Interviews met Sporters, Verenigingen en Fans.


De 34 jarige Triathleet/Marathonloper Niels Kerdel heeft nog minimaal twee doelen voordat hij stopt met intensief sporten.

12-04-2021.

Redacteur Jack Holten sprak in het Radio Sport op Voorne Puttenprogramma van zaterdag 10 april 2021 met de 34 jarige triathleet, marathonloper Niels Kerdel uit Hellevoetsluis. Niels heeft nog minimaal twee doelen voordat hij stopt met intensief sporten. Al twijfelt hij nog :-). 

 

Lees hier de weergave van het gesprek.


Aldo en Lorenz Cafferata willen plezier, binding en prestatie bij korfbalvereniging Olympia Spijkenisse hand in hand laten gaan.

6 april 2021.

We spraken in de Radio Sport op Voorne Puttenuitzending van 3 april met de nieuwe trainer/coaches Aldo en Lorenz Cafferata van korfbalvereniging Olympia uit Spijkenisse. De energieke tweeling wil plezier, binding en prestatie volgend seizoen bij de Olympiaselectie hand in hand laten gaan.

 

Lees hier het interview.


Daan Hoole in vorm uit de startblokken voorjaars wielerwedstrijden.

8 maart 2021.

Redacteur Jack had een gesprek met de 22 jarige Beloftewielrenner Daan Hoole uit Zuidland. Daan viel afgelopen week op met twee hele goede wedstrijden tussen de Elite Profwielrenners. Jack bespreekt met Daan de wedstrijden, kijkt terug, maar ook vooruit.

 

Lees hier het interview.


De passie voor het voetbal druipt er vanaf bij Sander en Vince van der Pol.

28 september 2020.

Sport op Voorne Putten besteedt regelmatig aandacht aan talentvolle sporters op Voorne Putten. Dit keer viel het oog op de talentvolle voetballer Vince van der Pol uit Rockanje. De vijftienjarige Vince speelt in de O17 van voetbalvereniging Rockanje en is wisselspeler van het vlaggenschip Rockanje 1.

 

Redacteur Jack Holten sprak met Sander en Vince van der Pol. Vader en zoon van der Pol hebben een gedeelde passie voor de voetbalsport. Tijdens het gesprek in Steakhouse De Moriaan aan de Moriaanse Weg West 46 in Hellevoetsluis droop dat er vanaf. Het werd een leuk gesprek met vader en zoon waarvan het enorme voetbaltalent Vince het bewijs moet zijn voor de uitspraak dat je de top alleen bereikt door af en toe bewust een stap terug te doen. 

 

Lees hier het volledige interview.


Donna Jansen werpt na een moeilijke periode weer vol energie de blik op de toekomst.

26 september 2020. 

Donna Jansen was zaterdag 26 september als Gast van de Week in het radioprogramma Sport op Voorne Putten. Donna is recent door een blessure gestopt met professioneel rolstoeltennis. Na een moeilijke periode heeft ze vol enthousiasme de blik weer op de toekomst geworpen. Ze maakte ons daar deelgenoot van. Lees hier de weergave van het gesprek.


Ben Sebel: HVOS kenmerkt zich als een warme familie waarbij de prestatieve groei ook belangrijk is.

20 september 2020.

Zaterdag 19 september was één van de twee voorzitters van Handbalvereniging Olympia uit Spijkenisse (HVOS) te gast in het eerste uur bij Radio Sport op Voorne Putten. Redacteur Jack Holten sprak in de studio met Ben Sebel. Het werd een mooi gesprek dat zonder veel moeite de dubbele tijd in beslag had kunnen nemen. Ben heeft toegezegd nog een keer terug te komen en even enthousiast over zijn vereniging te vertellen. Lees hier het volledige interview.


Triathleet Ronald van der Graaf op zoek naar nieuwe uitdagingen.

18 augustus 2020.

De Brielse triathleet Ronald van der Graaf (lid van TGV/58 jaar/getrouwd/vader van drie kinderen/5 kleinkinderen) is er zaterdag 15 augustus in geslaagd het IJsselmeer over te zwemmen. Een geweldige prestatie van deze atleet die steeds op zoek is naar nieuwe uitdagingen. Redacteur Jack Holten sprak met hem. Lees hier het interview.


Nissewaard Sporter van het Jaar 2019, de talentvolle 22 jarige Larissa van Krevel, stopt door ernstige blessure met topjudo.

