GHVV'13 doet zich tekort tegen Rockanje

Vorige week was het een top helft tegen Zinkwegse Boys en iedereen ging er eens goed voor staan en goed weggedoken in de winterjas want die had je wel nodig.

De start van de wedstrijd voor beide teams was even wennen, omdat de toplaag erg glad was en veel spelers uit gleden.

Het 1e kansje was toch voor Rockanje maar de bal ging hoog voorlangs. Daarna nam GHVV'13 het heft in handen en kreeg in de eerste 20 minuten volop kansen om Rockanje op een grote achterstand te zetten maar hoe groot de kansen ook waren er kwamen geen doelpunten uit.

In de 20e minuut gingen de spreekwoordelijke voetbalwetten spreken. Balverlies op het middenveld en Rockanje werd voor het eerst echt gevaarlijk. In eerste instantie leek het nog goed te komen maar met het wegwerken van de bal werd er tegen een medespeler opgeschoten  en de bal verdween achter doelman Davey Bouman: 0 - 1.

Even leek GHVV'13 van slag en kreeg Rockanje een paar kansen maar die werden niet benut. GHVV'13 zette de druk weer op Rockanje en het leek toch wachten opdat GHVV'13 op gelijke hoogte kwam. Niets was minder waar. Rockanje speelde de lange bal en op 1 van deze lange ballen liepen de spits van Rockanje en de verdediger van GHVV achter de bal aan. De bal leek achter te gaan. De spits was iets sneller en naar mijn oordeel liepen ze in een duel en de slimme aanvaller liet zich vallen. Geen achterbal maar de bal ging op de stip (scheidsrechter beslist). De strafschop werd onberispelijk raak geschoten en ging de thuisploeg met een 0 - 2 achterstand rusten.

Na de rust een nog feller aanvallende ploeg van GHVV'13. Rockanje kwam er eigenlijk niet meer aan te pas.

GHVV'13 op jacht naar de aansluitingstreffer. Het was ontzettend druk in de zestien van Rockanje maar de invaller doelman ( die de 1 keeper na 20 minuten verving ) Had de dag van zijn leven. Alles wat hij deed was goed want elke keer hield hij zijn doel schoon, bedoeld of onbedoeld. GHVV'13 werd er een beetje wan moedig van. Rockanje kwam nog 1 keertje bij de zestien en prompt werd het 0 - 3. Een domper voor de ploeg van Vuik.

Toch werd er niet opgegeven en in minuut 80 werd dan eindelijk de goal gemaakt. Een vrije trap op de zestien werd niet helemaal goed verwerkt door de verdediging en Brian van Dam was er als de kippen bij om de 1 - 3 te maken. Nog tien minuten en de druk werd steeds verder opgevoerd. GHVV'13 kreeg nu wel loon naar werken want  in minuut 88 werd zelfs de 2 - 3 gemaakt. De gretigheid van GHVV'13 werd nog groter en in die extra tijd kregen we nog 1 grote kans. De bal werd weer in de zestien gepompt en bij paal 2 stond Frenk. Die probeerde de bal aan te nemen wat helaas mislukte (misschien had hij  de bal ineens moeten nemen). Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd want direct daarna floot de scheidsrechter voor het einde en kon Rockanje juichen en baalde de thuisploeg vreselijk.

Niet alles was natuurlijk negatief want ik heb wel een voetballend GHVV'13 gezien en als ze zo blijven voetballen kan het haast niet anders of we gaan op zeker punten pakken. Dat zal dan moeten gebeuren tegen Vlotbrug volgende week waar GHVV'13 het in de regel altijd lastig heeft. De wedstrijd in Hellevoetsluis begint om 14.30 uur. Daarna 2 thuiswedstrijden tegen 's-Gravendeel en WFB om vervolgens de winterstop in te duiken.