Peters avonturen met Rockanje 0-14 Rockanje-Binnenmaas

Wat een zaterdag  op de drenkeling in Rockanje,

 

Kwalificatie max verstappen werd ingeruild  om de Rockanje JO9-1 te fluiten door Mitchel ,  zelf even arbeids therapie en grote club actie loten klaargemaakt ( Wout de man achter deze organisatie bedankt ) met de klok in de rechter ooghoek,  want om 10:00 uur de westrijd van de MO13-1  tegen Rozenburg om te fluiten met assistentie van Mitchel ( die de dag ook nog afsloot met 90 minuten vlaggen bij Rockanje 4 ), een 9 tegen  9 wedstrijd de nieuwe vorm in de meiden competitie,  goed dat het in een pilot systeem zit , en goed dat ook kleinere meiden teams zo de kans krijgen om te kunnen blijven voetballen , anders fluiten andere regels maar daar pas je dan zelf op aan , Rockanje MO13-1  won deze wedstrijd met 2-0 en worden zeer knap 2e in de 1e fase in de 2e klasse

 

Hierna de wedstrijd van Rockanje JO14-1  vriendschappelijk op kunstgras tegen Binnenmaas JO14-2,  Binnenmaas ongeslagen 1e in de 4e klasse in fase 1 met een doelpunten gemiddelde van +29 ,  wij 4e in de 3e klasse dus een mooie  testwedstrijd voor ons als team , helaas konden we dat  niet op volledige team sterke doen , door afwezigheid van onze beide backs Milan en Jurrian,  de nog niet geheel fitte spelers Floris , Kayden en ook bij andere wat lichte fysieke klachten zoals Dyran en Mitchel , maar met de aanvulling van Xavi Klok , Timo Havelaar en Tygo Elfrink allen al een wedstrijd weg maar ook aan onze zijde 3 die al wedstrijd(en) in de benen hadden te weten Stijn bij de JO13-1 en Egbert bij de JO15-2 en Mitchel als scheidsrechter JO9-1, grensrechter MO13-1 , werden we toch voorzien van wat wissel ruimte tijdens de wedstrijd.

 

Helaas was het na 30 seconden al raak en lag de bal achter de balende keeper Jordy , een doelpunt wat echt onnodig was , maar goed neerzetten en  weer door koppie omhoog en verder , het werd een echte vecht wedstrijd en zeker geen vriendschappelijke zaterdag middag wedstrijd,  2 teams met elkaar in gevecht waarbij er kansjes kwamen maar Binnenmaas wel de bovenliggende partij was , gescoord werd er verder niet , en de rust dus in met 0-1.  Aangezien het vriendschappelijke wedstrijd was de uitgelezen kans om Stijn een helft onder de lat te zetten en Jordy met rugnummer 19 de spits positie te laten spelen .

 

De 2e helft ingaande werdt de wedstrijd harder en grimmiger , en had Hans zijn ogen goed nodig en zat er netjes kort op en dat was nodig ook , Hans bedankt voor het fluiten en wederom de uitspraak " Zonder scheidsrechter geen wedstrijd  "  , ik vond ons de 2e helft het betere van het spel hebben , ook omdat Binnenmaas wel heel ver achteruit ging voetballen,  en waar je dan denkt daar komt de 1-1 na een schittende pass op Dyran geheel alleen op de keeper af , was het de keeper die buiten de 16 meter Dyran hard  onderuit haalde , waarbij Dyran er geblesseerd af moest maar ook de keeper terecht kon inrukken met een rode kaart.

 

Helaas komen dan de discussie waarbij ook publiek mee gaat doen en er over en weer reacties komen dit is het  spelletje waar dan voetbal emotie om de hoek komt kijken het hoort niet maar gebeurd wel. De openstaande vrije trap van een meter of 18 , Jordy achter de bal in andere voetbal  jaargangen had hij het als keeper/speler al eens laten zien , echter nu was het de verkeerde kant van de paal en bleef het 0-1 en dus spannend.

 

Dan de laatste wissels nog gebruikt , waarbij niet iedereen dat even leuk vond en er dan wat dingen gezegd worden op de bank  waar we verder hier niet over doorgaan , maar binnen het team wel gaan bepraten aankomende week. Ook deze emotie  heet voetbal emotie.

 

En zo eindigde deze wedstrijd in 0-1 , waarbij ik moet zeggen gelijkspel had op basis 2e helft misschien terecht geweest,  maar op basis  totaal wedstrijd was het veldspel van Binnenmaas net tikkie beter en op die basis zeg ik dan 0-1 ik kan er wel mee leven, de beleving en inzet was er deze zaterdag en dan zeg ik winnen of verliezen het is 1 pot nat plezier en inzet en elkaar recht in de ogen kijken dat is belangrijk dan zitten we op 95% , die laatste 5%  dat zijn dan de winst punten , en dat is  waar we komende weken met elkaar keihard voor verder gaan trainen  , de opkomst is prima en de inzet is  ook bij trainingen goed  dit moet zo blijven met neuzen allemaal de zelfde kant op.

 

Na het laatste fluitsignaal is het dan ook goed om in goede vorm voetbal emotie uit te praten wat ook gebeurde en hoor  je toch ook dat er niet alleen bij trainers emotie zit maar ook bij ouders en gelukkig wordt er dan door  even na te praten heel snel een streep onder gezet.

 

Binnenmaas bedankt voor de vriendschappelijke wedstrijd en wie weet komen we elkaar nog tegen dit seizoen , het beruchte indelings balletje knvb rolt weer dus voor ieder weer afwachten wat de volgende fase gaat worden.

 

Timo , Tygo en Xavi dank voor het  bijspringen en aanvullen bij deze wedstrijd. Als leider heb ik weer positieve punten gezien ook voor positie bezettingen hier gaan we op verder borduren en verder bepreken.

 

De 3e helft  was aangebroken een middag  met heel wat aandacht ......

 

Nog een klein aandachtspuntje de grote club actie waar we als team de club weer willen helpen de inzameling is al bezig en op voorhand iedereen bedankt voor de bijdrage iedere euro is er 1 die de club in deze economische energiecrisis of moeten we zeggen  energie oorlog keihard nodig heeft. Ieder verkocht lot brengt 80% terug voor de club die gebruikt gaat worden voor verbeteringen in de club.

 

Verder aan al die toppers binnen het JO14-1 team de korte voetbal stop is begonnen uiteraard blijven we trainen,  maar voor  vele onder ons komt ook de 1e toetsweek er aan en zeg ik de eerste klap  is een daalder waard dus met andere woorden voetbal is uitlaatklep , maar de komende  2 weken moet voor vele als prioriteit de 1e toetsweek zijn , en ik zeg dan afmelden is dan een meer dan terecht ding,  dus toppers op voetbal gebied zijn jullie klasbakken maar focus jullie ook op de komende toets periode het is zo belangrijk om direct te kunnen knallen  daar plukken jullie later schooljaar de vruchten van.

 

Volgende verslag zal nu even moeten wachten en komt als ik de mosterd heb gevonden en zeg ik goed weekend,  succes met max ( op moment van schrijven verslag was daar de rode vlag en stil legging race), stay safe en goed weekend.

 

De leider ......