GHVV'13 wint in slecht duel van Fortuna Be Quick

Nadat GHVV'13 vorige week vrij is geweest omdat er maar 13 ploegen in zitten en een wedstrijd om de Fidus Cup gespeeld tegen SC Feijenoord op dinsdagavond moesten de mannen van Rob Vuik weer aan de bak voor de competitie.

Fortuna Be Quick  , een fusieclub tussen  Piershil en Goudswaard.

Deze ontmoeting werd gespeeld in Goudswaard en op het eerste gezicht een goede grasmat.

Om 14.30 uur werd er afgetrapt en beide ploegen gingen er stevig tegenaan maar wel sportief.

Scheidsrechter Brouwer had dan ook geen enkele moeite om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Het veld was toen ze begonnen niet echt in een opperste staat want het leek wel of de bovenlaag los lag want de spelers trapten de bollen uit de mat.

Dit had ook gevolgen voor de wedstrijd want ballen die normaal aankomen die waren allemaal te kort. Het werd dus een rommelige wedstrijd waar beide partijen echt wel best deden om er wat van te maken.GHVV'13 kreeg 2 goede mogelijkheden om de score te openen maar oog in oog met de doelman van Fortuna faalde ze herhaaldelijk. Ook Furtuna Be Quick kreeg 1 mogelijkheid om te scoren maar de kopbal was te zwak en kon Davey Bouman de bal makkelijk onschadelijk maken.

In de 32e minuut was het dan toch raak voor GHVV'13 , uit een corner maakte Ferry van der Spuij , weliswaar in 2 keer maar de fusieclub uit Geervliet stond met 0 - 1 voor.

Dit was tevens de ruststand.

Na de rust een fel begin van de thuisploeg om een snelle gelijkmaker te forceren. Maar echt gevaarlijk werd de fusie club uit Goudswaard niet.

In de 48e minuut werd iedereen even stil . GHVV'13 wilde een lange bal geven maar die strandde op het hoofd van scheidsrechter Cees Brouwer die langzaam ter aarde stortte . Hij moest dus even opgelapt worden . Hij kon gelukkig weer verder.

In de 54e minuut een mooie en snelle aanval over de rechterkant die tenslotte terecht kwam bij Koen Speelpenning zijn kopbal belandde op de onderkant van de lat en of de bal over de lijn was geweest zal niemand te weten komen want Fortuna wilde snel de bal wegschieten maar de verdediger schoot hem tegen zijn teamgenoot aan en belandde in de goal . 0 - 2.

Het veld werd er niet beter op en ook het spel werd steeds slechter maar gewerkt werd er wel door beide ploegen. Er moesten toen nog ruim 27 minuten gespeeld worden.

De thuisploeg kwam nog 1 keer gevaarlijk dichtbij een doelpunt maar weer was Davey Bouman alert en tikte de bal tot corner.

Het werd tenslotte nog 0 - 3 via een goed lopende aanval via een cross pass naar rechts en daar vandaan voorgegeven waar Brian van Dam klaar stond om de 0 - 3 binnen te leggen.

Het was wederom Brian van Dam die de marge op 4 bracht . Met een 6 minuten op de klok werd hij diep gestuurd en oog in oog met de doelman van Fortuna faalde hij niet.

De prima leidende Cees Brouwer floot uiteindelijk voor het einde  en mocht GHVV'13 3 punten bijschrijven.

Volgende week speeld GHVV'13 thuis tegen Zwartewaal die van 's-Gravendeel wonnen.

Op sportpark Guldeland wordt er om 14.30 uur afgetrapt.