26 juli 2020.

De Sporter van het jaar 2019 in de gemeente Nissewaard, de 22 jarige Larissa van Krevel, heeft door een schouderblessure dit voorjaar na veelvuldig overleg met coach Garmt Zijlstra, bondsvertegenwoordiger Pascal Bakker, familie en vrienden het lastige, maar moedige besluit genomen de judosport vaarwel te zeggen. Larissa komt op adem. Redacteur Jack Holten ging poolshoogte nemen en had haar uitgebreid aan de telefoon.

Lees hier Larissa's verhaal.


KDO Sport wil alle leden zich, in de breedste zin van het woord, laten ontwikkelen.

20-06-2020.

Redacteur Jack Holten ging in gesprek met Chantal van der Klooster en Nathalie Lemmen van de mooie gymnastiek- en turnvereniging KDO Sport uit Hellevoetsluis. Het werd een leuk gesprek over deze Hellevoetse vereniging met eigen turnhal aan de Fazantlaan én gym- en sportaanbod in alle Hellevoetse wijken.

Lees hier het gespreksverslag.


Daan Hoole: Tijdritspecialist van beroep.

13-06-2020.

Zuidlander Daan Hoole werd door redacteur Jack Holten geïnterviewd in het programma van Radio Sport op Voorne Putten.

Daan droomt van een carrière als wielerprofessional. De 21 jarige Zuidlander is tijdrit- en klassiekerspecialist bij de Beloftencategorie en rijdt voor de Continal Wieler Opleidingsploeg SEG Racing Academy.

Hij is meervoudig tijdritkampioen van Nederland. Lees hier het interview.


Schaaktalenten met hun eerste trainer in de spotlights.

13-06-2020.

Zaterdagmiddag 13 juni stonden de schaaktalenten Ansh Jakhari en Djad Maes samen met hun eerste trainer Peter Maes van schaakvereniging Spijkenisse in de schijnwerpers. Ze waren gedrieën in de radio uitzending van sport op Voorne Putten om door schaakamateur Jack Holten geïnterviewd te worden. Lees hier het uitgebreide interview met de drie Spijkenisser schakers.

Op de eerste foto Djad en Peter Maes.

Op de tweede foto Ansh Jakhari.

 

 


Erik den Adel leidt vv Nieuwenhoorn en WTAC Waterstad de nieuwe 1,5 meter maatschappij in.

06-06-2020.

Erik den Adel is zowel voorzitter van voetbalvereniging Nieuwenhoorn als de Wieler, Toer en ATB Club Waterstad. Hij was zaterdagmiddag 6 juni een uur te gast in de Radio Sport op Voorne Puttenuitzending.

Lees hier het gespreksverslag.


Lesley Pattinama-Kerkhove.

14-03-2020.

Net terug uit Australië, Nieuw Zeeland en Frankrijk, sprak de redactie in de LINQ Media studio voorafgaande aan de radio uitzending met professioneel tennister Lesley Pattinama-Kerkhove uit Spijkenisse. De geboren Zierikzeese woont daar sinds vier jaar samen met haar echtgenoot (en Delta Sport-voetballer) Edinho Pattimana. Het werd een leuk, geanimeerd gesprek.  

Lees hier het interview.


Lenneke Mietes start derde cursus Pilates PURE in Brielle.

03-03-2020.

Twee weken geleden postte SportopVoornePutten een oproep, waarin we kenbaar maakten dat we, in verband met een uitgevallen interview, nog tijd over hadden voor een leuk (sport)gesprek. De reacties stroomden binnen; de redactie moest een overwogen keus gaan maken. Dit leidde ertoe dat Marcel van den Nieuwendijk zaterdag 29 februari 2020 met Lenneke Mietes van Pilates PURE sprak in de Linq Mediastudio in Spijkenisse. Lenneke wilde graag haar verhaal doen en wij wilden meer te weten komen over haar kijk op Pilates.

 

Lees hier het gehele interview.

 

(De overige toppers die gereageerd hebben zullen ook op de één of andere manier aan bod gaan komen, of zijn reeds al in het zonnetje gezet bij SportopVoornePutten).


Mark van Os bouwt aan jonge ploeg OHVV.

23-01-2020.

Onze redactie sprak met trainer/coach Mark van Os (OHVV). De jonge, ambitieuze trainer behaalt zijn eerste doelstelling met OHVV: de periodetitel. Wat zit er nog meer in het vat? Lees hier het gehele interview. 


