· 

Sportief Voorne aan Zee.

De wethouders van sport van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne hebben op 1 september de gezamenlijke sportwebsite ‘sportiefvoorneaanzee.nl’ in gebruik genomen. 

 

Iedere sportvereniging of club heeft een eigen pagina op de website waarop zij hun eigen aanbod mogen promoten. Via een keuzemenu kun je makkelijk een sport zoeken. Inmiddels hebben 134 sportaanbieders zich aangemeld. Ook geeft de website informatie over een gezonde leefstijl en financiële ondersteuning om te kunnen sporten en bewegen. De nieuwe sportwebsite is voortgekomen uit de lokale sportakkoorden van de drie gemeenten, die in 2019 zijn opgesteld. Er bleek veel behoefte aan een centrale plaats waar inwoners lokale sport- en beweegactiviteiten gemakkelijk kunnen vinden. En die is met deze website verwezenlijkt. Sportaanbieders die nog niet meedoen kunnen zich via stichting PUSH aanmelden.

 

 

Campagne September Sportmaand.
Tegelijkertijd met de lancering van www.sportiefvoorneaanzee.nl gaven de wethouders het startsein voor de campagne September Sportmaand. De sport- en beweegaanbieders die meedoen aan de campagne laten geïnteresseerden kosteloos kennismaken met o.a. hun trainingen en lessen. Zo kunnen inwoners kijken of een bepaalde sport of activiteit bij hen past. Een overzicht van al deze gratis activiteiten is te vinden op de website sportiefvoorneaanzee.nl