· 

Niels Kerdel stopt voorlopig met triathlon en richt zich op de marathon.

Klaar is klaar. Zoals hij off the record vorige week dinsdag onze redactie al toevertrouwde, neemt triathleet Niels Kerdel voor nu afstand van de triathlonsport.

 

Veel kilometers fietsen en vaak in het zwembad liggen, helemaal in het Nederlandse klimaat, vindt hij de meeste keren gewoon echt niet leuk! Hij was recent 3e bij het WK hele triathlon in Alemere-Amsterdam (categorie 35-39) en kan zich op die hele triathlon zeker nog verbeteren, maar dan moet hij investeren in het zwemmen en fietsen.

En dat zijn juist de twee onderdelen waar hij het minst plezier uithaalt. Niels op zijn Instagrampagina:

“Een hoop trainingen waar ik geen zin in ga hebben/niet leuk ga vinden. Hier liep ik al een tijdje tegen aan, maar kon het nog niet afsluiten zonder een goed verlopen traithlonrace. Tijdens de race in Almere op de fiets dacht ik ook echt waarom doe ik dit in godsnaam en ga ik niet gewoon marathons lopen?!!!”. Niels vervolgt: “Verder was ik wel even klaar met het moe zijn en het nee zeggen tegen heel veel dingen. Kan dit niet anders? Oohwja zeker wel, maar niet hoe ik erin sta nu… 4 jaar lang bijna non stop door geknald. Mooie doelen behaald! Hoogtepunt WK Kona Hawaï, WK Almere en een mooie PR.”

 

Nu gaat Niels even terug naar waar hij zin in heeft en dat is momenteel marathons lopen! Volgende maand Rotterdam en in november op Curaçao de marathon aldaar! Niels: “Triathlon wat een geweldige eerlijke sport! Wie weet tot ooit!” De redactie is benieuwd hoe lang het nog duurt voordat Niels zijn kuittatoeage afmaakt. J