Mirjam Bakkes: multitasker in de basketbalsport.

30-12-2019.

Onze redacteuren Marcel van den Nieuwendijk en Jack Holten spraken vlak voor de Kerstdagen met Mirjam Bakkes uit Brielle. Een multitasker in de basketbalsport. Mirjam heeft vele volgers, wordt alom gerespecteerd en gewaardeerd. Wij weten nu waarom? Het is nu de beurt aan u, volger van Sport op Voorne Putten om nader kennis te maken met een bevlogen sportvrouw waarbij het basketbalvirus door het bloed stroomt. Lees hier het interview.


Drie Hellevoetse Helden organiseren Hellevoet Heroes.

22-12-2019.

Redacteur Marcel van den Nieuwendijk sprak Ramon van der Knaap en Remco Palm die samen met Raymond Kleij en vele vrijwilligers op 4 juli 2020 het event Hellevoet Heroes gaan organiseren. Het werd een mooi gesprek met enthousiaste sporters en organisatoren die de Triathlon terug brengen naar Hellevoetsluis. Maar dit keer niet langs het kanaal en door het industrieterrein, maar met de mooie Vesting als uitgangspunt. Lees hier het interview.

 


Familie van Sintmaartensdijk: in de ban van sport.

06-12-2019.

Op een mooie laatste zaterdagmiddag van november spraken onze redacteuren Marcel van den Nieuwendijk en Jack Holten in het kader van het grote december familie interview het sportieve gezin Van Sintmaartensdijk uit Zuidland. Bij het gastvrije De Smaeck van Hellevoet in Hellevoetsluis ontmoetten zij elkaar. Lees hier het interview.

 


Kevin Inkelaar (22 jaar): van beroep professioneel wielrenner.

06-11-2019.

Redacteur Jack Holten sprak op de laatste oktoberdag met de 22 jarige, sympathieke en charismatische Kevin Inkelaar uit Abbenbroek. Kevin maakt met ingang van 1 januari 2020 deel uit van de Bahrain Merida wielerploeg voor professionals. Hij wordt onder meer collega van Wout Poels (Ned), Mark Cavendish (Gbr), Damiano Caruso (It), Dylan Theuns (B) en Mikel Landa (Spa). Kevin heeft een contract getekend voor twee jaar. Lees hier het interview.


Leroy de Visser, bevlogen docent lichamelijke opvoeding én trainer van SC Botlek.

20-10-2019.

Redacteur Marcel van den Nieuwendijk sprak voor de rubriek IN THE SPO(R)TLIGHT op woensdag 16 oktober 2019 zeer uitgebreid met Leroy Visser. Een bijzondere Docent Lichamelijke Opvoeding én Trainer van SC Botlek. Over zijn passie voor bewegen én zijn kinderen op school. Ook spreken we over het trainersvak en zijn tijd bij VV Rockanje en SC BotlekLees hier het interview.


Savienne Disser, de nieuwe verzorgster van de selectie voetbalvereniging Hellevoetsluis.

10-09-2019. In onze nieuwe rubriek, IN DE SPORTLIGHT, stellen we iedere maand een persoon, vereniging of fan aan u voor die op dat moment actueel te maken heeft met de Lokale Sport op Voorne Putten. De aftrap wordt verricht door Savienna Disser uit Hellevoetsluis. Zij is met ingang van dit seizoen de verzorgster van de selectie van VV Hellevoetsluis. SportopVoornePutten stelt Savienna hier aan u voor.


Paratafeltennisser Dustin Eier: "Per aspera ad astra"/ "Jeux Paralympics de Paris 2024: j'arrive."

12-07-2019. 

Redacteur Jack Holten sprak afgelopen weekend twee uur met tafeltennisser Dustin Eier uit Hellevoetsluis (weekend) en Arnhem (door de week). Dustin speelt voor tafeltennisvereniging De Sprint uit Brielle én het Nederlandse Paralympisch Selectieteam. Zijn lijfspreuk die sinds november 2018 op zijn rechter onderarm staat getatoeëerd: Per aspera ad astra (“de weg naar de sterren is niet zonder obstakels”). Dustins sportieve doel: deelname aan de Paralympische Spelen van Parijs in 2024. Lees hier het interview.


Just Riet nieuwe Hoofdcoach Korfbalvereniging SC Olympia.

22-06-2019.

