· 

Voorjaarscompetitie Tafeltennis ten einde.

Wat waren de spelers en verenigingen blij toen ze te horen kregen dat de voorjaarscompetitie in het tafeltennis door kon gaan. Eindelijk weer in wedstrijdverband een partijtje tafeltennis!

 

De Brielse tafeltennisvereniging De Sprint had vijf teams ingeschreven in de reguliere competitie. In de duocompetitie werd de vereniging met de eigen accommodatie aan de Rik 22b in Brielle vertegenwoordigd door drie teams. De Sprint is de vereniging met de meeste kwaliteit. Het komt uit in de hoogste klassen van de afdeling West. Op de voet gevolgd door de Spijkenisser tafeltennisvereniging De Repelaer dat met drie teams uit kwam in de reguliere competitie en vijf teams in de duocompetitie. Het vijftal werd gecompleteerd met ttv De Beer (Rozenburg: 3 duoteams), ttv Hellevoets Effect (Hellevoetsluis: 5 duoteams) en Bernisse'80 (Abbenbroek: 3 duoteams).

 

REGULIERE COMPETITIE

TTV De Sprint 1 is een vriendenteam (Demelsa Basie, Dennis Blok, Welsley van der Hurk, Sacha Ykema, Martijn Bekker, Martin Lankair) dat in het najaar 2021 degradeerde uit de sterke Landelijke 3e Divisie. Dit voorjaar slaagde het team er glansrijk in het kampioenschap in de Hoofdklasse B te veroveren en zodoende al snel weer terug te keren in de landelijke competitie. Dat zal weer een pittige opdracht worden. Zeker nu kopvrouw Demelsa Basie besloten heeft met de wedstrijdsport in competitieverband te stoppen. De artsenopleiding in combinatie met sporten op niveau, gaf haar onvoldoende tijd en motivatie meer. Jammer maar begrijpelijk. Wel leuk was de frequente terugkeer in het team van Dennis Blok. Dennis blaast zijn partijtje nog behoorlijk mee op dit niveau.

TTV De Sprint 2 (Nick Landman, Dustin Eier, Aad de Sousa, Rachid Ahmed) veroverde het kampioenschap in de 1e klasse B en speelt dit najaar in de Hoofdklasse en neemt zo de plaats van team 1 in. Voor de Coronacrisis speelde dit team al eerder in de Hoofdklasse, maar nu hopen de mannen op een langer verblijf op dit hoogste niveau in de afdeling West. En dat is zeker kansrijk.

TTV De Sprint 3 (Jan van de Velde, Erik Niggebrugge, André Landman) degradeerde uit de 1e klasse A. Het zal het in dit najaar op een niveautje lager moeten doen voor de drie mannen.

 

TTV De Repelaer 1 speelde dit voorjaar in de 1e klasse E van de reguliere competitie. Mede dankzij de ijzersterke kopman Jakub Czarny (slechts drie nederlagen) wisten Marcel van der Sterren, Daniel Koppenol, Jeffrey Tempelman en Jakub zich keurig te handhaven. De 4e plaats was hun deel. Eens kijken of er in dit najaar meer in het vat zit. 

 

TTV De Beer, TTV Hellevoets Effect en TTV Bernisse'80 hadden geen teams in de reguliere competitie.

 

DUOCOMPETITIE

In het tafeltennis is het mogelijk zowel in de reguliere als duocompetitie tegelijk uit te komen. Dat was ook het geval voor De Repelaer. In team 1 wisten Jakub Czarny (slechts 1 nederlaag), Daniel Koppenol en Ron Huizinga het kampioenschap in de 1e klasse A van de duocompetitie te behalen. Volgend seizoen een plaats in de Hoofdklasse voor dit team! De Repelaer 2 (Marcel van der Sterre en Jeffrey Tempelman) werd kampioen in de 2e klasse C. Het liet de vier concurrenten op ruime afstand achter zich en beide sympathieke mannen werden dus terecht kampioen. De Repelaer 3 (Rick Wasch, Danny van der Wal, Patrick Drent) werd kampioen in de 3e klasse B en promoveert naar de 2e klasse.

 

TTV De Beer 1 (Edwin Jouvenaar en Arnold Sturkenboom) kwam uit in de 2e klasse B en eindigde als 2e achter kampioen Taveba 2. TTV De Beer 2 (Peter Coppejans en Patrick Bekkenutte) wist in de 3e klasse C het kampioenschap te veroveren. Aankomend najaar net als team 1 in de 2e klasse.

 

TTV Hellevoets Effect 1 (Barry van Dijk, Joyce en Arno Ynzonides) was kampioenskandidaat in de 3e klasse B, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in De Repelaer 3. Het Hellevoetse team kwam drie punten te kort. In diezelfde klasse kwam ook TTV De Sprint 1 uit (Peter Theenaaert, Pieter Heijndijk en Maarten van Loon). Dat team eindigde op de 3e plaats. 

 

Als laatste team in dit overzicht vernoemen we nog Bernisse'80 1 (Peter Koorneef, Gerard Nollen, Daan de Jonge) dat uitkwam in de 4e klasse H. Het team eindigde na tien wedstrijden op hetzelfde aantal punten als De Repelaer 4 op de eerste plaats. Ook de onderlinge wedstrijden gaven hetzelfde resultaat (3-2 en 2-3), zodat het gamegemiddelde bepalend zou worden wie het kampioenschap op mocht eisen. Dat viel met 17-20 in het nadeel uit van de Abbenbroekers. De Repelaer 4 (Paul de Haas, Jan de Koning en Marcel de Haas) is kampioen en promoveert naar de 3e klasse.