·

GHVV'13 Wint derby van Abbenbroek

Voor GHVV'13 kon de start niet beter tegen Buurman Abbenbroek.

Om 15.00 uur werd er afgetrapt en al snel was duidelijk wie de bovenliggende partij was in de 1e helft. Met veel druk naar voren werd het de thuisploeg niet makkelijk gemaakt om de bal over de middenlijn te krijgen. doordat GHVV'13 overal kort op zat.

De kansen kwamen met regelmaat van de klok en het was wachten op de 1e goal.

Die kwam er ook via Brian van Dam die uit een snelle aanval de bal achter de doelman van Abbenbroek deponeerde. Er was toen bijna een half uur gespeeld. 0 - 1

Abbenbroek probeerde wel uit de greep te komen van GHVV'13 maar in de 1e helft lukte dat zeker niet. Het werd zelfs tegen het einde van de 1e helft nog 0 - 2 en 0 - 3.

Goal 2 was uitstekend voorbereid werk van Ferry van der Spuij die op de achterlijn de verdediger van Abbenbroek het bos in stuurde en bij de 2e paal Marco de Wilde vond die alleen zijn hoofd tegen het leer hoefde te zetten . 0 - 2

Vlak voor de rust werd het via een vrije trap die in 1e instantie nog gekeerd werd maar Brian van Dam was er als de kippen bij om de ruststand op 0 - 3 te zetten.

Het was een magere score gezien de aantal kansen die de Guldeland bewoners kregen in de 1e helft.

Na de rust een minder aanvals lustig GHVV'13 zodat Abbenbroek kon proberen om de stand een andere wending te geven.. Het lukte niet helemaal en Abbenbroek kon alleen maar gevaarlijk worden via vrije trappen rond de zestien maar ook daar zat niet het gevaar voor GHVV'13.

1 moment was Abbenbroek gevaarlijk toen keeper Davey Bouman het leer door zijn vingers zag glippen en de bal op de paal belandde.

Het werd dan uiteindelijk nog 0 - 4 door Brian van Dam die goed weggestuurd werd en 1 op 1 voor de keeper van Abbenbroek stond en feilloos afrondde.

Scheidsrechter Ralph Majenburg had zijn handen er vol aan en floot na 95 minuten voor het eindsignaal.

Een goede start voor de mannen van GHVV'13  maar 1 zwaluw ....... precies.

Volgende week is GHVV'13 vrij  en 8 oktober naar Goudswaard om tegen Fortuna Be Quick aan te treden om 14.30 uur