· 

Tafeltennisvereniging De Sprint (Brielle) in de reguliere najaarscompetitie.

Het eerste team van de Brielse tafeltennisvereniging De Sprint kwam dit najaar uit in de Landelijke Derde Divisie. Het werd geen succes. Het team (Martijn Bekker, Dennis Blok, Wesley van der Hurk, Martin Lankair en Sacha Ykema) eindigde roemloos onderaan de ranglijst en mag het in het voorjaar in de Hoofdklasse van de afdeling West proberen om tot betere resultaten te komen. Slechts het team van Huizen was gelijkwaardig aan de Briellenaren (eenmaal 4-6 verlies en eenmaal 6-4 winst). De overige teams bleken te sterk.

 

Eindstand 3e divisie G:

HTTV-070 1          10 - 67

HBC 1                  10 - 59

Scylla 2                10 - 56

Twenty-one Up 1   10 - 52

Huizen 1               10 - 44

De Sprint 1           10 - 22

 

Persoonlijke resultaten:

Martijn Bekker (9 5 56%)  (ELO: 1695)

Sacha Ykema (21 8 38%)  (ELO: 1689)

Dennis Blok (16 4 25%)  (ELO: 1613) 

Martin Lankair (21 2 10%)  (ELO: 1584)

Wesley van der Hurk (21 1 5%) (ELO: 1559) 

 

Team 2 (Rachid Ahmed, Nick Landman, Dustin Eier, Aad de Sousa, invaller Jan vd Velden) kwam uit in de Hoofdklasse van de afdeling West. Ook dit team eindigde op de laatste plaats omdat het de belabberde start in de eerste vier wedstrijden niet meer te boven kwam. Daarna bood het team meer en beter tegenstand, maar het was uiteindelijk niet voldoende.

 

Eindstand:

Alexandria '66 3      10 - 80

DHC 1                    10 - 57

Docos 1                  10 - 55

Scylla 1                  10 - 47

Shot '65 1              10 - 34

De Sprint 2             10 - 27

 

Team 3 (André Landman, Jan van de Velde en Erik Niggebrugge) speelde in de 2e klasse G en streed tot de laatste wedstrijd mee voor het kampioenschap. In die laatste wedstrijd volgde de finale tegen concurrent TOP 1 uit Haastrecht. André, Jan en Erik gingen in Haastrecht met 1 punt voorsprong de wedstrijd in. In eigen huis was het in een gelijk spel geëindigd. Alle ingrediënten voor een topwedstrijd. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, bleef De Sprint met lege handen achter. Het leed een 3-7 nederlaag en moest TOP feliciteren met het verdiende kampioenschap. De Brielse overwinningen kwamen van het bat van Erik (2x) en Jan (1x).

 

Team 4 kwam ook in de 2e klasse uit. In poule D. Mike Landman, Steven Olsen, Jethro Bos, Stefan Kerkmeester en Mark Ruiven eindigden op de 5e plaats en mogen het in het voorjaar in de 3e klasse proberen. Wellicht keert het team daarna weer terug naar de 2e klasse.

 

Team 5 tenslotte, kwam uit in de 5e klasse A. Albert Roddenhof, Henk Bijleveld, John Oosthof en Joop van Loo eindigden na PITT'75 7 op de 2e plaats. Beste man aan Brielse zijde was Albert Roddenhof die maar 1 van zijn 18 enkelwedstrijden verloor. Een mooie prestatie.