SportopVoornePutten vind het belangrijk om het Goede Doel, het liefst met een sport gerelateerde doelstelling, extra aandacht te geven en te ondersteunen. Heeft of kent u een Goed Doel waarvan u vindt dat ons platform kan helpen door middel van plaatsing op deze pagina? Dan verzoeken wij u om te reageren via ons e-mail adres: sportopvoorneputten@gmail.com. 

 

SportopVoornePutten: Voor Sporters, Verenigingen én hun Fans!


EVEN VOORSTELLEN: Wij zijn Tennisrunners TCK, team 167 en wij doen voor de vierde keer mee aan de Roparun, ditmaal vanuit Bremen (Oldenburg) naar Rotterdam. Ons team bestaat uit 8 lopers, 4 fietsers, 2 masseurs, 4 chauffeurs, 2 navigatoren, 2 cateraars en 2 kampbouwers. Sportiviteit gaat op tennisvereniging TC de Kooistee uit Hellevoetsluis verder dan het tennisveld. De basis van het team Tennisrunners TCK wordt gevormd door leden van TC de Kooistee.      WAT IS DE ROPARUN: De Roparun is een non-stop estafetteloop van ruim 500 kilometer waarbij mensen, in teamverband een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto van de Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. De Roparun vindt jaarlijks plaats tijdens het pinksterweekend.

 

ONS DOEL: Het doel van de Stichting Roparun is de kwaliteit van leven voor mensen met kanker te verhogen. Roparun richt zich voornamelijk op de palliatieve zorg. Het doel van Team 167 “Tennisrunners TCK” is om een zo groot mogelijk bedrag te kunnen overhandigen aan de stichting Roparun. In Nederland krijgt een op de drie mensen met deze verschrikkelijke ziekte te maken. Wij zouden het fantastisch vinden om op deze manier een steentje te kunnen bijdragen om de kwaliteit van het leven van deze patiënten te vergroten.  In 2020  zullen wij ons speciaal inzetten voor een prachtig doel: een koppelbed voor Hospice De Roos in DrieMaasStede, onderdeel van Argos Zorggroep.     Een koppelbed voor Hospice De Roos:  Op De Roos verblijven mensen tijdens hun laatste levensfase. Dankzij een koppelbed kunnen zij weer even tegen hun geliefden aankruipen, bijvoorbeeld om samen mooie muziek te luisteren. In de laatste levensfase is nabijheid belangrijker dan ooit en een koppelbed maakt dit mogelijk. De komende maanden organiseert Roparunteam Tennisrunners TCK allerlei acties en evenementen om geld in te zamelen voor dit prachtige doel.     

 

WAT KUNT U VOOR ONS BETEKENEN: Kwaliteit van leven verbeteren kunnen wij niet alleen, daarvoor hebben we hulp nodig, heel veel hulp. Wij zijn op zoek naar sponsors en donateurs, er komt namelijk veel kijken bij deelname aan de Roparun.       SPONSORING EN DONATIES: Draagt u ons en stichting Roparun een warm hart toe. Neem contact op of maak uw donatie over naar: NL 93 INGB 0007 2179 59 t.n.v. stichting Tennisrunners TCK o.v.v. donatie + uw naam.    Doneren kan ook via www.roparun.nl. Kies voor het tabblad steun ons en daarna doneren. U kiest voor team 167, Tennisrunners TCK en doneert een bedrag naar keuze.    BEDANKT VOOR UW STEUN: Namens TENNISRUNNERS TCK en Roparun bedankt voor uw bijdrage.    Met vriendelijke groet, Wim Wallet Teamcaptain Tennisrunners TCK e-mail: info@tennisrunners-tck.nl


Team Warren zet zich in voor Sophia.

Team Warren zet zich al vele jaren volkomen belangeloos in voor het Sophia Kinderziekenhuis. Op dit moment heeft het team 38 leden. Daar zullen er nog wel een paar bijkomen. 

Het motto van Team Warren is al jaren hetzelfde: Laat ziek kinderen niet aan de zijlijn staan! 

 

Wanneer lezers van Sporten op Voorne Putten dit super vriendelijke en sympathieke doel willen ondersteunen kan dat op een heel gemakkelijke manier.

 

 

Klik op de link https://www.sportenvoorsophia.nl/team/team-warren  

Klik op “Doneer nu” en dan kom je hier terecht https://www.sportenvoorsophia.nl/team/team-warren/donerenDe rest is feitelijk kinderspel.  

