· 

Peters Avonturen met Rockanje-014-1

Zaterdag 27 augustus 2022

 

Een nieuw seizoen, nu JO14-1,  2 trainingen in de benen en gelijk maar oefenwedstrijd  op Vierpolders bij de plaatselijke VV Vierpolders,  een zeer gezellige vereniging waar ook alles met vrijwilligers gedaan wordt die eigenlijk meubilair zijn en alles doen om te kunnen blijven bestaan als kleine club en vooral zorgen voor gast vrijheid. Heer Oorbeek niet weg te denken als Wedstrijdsecretaris en good old Harry als scheidsrechter. 

 

We gingen vandaag met 12 spelers ook het aantal waar we het mee moeten gaan doen dit seizoen,  wat wellicht een zeer krappe selectie gaat worden , wetende dat zaterdag 3 september we al afmelding hebben van Milan , en we dan al de hulp van andere teams zullen nodig hebben  , of misschien Joey kunnen inhuren om dan toch minimaal 1x wissel te hebben.

 

Vierpolders dus tegen de plaatselijke JO15-1 Leeftijds groep hoger dus wel gelijk een uitdaging , wetende dat vele elkaar kennen van de scholen , dus  met 2 trainingen een mooie uitdaging.

 

We begonnen alert en wisten direct hoog op het veld te voetballen,  iets waar Vierpolders toch wel lastig mee had , dit vergt natuurlijk ook een hoog  tempo en veel dubbele dekking , en dan zie  je dat dit echt geen 70 minuten vol te houden is , maar we wel op 0-1 kwamen  door een prima voorzet van Dyran , die een nieuwe positie heeft  in de voorhoede in de loop van Mitchel die ook een nieuwe positie heeft op de flanken linksbuiten en naar  binnenkomend direct  de voorzet met een prima  lob over de goalie van Vierpolders deed belanden.   Hierna  zakte  we toch te ver terug en gaven we Vierpolders meer kans , welke door  wat minder verdedigen en minder communiceren de 1-1 inleide. Dit was ook de ruststand.

 

In de rust was het snel duidelijk want door ze zelf hun verhaal te laten doen kwamen we tot een aantal omzettingen die  we konden uitproberen,  waarbij we makkelijker Thijs op het middenveld weer moesten kunnen bereiken,  en dat  werkte inderdaad  zeer goed   want direct gingen we weer hoog voetbal spelen dus ver van de goal met dylien en lev op het middenveld en Floris er tussen in , al snel was het de 1-2 van Dylien uit de voorzet  van Mitchel , en vrij snel  erachter aan de 1-3 met de 2e van Dylien nu  door  een prachtig combinatie vanaf het middenveld opgezet door  Thijs in de combinatie met Floris en Lev de bal terug en de prachtige voorzet waaruit  Dylien dus zijn 2e binnenschoot 1-3 dus.

 

Vierpolders werd nauwelijks nog gevaarlijk en waar ze gevaarlijk werden stond er ook nog  een verdediging en Jordy in de goal , toch  bracht Vierpolders de spanning weer terug tot 2-3 , maar het  slotakkoord was voor  Dyran en Noud  een prima voetbal spel waarbij Noud keurig achter de bal bleef lopen en ook achter Dyran dus , dus  van buitenspel absoluut  geen kans , Noud  ronde keurig af en vierde deze met een radslag waar ze op de turn club jaloers op zouden zijn en zo werd de eindstand 2-4 een prima prestaties tegen een lettergroep hoger spelend team.

 

De wedstrijd stond onder leiding van Harry,  welke altijd  een eerlijke  en sportieve scheidsrechter is , Jozef,  vader van Dyran bedankt voor het vlaggen vandaag het ging je meer dan prima af voor  een 1e keer.

 

Zaterdag spelen we om 12 uur thuis  en wordt ieder  weer verwacht in de tenue  kleding , dus de polo van Volt Montage ( Floris voor jou nog in bestelling dus dat gaat nog  niet  even geduld nog ).

 

Alle ouders vandaag weer bedankt voor de aanmoediging , en Sue bedankt  voor  het wassen van de tenuetas.

 

Maandag en Woensdag gaan we weer trainen en werken naar Zaterdag toe waar we ons  kunnen gaan meten met Poortugaal JO14-2.