· 

Sportgala Nissewaard 2023.

Donderdag 26 januari 2023 is door High Five voor de vierde keer het Sportgala Nissewaard georganiseerd. Het sportevenement vond plaats in Theater de Stoep in Spijkenisse.

 

Op deze bijzondere avond werden de sporters en verenigingen die in het seizoen van 2022 een bijzondere prestatie hebben geleverd in de spotlights gezet. Ook dit jaar waren in de categorieën Sportvrouw van het jaar; Sportman van het jaar; Coach van het jaar; Talent van het jaar; Sportploeg van het jaar; Uniek sporter van het jaar prijzen te winnen. Natuurlijk werd ook de Publieksprijs weer uitgereikt.


De prijswinnaars:

Sportvrouw van het Jaar 2022: Naomi van Krevel (judo).

Sportman van het Jaar 2022: Albert Corveleijn (triathlon).

Sportploeg van het Jaar 21022: Hekelingen 1 (voetbal).

Sporttalent van het Jaar 2022: Joshua van Krevel (judo).

Trainer/Coach van het Jaar 2022: Dennis en Deborah (Dee Move).

Uniek Sporter van het Jaar 2022: Sem Groen (Atletiek).

De Publieksprijs van het Jaar 2022: Henk Gerhards (karate Mu-Chin).

Oevre Award 2022: Debby Willemsz (waterpolo).


De genomineerden Sportjaar 2022.

De jury van het Sportgala Nissewaard 2023 is bij elkaar geweest en heeft per categorie 3 nominaties aangewezen.

Categorie Sportvrouw: 

* Jitske Weersma (roeien)

* Lesley Pattinama-Kerkhove (tennis)

* Naomi van Krevel (judo)

Categorie Sportman: 

* Daan Hoole (wielrennen) 

* Fabio Jakobsen (wielrennen)

* Albert Corveleijn (triathlon)

Categorie Sportteam: 

* BCRS 1 (badminton) 

* vv Hekelingen 1 (voetbal)

* Yoeri en Mischa Fransen (Judo Kata) 

Categorie Trainer/Coach: 

* Koeskoemar Nanhoe (Karate) 

* Peter Wubben (voetbal)

* Deborah en Dennis (dans Dee Move)

Categorie Talent: 

* Joshua van Krevel (judo) 

* Roel van Sintmaartensdijk (wielrennen)

* Seth van de Velde (karate)

Categorie Uniek Sporter: 

* Sem Groen (atleet AV Spark Spijkenisse) 

* G-Team voetbalvereniging Zuidland (voetbal)

* G-team AV Spark Spijkenisse (atletiek)

Categorie Publieksprijs: 

* Henk Gerhards (karate Mu-Chin) 

* Stichting Estron Runners (atletiek)

* SC Botlek (voetbal)

Vanaf woensdag 11 januari kun jij stemmen op één van de drie genomineerden voor de Categorie Publieksprijs Sportgala Nissewaard:

  • Estron Runners
  • Henk Gerhards
  • SC Botlek

Stemmen kan in fysiek in de wijkcentra of online via deze link.


Optredens tijdens het Sportgala.

Behalve de uitreiking van de Sportprijzen in de diverse categorieën bent u van de Sportgala organisatie inmiddels ook gewend dat ze voor een gevarieerd omlijstingsprogramma zorgen. Dit jaar zorgen de volgende personen voor extra vermaak:

  • Yoeri en Mischa Fransen.

De Fransenbroers zijn geen onbekenden van het Sportgala. Vorig jaar wonnen zij de titel Team van het Jaar en ook dit jaar zijn ze weer genomineerd! Naast deze fantastische prestatie zullen zij dit jaar samen met enkele leerlingen een Kata demonstratie geven; een heuse judoshow die helemaal in het thema "meer dan sport" past! Yoeri en Mischa zetten zich in het bijzonder in om hun sport zo toegankelijk mogelijk te maken; iedereen kan mee doen.

  • Yens Delfers.

Yens Delfers is een singer-songwriter uit Hellevoetsluis. Toen covid uitbrak en hij niet meer kon sporten, viel hij terug op een vroegere hobby. En met een echte topsportersmentaliteit moest dat natuurlijk ook weer gelijk vol overgave. Yens schrijft en componeert zijn eigen muziek in de genre NederPop. Zijn liedjes gaan over het leven. Na een poosje oefenen bracht hij in maart zijn debuutsingle uit genaamd ‘Hoe het was’. In juni gevolgd door ‘Het is te laat’. YENS heeft al een aantal optredens op zijn naam staan en is nu te horen tijdens het Sportgala Nissewaard. Hier zal tijdens hij tijdens de borrel, na het gala, op een akoestische manier zijn nummer te gehore brengen.

