· 

Duocompetitie Tafeltennis.

Hoe verging het onze regionale tafeltennisteams in de duocompetitie van de afdeling West?

 

De Repelaer (Spijkenisse) ontpopt zich al jaren tot de sterkste regionale vereniging in de breedte. Team 1 kwam uit de top van de afdeling: de Hoofdklasse. Daarin wisten de sterke Jakub Czarny en metgezel Daniel Koppenol zich net niet te handhaven. Na een competitie waarin gebruik gemaakt moest worden van invallers Rob Huizinga (2x), Marcel van de Sterre en Jeffrey Tempelman (beiden 1x), kwam het team drie punten te kort voor handhaving. Consequenties van dit alles is dat de voorjaarscompetitie weer gestreden wordt in de 1e klasse. De mannen zullen ongetwijfeld gemotiveerd zijn de schade snel te herstellen.

Team 2 (Marcel van der Sterre en Jeffrey Tempelman) behaalde een keurige 3e plaats in de 1e klasse E. Helaas kon team 3 (Danny van der Wal, Patrick Drent en Rick Wasch (2x in actie) zich niet handhaven in de 2e klasse B. Team 4 (Paul de Haas, Jan de Koning en Marcel de Haas) onderging het zelfde lot en degradeert uit de 3e klasse A. Team 5 tenslotte (Nico Geers, René Bernouw en Jordan van der Sterre) handhaafde zich in de 4e klasse I en eindigde op een 5e plaats van de ranglijst.

 

Team 1 van ttv De Beer (Rozenburg) behield lang uitzicht op het kampioenschap in de 2e klasse E. In de laatste twee wedstrijden gaven Arnold Sturkenboom en Edwin Jouvenaar het uit handen en ging TOV terecht met de eer strijken. Team 2 (Peter Coppejans en Patrick Bekkenutte) kwam uit in de 2e klasse F en wist zich keurig te handhaven. Team 3 (Rob Hoogervorst, Jan van Veen en Ria Linthorst) werd 5e in de 5e klasse F.

 

TTV De Sprint (Brielle) kwam met 3 teams uit in de duocompetitie. Team 1 (Peter Theenaart en Pieter Heijndijk) in de 3e klasse A. Peter en Pieter wisten zich daarin niet te handhaven en mogen het in het voorjaar weer in de 4e klasse proberen. Team 2 (Rudi de Jong en Gert Eggenkamp) bleef in de 5e klasse D op positie 3 steken. Team 3 streed in de 5e klasse C met Dordrecht 10 om het kampioenschap. In de laatste competitiewedstrijd bleken de Dordtenaren te sterk en liepen Arthur van Gemert en Peter Niemeijer het kampioenschap mis. 

 

Hellevoets Effect 1 (Barry van Dijk, Arno en Joyce Ynzonides) behaalde op fraaie wijze ten koste van Korendijk 1 de titel in de 3e klasse A. In het voorjaar weer eens in de 2e klasse voor de Hellevoeters met daarin beslist een ontmoeting met ttv De Beer 1 of 2.

Hellevoets Effect 2 (Bert Brinkman, Ivo Kooiman en Adrie van den Doel) was kansloos in de sterke 5e klasse D en degradeert naar de 6e klasse. Team 3 (Gerard de Man en Rik Kooiman) bewandelt na een onbetwist kampioenschap in de 6e klasse A de omgekeerde weg. Team 4 (Joost Voogt, Hans de Brandt, Thijs van Dijk en Bert van de Kamer) was in de 6e klasse C tevreden met een gedeelde 3e plaats met Dordrecht 15. 

 

Team 1 van tafeltennisvereniging Bernisse'80 (Abbenbroek) is verrassend gedegradeerd uit de 4e klasse C van de duocompetitie. Peter Koorneef en Gerard Nollen slaagden er met hulp van Daan de Jonge (2x) niet in een team achter zich te houden en moeten het in het voorjaar in de 5e klasse gaan proberen. Daarin zal het ongetwijfeld weer voor het kampioenschap en de bijbehorende promotie gaan.

Team 2 (Alexander Gunsch, Remco Fintelman en Jan Koorneef) werd op fraaie wijze kampioen in de 5e klasse F en team 3 (Pieter van Voorden, Cor Bal en Henk Moree) beëindigde de 6e klasse A op een stabiele 3e plaats.