Just Riet uit Zuidland omschrijft zichzelf als een heus korfbaldier. Hij heeft zelf jaren gespeeld. Voor PKC, Olympia, ZKV en OZC. Verder is hij scheidsrechter in de Hoofdklasse en ook bondsraadslid geweest. Op dit moment is hij in het district verantwoordelijk voor de ontwikkeling van talentvolle scheidsrechters. Als trainer is Just de afgelopen 4 jaar verbonden geweest aan OZC. Als eindverantwoordelijke voor het 2e, maar vooral als duo voor de hele selectie. Met recht een korfbaldier dus. De ambitieuze trainer is met ingang van het komend seizoen aangesteld als Hoofdcoach bij Korfbalvereniging SC Olympia. We spreken met de Oud-wethouder van de Gemeente Bernisse over zijn doelen, het doorstromen en succes van de eigen jeugd. Het creëren van een sportieve en veilige omgeving, de geweldige vereniging, persoonlijke ontwikkeling én het smeden van de Teamspirit. Ook is zijn visie op de hegemonie van het Nederlandse Korfbal zeer interessant! Lees hier het zeer interessante interview.


Help Robert Rietdijk MS te verslaan.

28-05-2019.

Robert Rietdijk wil eigenlijk helemaal niet in de schijnwerpers staan, maar in dit geval kan het helaas toch niet anders. Hij heeft de verschrikkelijke ziekte MS en speciaal voor hem en het Nationaal MS Fonds organiseert Gewoon Fit op 7 juli een groot evenement op het Woordbouwerplein in Hellevoetsluis. Doel is om geld in te zamelen voor Robert, die in november graag naar Rusland wil voor een stamceltransplantatie. Hier is geld voor nodig. Robert is in de bloei van zijn leven, vecht hard tegen zijn ziekte en wil nog lang bij zijn geliefden blijven. DO WE HELP HIM BEAT MS?

 

Lees hier het mooie interview dat redacteur Marcel met hem had.


Leonie Bodaan organiseert Health Fest voor MS by Gewoon Fit.

22-05-2019.

Vaak plan je interviews, schrijf je columns en doe je speurwerk om onze lezers en volgers te voorzien van het laatste Sportnieuws op Voorne Putten. Zo heel soms komt er een bijzonder verhaal voorbij en moet je hier meteen op in springen. Marcel van den Nieuwendijk zag een Facebookpost van Leonie Bodaan (niet de eerste van haar in de afgelopen maanden :-) ) en raakte geïntegreerd.  

 

Omdat hij hier meteen meer over wilde weten, stuurde hij haar een mail met een aantal vragen, een soort van verkapt interview dus, en ontving ik een indrukwekkende e-mail terug.

Na enige communicatie onderling, volgt hier het bijzondere verhaal van haar, maar ook dit van Robert Rietdijk-Huisman. Lees hier meer.


Twirlvereniging Oleander: klein, ambitieus en succesvol. En ... net een familie.

06-02-2019.

Wat een bevlogenheid! Wat een gezellige mensen! Redactuer Jack Holten sprak met de drijvende krachten achter de ambitieuze en succesvolle Twirlvereniging Oleander uit Hellevoetsluis: Jolanda Kramer-Willemse en John Kramer. 

Bij het gesprek waren ook enkele even enthousiaste talenten aanwezig: Maybel, Isabel, Lorena en Stacey.

Het werd een mooie ontmoeting waarbij de luiken regelmatig van redacteur Jacks ogen vielen.  Klik hier voor de uitwerking van het interview.


Een Topsportklimaat bij Familie van 't Verlaat.

24-12-2018 

Hoe uniek is dat! Een broer en zus, die topsport bedrijven in de hoogste regionen van de triathlon- en duathlonsport.

 

SportopVoornePutten sprak met de Sportman van het Jaar 2018 in Nissewaard, genomineerd Sportvrouw van het Jaar 2018, en de drijvende krachten achter deze toptalenten. Een gesprek over de "vrije opvoeding", de uitstekende mentaliteit, de doelstellingen en wensen.

 

Lees hier het indrukwekkende interview. 


Donna Janssen: op weg naar Tokyo?!?

08-12-2018.

Rolstoel Tennistalent Donna Jansen sprak zelf de juiste woorden, voor het eerst ontmoetten wij elkaar en ze zei: “Het lijkt of we elkaar al veel langer kennen, leuk om jullie eindelijk te ontmoeten.” Tijdens het interview leren we Donna (en niet te vergeten haar moeder/manager Andrea) nog beter kennen. Over haar angsten, de moeilijke periode op de middelbare school, het vallen en weer opstaan, haar wensen en idealen. Gaat u zitten voor een intrigerend verhaal. Lees hier het interview. 


