Sporten is een Sport!

Voor de serie "Sporten is een sport!" maken we korte televisiereportages met een sporter, een team of een vereniging. Open de reportage door de naamlink te openen (groen).

 

Aflevering 17: Triathleet Niels Kerdel 3e bij het WK Hele Triathlon in Almere-Amsterdam.

In een nieuw persoonlijk record werd de Hellevoetse triathleet Niels Kerdel in het weekend van 18/19 september 3e bij het WK Triathlon. Na vier jaar gedegen voorbereiding in een nieuw persoonlijk record van 8 uur en 43 minuten over de 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en een slotmarathon van iets meer dan 42 km. 

 

Aflevering 16: Het Keijzerwaardtoernooi bij GHVV'13 in Geervliet.

Jaarlijks organiseren de vijf Bernisse voetbalverenigingen voorafgaand aan de Beker en Competitie een oefentoernooi. Dit jaar de 1e editie van het Keijzerwaardtoernooi. Op het mooie, nieuwe sportpark Guldeland van GHVV'13 kwamen de verenigingen dinsdag 17 augustus voor de eerste wedstrijdavond bij elkaar.

(de tv reportage komt woensdagavond online)

 

Aflevering 15: De Het Kanaalovertocht Ronald vd Graaf en Jan Pieter Borst

Briellenaar Ronald van der Graaf en Rotterdammer (ex Voorne Puttenaar) Jan Pieter Borst zwommen woensdag 21 juli Het Kanaal tussen Dover (Engeland) en Calais (Frankrijk) over. Ze zwommen de 51,5 kilometer in 12 uur en 58 minuten.

 

Aflevering 14: Voetbal Academy Spijkenisse.

Drie dagen voetballen onder begeleiding van profvoetballers zoals Sven Mijnans, Robbert de Vos en Tom Beugelsdijk tijdens het Soccercamp van de Voetbal Academy Spijkenisse. Van maandag 19 tot en met woensdag 21 juli op de velden van voetbalvereniging Spijkenisse. Het Soccercamp van de Voetbal Academy Spijkenisse is een initiatief van Tom de Boer, Robbert de Vos en Sven Mijnans.

 

Aflevering 13: Roadtrip Piet van Dijk.

Voetbalvereniging Spijkenisse bestaat 1 juni 2021 75 jaar. Piet van Dijk maakte op de jubileumdatum een Roadtrip naar locaties die in de geschiedenis een belangrijke rol gespeeld hebben. Voormalig speler van Spijkenisse 1, Aren Buvens, kwam langs om Piet te begroeten.

 

Aflevering 12: Ronald van der Graaf en Jan Pieter Borst staan voor een uitdaging.

Ronald van der Graaf en Jan Pieter Borst zwemmen met Pinksteren het IJsselmeer over. Van Medemblik naar de kust van Stavoren en terug. Tussen 22 en 29 juni willen beide triathleten/lange afstand zwemmers Het Kanaal over zwemmen. Van Dover in Engeland naar Calais in Frankrijk.

 

Aflevering 11: GHVV'13.

GHVV'13 heeft na jaren van overleg in de zomer van 2020 de nieuwe energie neutrale accommodatie onder aan de Toldijk in Geervliet betrokken. We spraken met voorzitter Ad van der Bom. Hij vertelde ons hoe het met de vereniging gaat en gaf ons een uitgebreide rondleiding.

 

Aflevering 10: Meiden- en Vrouwenvoetbal voetbalvereniging Zuidland.

Al een aantal jaar is voetbalvereniging Zuidland het meiden- en vrouwenbolwerk op Voorne Putten. Sporten is een Sport bezocht de vereniging op haar mooie accommodatie, sprak met damescoördinator Hans Schelvis en de speelsters Julia Wertz ("oma" team 1), Sanne Troost (aanvoerder team 1) en Nienke van de Velde (supertalent van team 2 dat aan de deur van team 1 klopt).

 

Aflevering 09: Kitesurfschool Rockanje.

Kitsesurfschool Rockanje maakt deel uit van NextLevel Beachevents Rockanje. We spraken met de drijvende kracht achter NextLevel Beachevents en de Kitsesurfschool: Dave.

 

Aflevering 08: Een ode aan alle vrijwilligers (middels Soccer Event vv Rockanje).

Deze aflevering van Sporten is een Sport is een ode aan alle vrijwilligers die wekelijks in Coronatijd activiteiten organiseren voor de jeugd van Voorne Putten. We hebben besloten maar eens bij een activiteit te gaan filmen. We kozen voor het Soccer Event van zaterdag 27 maart bij voetbalvereniging Rockanje. We spraken met trainer/begeleiders Peter en Wouter en filmden -met toestemming van de ouders- de kinderen.

 

Aflevering 07: Voorne Putten Sportief 

Voorne Putten Sportief is een 8 kilometerloop door het mooie Rockanje waarbij om de 800 meter een personal trainer klaar staat om een leuke workout te geven van maximaal 4 minuten. Lekker ruim twee uur sporten onder begeleiding van 9 regionale personal trainers.

 

Aflevering 06: Koos De Ronde

Koos De Ronde is meervoudig Nederlands, Europees en Wereldkampioen vierspan paardenmennen. We spreken Koos op zijn Stal De Ronde aan de Meelweg in Zwartewaal. We werden daar gastvrij ontvangen door Koos, zijn vrouw Marie en overig personeel. 

 

Aflevering 05: Leo van der Hoek

Leo van der Hoek is voorzitter van tennisvereniging Oostvoorne. De actieve vereniging ligt midden in de natuur van de prachtige bungalowwijk "De Waranda" en beschikt over een bijzonder gezellig clubhuis, zes kunstgrasbanen en twee padelbanen met ledverlichting en oefenkooi.

 

Aflevering 04: Fred Zweistra

Fred Zweistra is de nieuwe voorzitter van voetbalvereniging Nieuwenhoorn. Fred is voormalig eerste elftalspeler. Zonder bestuurlijke ervaring gaat hij de ambitieuze plannen van de vereniging mede vorm geven en ten uitvoer brengen.  

 

Aflevering 03: Leroy de Visser

Leroy de Visser (Hellevoetsluis) is trainer van de VFC O19 en gymleerkracht Cluster 4 onderwijs bij de Geelinckschool in Oostvoorne. Voor zijn studie Sportinnovatie is hij voor zijn afstudeerproject op zoek naar ideeën hoe zijn leerlingen verantwoord geïntegreerd kunnen worden bij sportverenigingen. Lees hier meer.

 

Aflevering 02: Mohamed en Redouane Abed 

Mohamed Abed is een kickboxtalent van Team Red One. Hij werd opgeleid, getraind en gecoacht door zijn vader Redouane Abed, eigenaar van boks- en kickboxschool Team Red One. Mohamed heeft recent een vijfjarig contract getekend met Nederlands grootste wedstrijdorganisatie Enfusion. Reden om met hem deze aflevering te maken.

 

Aflevering 01: Vijay Nanhoe

De 17 jarige Vijay Nanhoe is een Kyohushin Karate wereld jeugdtopper, tevens oprichter van de Kyokushin Fight Academy uit Hekelingen/Spijkenisse.