Peters Avonturen met Rockanje-014

Wedstrijd 2 : Smitshoek JO14-4 - Rockanje JO14-1

 

Het 2e weekend voetbal na de zomerstop , een zeer warme zomer , en waar boeren en tuinders smachten naar water,  werden ze voor het 2e weekend voetbal op hun wensen bediend,  het kwam in de nacht voorafgaande met bakken uit de lucht , en dan weet je dat velden deze hoeveelheid niet aankunnen in zo kort tijdsbestek,  met als gevolg teleurgestelde teams en begeleiding , en waar je daar dan een mening over kan hebben is begrijpelijk maar de consul bepaald en daar zal je dan begrip voor moeten hebben .

 

Rockanje JO14-1 speelde vandaag uit in Smitshoek wetende dat we op kunstgras zouden spelen , en met wat twijfel gevallen in de afgelopen week en de definitieve afmelding van Egbert , kwam het voor ons niet slecht uit  , want hadden we Joey al van de reserve bank getrokken konden we vandaag ook Noah Wersh en Fygo Broeders van de JO13-1 meenemen,  aangezien hun wedstrijd in ouddorp was afgelast , en konden we dus uiteindelijk met 3 wissels weg naar Smitshoek.

 

Eenmaal in Smitshoek kom je op een complex waar je werkelijk je ogen uitkijkt wat een voetbalvelden , wat ademt het daar voetbal uit  , en wat een waanzinnige prettige ontvangst , we kregen kleedkamer 26 !! Toegewezen en de voorbereiding naar wedstrijd 2 was vanaf dat moment op de focus , wetende dat we vorige week het serieus hadden laten liggen , moest het vandaag echt anders , en dat het anders zou worden is niks om gelogen.

 

We begonnen direct sterk met druk naar voren onder leiding van een zeer sterke Joey als centrale verdediger , en al snel was het Dyran die vanaf zijn nieuwe positie als rechtsbuiten vreselijk hard via de onderkant lat de bal achter de verbouwereerde keeper van Smitshoek schoot en de 0-1 op de borden langs het in de zon gelegen kunstgras van veld 7.

 

Rockanje ging gelijk weer door  met het onder druk zetten en nu was het de linksbuiten Mitchel die met een prachtige aktie zijn tegenstander het bos in bracht , en waar je dan denkt aan de voorzet , was het mitchel zelf  die op werkelijje schitterende wijze in de korte hoek de 0-2 binnenschoot.  Was Smitshoek dan zoveel minder of waren wij zoveel beter nou nee in tegendeel zelfs want als zelfs de trainers van de tegenstander het zeggen , was er toch maar 1 man van de wedstrijd,  want tot ergenis van spelers en begeleiding van Smitshoek stond Jordy een waanzinnige wedstrijd te keepen en zo langzaam aan is hij na vorige week waar hij Rockanje JO14-1 ook al behoeden voor dubbele cijfers alle criticasters de mond aan het snoeren en was vandaag weer oppermachtig in de goal en wederom met de JME keepershandschoenen maar ook zeker door  de keepers school Flakkee van Ron van Neck en zijn team.

 

De rust ging in met 0-2 , waar we de organisatie even gingen herzien want tenslotte moest Smitshoek  nu komen en zouden wij hierdoor ruimte krijgen.

Al snel was het volgens het gros buitenspel maar de grensrechter van Smitshoek  stond er perfect voor  en zag dat Fygo er achter vandaan kwam en zodoende de 0-3 binnenschoot.

 

Hierna werd het wel wat rommeliger en werd Smitshoek wel gevaarlijker met name hun spits die snel en zeer goed op buitenspel kon voetballen , maar eens te meer stond daar Jordy die alles pakte.

 

Dat het toch nog 1-3 werd was een geluks goal  het schot van Smitshoek  via de handen van jordy tegen de lat   terug het veld in recht voor de op dat moment vrijstaande spits die zodoende de 1-3 binnen kopte en Jordy balend achterliet want daar ging zijn broodje frikandel die Dyran hem had beloofd bij  het houden van de nul vandaag.

 

Mannen om iedereen te benoemen dan moet  er nog een A4 verslag bij , we hebben vandaag laten zien wel degelijk een voetballend elftal te zijn en met elkaar een puike prestatie neergezet.

 

Volgende week mogen weer richting het Rotterdamse om dan de strijd aan te gaan met Transvalia ZW aan de Charloise lage dijk.

 

Deze week gaan we weer lekker trainen en gaan we de ingezette trainingslijn weer wat aanscherpen en uitbreiden.

 

Ouders bedankt voor het rijden en aanmoediging

 

Ps Joey je bent de onmisbare schakel in dit team , en stilletjes hopen we dat dit de stap was om weer terug te keren , en zou het om het trainen gaan wat dan minder is,  hier passen we dan een mouw aan vast.  Joey denk er over na als team kunnen we je heel hard gebruiken