief met een duidelijke voorkeur voor tafeltennissen, wielrennen, darten en schaken. Ook heeft Jack een rijk verleden bij de Nederlandse Tafeltennisbond als accountmanager/verenigingsondersteuner en bestuurslid.


Patrick Buys:

Op Tweede Kerstdag 2022 is onze medewerker en sportvriend Patrick Buys op veel te jonge leeftijd overleden. Hij werd door een ernstige ziekte slechts 45 jaar. Rust in vrede, Patrick.

 

Patrick Buys was vanwege zijn lichamelijke beperking in de regio bekend (of berucht) als de Rollende Sportgek. Voorheen zelf actief als rolstoelbasketballer; momenteel voornamelijk passief volger van diverse sporten. Hoewel passief? Werkzaam als vrijwilliger voor o.a. voormalig basketbalvereniging Jump'80, als zaalwacht voor de KNHB, werkzaam voor diverse verenigingen en ook met de nodige ervaring als sportcommentator voor Radio Voorne. Voorheen actief als secretaris voor Zaalvoetbalvereniging Hellevoetsluis, wedstrijdsecretaris Jeugd HC Voorne en scheidsrechterscoördinator voor HV Helius en redacteur voor VoetbalRotterdam. Patrick had een uitgebreid netwerk opgebouwd binnen de regionale sport en gaf graag zijn bijdrage aan Sport op Voorne Putten. Als redacteur en voetbalverslaggever.

 

Voor het In Memoriam, lees hier


Rebecca Keijzerwaard:

Vanaf 1 oktober 2021 heeft Rebecca korte tijd meegewerkt aan Radio Sport op Voorne Putten. Door studie bleef er echter te weinig tijd over en besloot Rebecca in februari 2022 haar bijdrage on hold te zetten.


Marcel van den Nieuwendijk:

Marcel is de oprichter van het sportplatform Sport op Voorne Putten (2016). Ook realiseerde hij de terugkeer van het wekelijkse radio sportprogramma op Voorne Putten (2020). Helaas heeft Marcel door drukke werkzaamheden geen tijd meer om bij te dragen aan SOVP.

 

Marcel beheerde de Facebook-, Website- en Twitterafdeling van SoVP. Hij onderhield de contacten met de sportwereld, maakte mooie interviews en schreef af en toe een column. Op 4 januari 2020 ging een grote wens in vervulling met de geboorte van het programma Radio SportopVoornePutten bij LINQ Media. Iedere zaterdag LIVE tussen 14.00 uur en 17.00 uur, met LIVE verslagen vanaf de voetbalvelden. De Sportgast van de Week, De Prestatie van de Week en nog veel meer Lokaal Sportnieuws.

 

Marcel was in zijn jongere jaren actief als voetballer (keeper), volleyballer en tennisser. Nadat hij gestopt was met het actief beoefenen van sport, is hij daadwerkelijk alle sporten passief gaan volgen. Hij heeft ervaring op het gebied van radio-presentatie en was in die hoedanigheid ook zeer bekwaam als interviewer (lokaal, regionaal, nationaal en internationaal).

 

Marcel heeft jaren artikelen geschreven over de mooie dartssport. Tevens interviews afgenomen voor een Dartswebsite. Zijn kennis hierover is dan ook zeer groot.

Naast de dartssport is Marcel zeer geïnteresseerd in alle overige sporten en heeft hij een netwerk opgebouwd in de lokale sportwereld vanuit de functie bij Sport op Voorne.

 

De afgelopen twee jaar heeft hij het tennisracket weer opgepakt en houdt hij zich ook bezig met fitness. 

Persoonlijk vind hij het volgen en onder de aandacht brengen van de Sporters, Verenigingen en hun Fans meer dan belangrijk. De sport leeft enorm op het eiland Voorne Putten en wij willen benoemde doelgroepen een platform geven om aandacht te vragen voor al hun activiteiten, resultaten en vrijwilligers. 


Leen Looij:

Leen Looij was sinds 2019 lid van de redactie.

Leen overleed eind januari 2021 geheel onverwacht.

Rust in vrede, Leen.

Voor het In Memoriam, lees hier.


Onze missie en visie.

Wij vinden het geweldig om te zien hoe sport verbroedert en hoe belangrijk het is in onze maatschappij. Ons team stelt zich ten doel om u als sportbeoefenaar en -liefhebber geïnformeerd te houden over het laatste sportnieuws op Voorne Putten. Verder willen wij er zijn voor Sporters, verenigingen en hun fans. Voor informatie, acties, nieuws en ondersteuning. Wij maken ook interviews met sporters, bestuurders en fans. Ook volgen wij talenten en brengen u hun laatste prestaties en wetenswaardigheden. 

 

SportopVoornePutten voor Sporters, Verenigingen en hun Fans ! 

Wij wensen u veel sport, spel en leesplezier.