De overige informatie rondom Sporten voor Sophia en Team Warren: 

Dit is de link met algemene informatie m.b.t. Sporten voor Sophia  

https://www.sportenvoorsophia.nl/

Dit is de link naar het onderdeel Spinning voor Sophia  

https://www.sportenvoorsophia.nl/sport/sporten-voor-sophia 

Dit is de link naar de Facebookpagina van Team Warren

https://www.facebook.com/FietsenVoorSophia/ 

Elk teamlid van Team Warren heeft ook een eigen actiepagina. Een voorbeeld is de pagina van Bertil Geldof. Hier de link  

https://www.sportenvoorsophia.nl/actie/bertil-geldof-3


Voor Dirk en Regina is Opgeven geen Optie en Samen trapt men ALS de wereld uit!

Dirk Muilenburg (67) en Regina Muilenburg-Troost (63) 

Gewoon een sportief echtpaar uit Zwartewaal. 

Zijn al 25 jaar lid van WTAC-Waterstad en al vanaf 1989 lid bij Voorne Atletiek. 

Dirk is inmiddels met pensioen en Regina heeft een volledige baan als adviseur vergunningen en plantoetsing bij waterschap Hollandse Delta.

 

‘Opgeven is geen optie’ en ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’  

'Wanneer kleinkinderen aan opa of oma vragen wat kanker is of wat ALS is dan hopen wij dat wij kunnen zeggen "dat is een ziekte waar je pilletjes voor moet slikken, vroeger ging je hieraan dood!" Dan is onze missie geslaagd!!! 

 

Zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez op fietsen en het liefst de maximale zes keer. Dirk en Regina doen dat dit jaar voor de negende keer. Niet voor zichzelf maar voor het goede doel. Een zieke schoonzus was hun grote motivatie, maar na haar overlijden zijn er nog genoeg anderen die hun hulp hard kunnen gebruiken. Daarom gaan ze nu ook weer die bekende berg in Frankrijk ‘Alpe d’Huez’.

 

Dirk en Regina zijn altijd al fanatieke sporters geweest en het leveren van een goede daad op een sportieve manier past ook helemaal bij ze. Toch hebben de twee inwoners van Zwartewaal even overwogen om helemaal te stoppen met hun deelname of zich in gaan te zetten voor een ander doel. Uiteindelijk zat de Alpe d’HuZes zo in ons systeem (en hart) dat we door zijn gegaan en er een tweede doel bij hebben gekozen. De keuze viel op de Tour du ALS, hetzelfde idee als de Alpe d’HuZes, maar dan de Mont Ventoux op. “

 

Ze staan inmiddels bekend om hun vaste Brielse activiteiten (Brielse Brugloop, Whiskyproeverij, fietstochten) en geven alles om zoveel mogelijk geld op te halen voor meer onderzoek naar medicijnen voor kanker en nu ook ALS.  

 

Vaste ondersteuning

Een aantal ondernemers begrijpen waar wij ons voor inzetten en steunen ons elk jaar. Niet alleen met donaties, maar ook ondersteuning. Donaties zijn belangrijk, maar ondersteuning door gebruik van locaties en diensten zijn net zo belangrijk. We hebben dan ook onze vaste locaties die wij mogen gebruiken om onze activiteiten te organiseren. Net zoals de groep vaste vrijwilligers bij de te organiseren evenementen. Familie, vrienden, buren, bedrijven, maar ook leden vanuit de verenigingen dragen ons een warm hart toe. Ook de jaarlijkse donaties van mensen die zelf te maken hebben in gezin/familie betreft ook een vaste groep die ondanks al het leed waar zij zelf mee te maken hebben vaak als eerste doneren. Dan stop je toch niet want ‘opgevenisgeenoptie’.

Fietstochten 

Al een aantal jaren organiseert Farm-Frites een fietstocht (met medewerking van vrijwilligers van WTAC) waarvan een deel van de opbrengst naar ons team wordt verdeeld. Uiteraard zijn wij dankbaar als we deze medewerking van de omgeving en bedrijven krijgen. We kunnen het tenslotte niet alleen. Wij zijn behalve van WTAC-fietsclub in Hellevoetsluis ook lid van fietsclub RTV in Steenwijk waar dochter Linda woont. Als we daar een weekend zijn, gaan we met deze vereniging fietsen. Dit jaar gaan wij ook daar voor de 3e keer een appeltaarttocht organiseren. Dat doen we samen met deze vereniging, waar wij inmiddels ook bekend staan als ‘die twee uit het zuiden die fietsen voor de goede doelen’. Prachtig om dit te doen.  