Henk Brongers, sportliefhebber in hart en nieren.

16-11-2018 

Sportliefhebber in hart en nieren. Volledig besmet met het tafeltennisvirus: Henk Brongers. 

 

Redacteur Jack Holten sprak met Henk. 

Lees hier het interview.


Handbalcoaches John Geul en Martijn Luijendijk.

05-09-2018. 

Sport op Voorne Putten sprak met de HV Helius handbalcoaches John Geul en Martijn Luijendijk: 

 

Onze grootste kracht is het hechte collectief.

 

Lees hier het hele interview

 

 


Shaquille Warren over haar passie: hockey.

21-08-2018

Zelden heeft een interview zo aan het verwachtingspatroon voldaan, als dat met hockeyster Shaquille Warren. Spontaan, slim en zelfverzekerd, open en mentaal enorm sterk. Over haar passie: hockey, de overwinningen en teleurstellingen hierin en de parallellen in haar privé en sportleven. We spraken Shaquille in Restaurant de Smaeck van Hellevoet, supporter van SportopVoornePutten. Lees hier het interview.

 


Hockeykeepster Nicolette van Drunen-Almekinders.

20-08-2018

Hockeykeepster en Amazone Nicolette van Drunen Almekinders (HV Spijkenisse): 

 

Ik mis "mijn" meiden enorm en geniet van de meiden met wie ik nu speel!

 

Lees hier het hele interview

 


Nieuwe trainer Excelsior Adrie Poldervaart.

06-06-2018. 

 

SOVP sprak met Adrie Poldervaart de trainer/coach van Excelsior. 

 

OHVV zit nog zeer diep in mijn hart! 

 

Lees hier het hele interview.


Interview met de wielertalenten Finn en Senna Wuisman.

Op 6 juli 2018 sprak redacteur Marcel van den Nieuwendijk met Finn en Senna Wuisman. Ze werden bij de Koek&Pan vergezeld door hun moeder. Er ontplooide zich een mooi gesprek met twee jonge PRC Delta wielrenners. Lees hier het interview.


Frederieke Knol, Ruitervereniging Rozenburg.

16-05-2018

 

SOVP sprak met Frederieke Knol van ruitervereniging Rozenburg. 

 

Ik ga Ruitervereniging Rozenburg de komende maanden waanzinnig missen! 

 

Lees hier het hele interview


Internationaal Snookerscheidsrechter Jan Verhaas.

11-05-2018

 

SOVP sprak met internationaal snookerscheidsrechter Jan Verhaas. 

    

Ik ben nog lang niet klaar met Snooker en Snooker niet met mij! 

 

Lees hier het hele interview


Stefan Bakker en Fleur Fok (Tv Zwartewaal).

02-05-2018.

 

SOVP sprak met Stefan Bakker en Fleur Fok van tennisvereniging Zwartewaal. 

 

Wij willen iets terug doen en tennissen tegen kanker!               

 

 

 

Lees hier het hele interview


Nieuwe Voorzitter VV Nieuwenhoorn Erik den Adel.

05-04-2018

 

SOVP sprak met de nieuwe voorzitter van voetbalvereniging Nieuwenhoorn: Erik den Adel.

 

"Met persoonlijke interesse en eenheid, wil ik zorgen voor een veilige en goed georganiseerde omgeving bij de club!"

 

Lees hier het hele interview.


Voorzitter VV Hellevoetsluis Edwin Boogaard.

24-11-2016.

 

SOVP sprak met Edwin Boogaard, voorzitter van voetbalvereniging Hellevoetsluis.

 

Negen jaar VV Hellevoetsluis is 1 groot hoogtepunt voor mij! 

 

Lees hier het hele interview.


Multimedia en Hoofdredacteur Jan Dirk Stouten.

29-04-2016

 

SOVP sprak met multimedia man en hoofdredacteur Jan Dirk Schouten.

 

"Ik kwam voor mijn werk en als toeschouwer naar VV Nieuwenhoorn. In dit interview een prachtboodschap die hij schreef voor zijn vader!" 

 

Lees hier het hele interview. 


Voor de rubriek Aan de telefoon met.... open deze link.

Voor de rubriek Hemd van het lijf open deze link.