GHVV'13 wint in Zinkweg

Op een zonnig sportpark in Zinkweg moest GHVV'13 dan tegen Zinkwegse Boys aantreden om de aansluiting met de bovenste te behouden.

De start was niet voor GHVV'13 maar voor Zinkwegse Boys want die kregen direct na de aftrap de eerste grote kans . De bal vloog net over de kruising en kwam GHVV'13 met de schrik vrij.

Direct na deze kans was er de eerste aanval van GHVV'13 die uitmonden in een corner.

Die corner was een prooi voor Ferry van der Spuij die het leer via veel benen voor zijn voeten kreeg . Die dacht geen ogenblik na en schoot het leer achter de doelman van Zinkwegse Boys.

2 minuten stonden er toen op de klok en GHVV'13 leidde met 0 - 1.

De eerste helft golfde op en neer met stevige duels in dit sportieve duel en respect aan beide kanten.

Zowel GHVV'13 als Zinkwegse Boys kregen niet echt 100% kansen maar voor de toeschouwer was dit wel een vermakelijke wedstrijd.

In de 34e minuut was er een counter van GHVV'13 die belandde bij Brian van Dam die randje zestien verwoestend uithaalde en bal in de kruising zag verdwijnen achter de verbouwereerde goallie van Zinkwegse Boys. 0 - 2

De thuisploeg gaf niet  op en kwamen dan ook af en toe oog in oog met Davey Bouman maar die was vandaag heer en meester in zijn zestien.

De rust ging dan ook in met een 0 - 2 voorsprong voor de mannen uit Geervliet.

De wedstrijd was vonden wij nog niet gespeeld .

Kleine omzettingen in de rust bij GHVV'13 bleek in de 2e helft een gouden greep.

GHVV'13 liet Zinkwegse Boys op een eigen helft de bal rond gaan en zodra ze over de middenlijn waren werd er direct kort gezeten.

Het was loeren op de kansen die komen zouden.

Zinkwegse Boys wist er geen raad mee en konden de bezoekers de bal rustig rond spelen.

De foutjes kwamen in de loop van de 2e helft en in de 21e minuut van de 2e helft viel dan ook de 3e goal voor GHVV'13. Via een fantastische aanval over veel schijven stond Coen Speelpenning klaar om de bal bij de 2e paal in te tikken.

Zinkwegse Boys gaf echter zich niet gewonnen en de bezoekers moesten op hun hoede blijven.

Stijn van de Berg ontpopte zich als een rots in de branding op het middenveld na een stroef begin. Hij zat er vaak tussen om daarna GHVV'13 gevaarlijk te laten worden.

Het laatste kwartier ging in en de ook ingevallen Dennis Groenenboom deed een duit in het zakje door ( net zoals vorige week ) Marco de Wilde diep te sturen en met een mooie boogbal de 0 - 4 te laten aantekenen.

Vlak daarna was het Ferry van de Spuij die zijn 2e treffer van de wedstrijd maakte.

Op de rand van de zestien lag hij de bal nog even goed en lobte de bal met buitenkant rechts over de keeper in het verlaten doel.  0 - 5.

Na wat blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde van dit sportieve duel.

GHVV'13  lijkt weer op de goede weg te zitten . Ik persoonlijk heb de beste helft gezien van dit team. Fantastisch.

Volgende week staat de derby tegen Rockanje op het programma op sportpark Guldeland om 14.30 uur .  Derby's hebben altijd een aparte lading dus dat wordt weer smullen volgende week.