Verder organiseren we allerlei activiteiten voor deze twee doelen waar veel vrije tijd en energie in gaat zitten. Alles voor het goede doel vult Dirk aan.   

 

Voorbereiding 

In de voorbereiding ondergaan Dirk en Regina altijd eerst een sportkeuring, waarbij wordt gekeken naar hun algemene conditie. We sporten zelf altijd al en onze voeding is niet anders dan normaal. Gewoon gezond, maar soms een taartje of wijntje/biertje moet kunnen. Wat we doen is er in die week dat we gaan fietsen ervoor zorgen dat we niet al te veel vet binnenkrijgen en een wijntje laten we dan ook staan. Enkele dagen voor de bewuste dag gaan we de omgeving alvast op de fiets verkennen. Ook zoeken deelnemers elkaar vaak op om bij te praten en lekker wat te eten en te relaxen.   

Ook het evenement ‘Tour du ALS  bij de Mont Ventoux’ heerst ook grote saamhorigheid bij de deelnemers en vrijwilligers, met ieder zijn eigen verhaal en emoties. Samen staan we sterk, dus zullen wij ons in de loop van 2020 weer aansluiten bij team Leo, maar de activiteiten die wij zelf organiseren als team Dirk & Regina blijven we ook op onze eigen manier organiseren. We helpen elkaar waar hulp nodig is.  

Alle deelnemers hebben allemaal te maken of gehad met de ziekte en dat verbindt. Het voelt als een grote familie.  

Zo’n fietstocht naar de top van de berg vergt aardig wat inspanning en vooral veel doorzettingsvermogen. “Je hebt het soms best zwaar en je raakt ontzettend vermoeid. Maar wat ik mezelf dan bedenk is dat wanneer ik van die fiets afstap alles weer over is. Voor de mensen met zo’n vreselijke ziekte blijft het. 

Daarom is ook het motto: Opgegeven is geen optie!

 

Ook voor 2020 hebben wij weer besloten om samen als team 'Dirk & Regina' op 4 juni 2020 de Alpe d'Huez en op 11 juni de Mont Ventoux weer op de fiets te gaan bedwingen. Doel is om geld in te zamelen om de onderzoeken naar medicijnen die zowel kanker en ALS de wereld uit helpen mogelijk te maken. Er zijn vormen van kanker die te genezen zijn, maar ook die ongeneeslijk zijn met als resultaat 'einde verhaal'. Ook ALS is een ziekte waar nog geen medicijnen voor zijn. De ziekte slaat toe en er is nog geen medicijn gevonden waarmee de ziekte onder controle te krijgen is. Beide ziektes zijn verschrikkelijk en hebben wij van dichtbij meegemaakt. Het is voor ons een stimulans om door te gaan om zo onze bijdrage te kunnen leveren voor beide doelen. Het is moeilijk om keuzes te maken, want wij begrijpen ook dat er meer ziektes zijn waar nog geen medicijnen voor gevonden zijn. Wij hebben hopelijk het geluk en de gelegenheid om in deze periode mee te doen aan deze twee evenementen en zullen ons zoveel mogelijk blijven inzetten voor deze doelen.

 

Voor donaties gebruiken we voor het gemak onze gezamenlijke teamsites. 

We zijn sinds kort een stichting. Dit (moest) omdat we een mogelijkheid willen bieden om te pinnen. Daarvoor moesten we een zakelijke rekening openen, maar dat duurt nog even. Als we die compleet hebben kunnen we dat ook vermelden op onze teamsite inclusief het kamer van koophandel nummer.  

Wil je ook doneren, dan staan hier de links en informatie: 

We gebruiken altijd de facebookpagina van Regina: 

https://www.facebook.com/regina.muilenburgtroost  

Alpe d’HuZes: 

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/dirkregina 

Samen gaan wij in 2020 weer als team ‘Dirk & Regina’ dit jaar voor de 9e keer naar de Alpe d’HuZes om onze bijdrage te leveren aan dit geweldige doel want ‘Opgeven is geen Optie’.  

Tour du ALS: 

https://www.tourduals.nl/team/dirk-regina  

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ gaan wij dit jaar voor de 3e keer de Mont-Ventoux beklimmen om zo een bijdrage te leveren aan de verschrikkelijke ziekte ALS.