  • Dennis en Deborah.

Dennis en Deborah zijn twee bijzondere coaches die hun ziel en zaligheid kwijt kunnen in hun eigen dansschool DeeMove. Het afgelopen jaar hebben de verschillende teams van de dansschool bijzondere prestaties neergezet en dat willen we met alle sportliefhebbers delen! Ze zijn al een aantal weken hard aan het repeteren voor hun optreden en wij kunnen niet wachten om alle teams in actie te zien.

  • Popkoor In Between.

Naast alle andere artiesten is ook Popkoor IN BETWEEN van de partij bij het Sportgala!

Popkoor IN BETWEEN komt uit Spijkenisse en bestaat momenteel uit 16 enthousiaste leden onder leiding van de inspirerende Ardjoena Soerjadi op de piano. Deze dirigent is afgestudeerd het Rotterdams Conservatorium in Piano Uitvoerend Musicus en orkestdirectie. Hij dirigeerde verscheidene koren en is momenteel dirigent van het Capels Dagkoor, popkoor In Between, het Gemengd Koor Spijkenisse, het Utrechts Operakoor, Toonkunstkoor Schiedam en het projectkoor van de Zangersbond Zuid-West Nederland.

Popkoor IN BETWEEN zingt op korenfestivals, evenementen, organiseren meezingavonden en workshops. Daarnaast geven zij optredens op uitnodiging en kun je genieten van hun eigen concerten!


De Juryleden van dit jaar.

Jurylid 1: Robert van Winden

Robert van Winden is adviseur bij de gemeente Nissewaard van (o.a.) het team ‘High Five’. Hij heeft een brede interesse in sport en bezoekt vele evenementen in binnen- en buitenland (bijv. Olympische Spelen in Londen 2012). Daarnaast runt Robert in zijn vrije tijd een stichting waarmee hij o.a. een netwerk voor topsportouders heeft opgericht. Verder heeft hij een boek geschreven voor ouders over hoe zij hun sportende kinderen mentaal kunnen begeleiden zodat zij het plezier in sporten blijven behouden. Robert doet zelf aan tennis en hardlopen.

Juryleden 2: Alex en Jacqueline Glijn

Deze dansers zijn geen onbekenden als juryleden van ons Sportgala, want het trackrecord van deze helden is niet niks! 

📺 finalist van Hollands Got Talent

📺 Everybody Dance Now

📺 The Greatest Dancer

🏆 11 Nederlandse titels

🏆 3 wereldtitels

🏅Koninklijk lintje uitgereikt tijdens de Uitblinkerslunch

💌 Met hun stichting DIDA zetten zij zich internationaal in voor mensen met een beperking.

Jurylid 3: Debby Willemsz

Na 20 jaar topsport beëindigde Debby haar waterpolo interlandcarrière in 2021 als keepster van team NL. Ze werd Europees kampioen, tweede op het WK en kwalificeerde zich voor de Olympische spelen van Tokio. Debby kwam de laatste jaren in de competitie uit voor Barcelona en woonde daar ook. Na het stoppen van haar interlandcarrière is ze niet stil gaan zitten en heeft ook in haar maatschappelijke carrière de lijn naar sport doorgezet door voor Sportbedrijf Rotterdam te gaan werken. Ook waterpolo heeft ze nog niet afgeschreven en is nog altijd actief als keepster in de Nederlandse eredivisie.

Jurylid 4: Kim van ‘t Verlaat

De 21 jarige Kim is een groot talent in de triatlonwereld en zeker geen onbekende van het Sportgala. Zo werd ze in 2019 samen met haar broer Joey een dag gevolgd door de camera om een indruk van het leven van een topsporter te geven. Kim is opgegroeid in Spijkenisse maar is vaak in het buitenland te vinden voor de sport, naast haar drukke leven als triatleet studeert ze Journalistiek in Tilburg.

Jurylid 5: Alex Hordijk 

Als (sport)journalist van het AD en radiomaker bij Sport op Voorne putten zit Alex dicht op het sportleven van Nissewaard. Hij is bij elke bijzondere prestatie en kent vrijwel alle sporters. Ook het Sportgala kent hij op zijn duimpje. Hij is al meerdere jaren betrokken geweest als onder andere presentator van het Sportgala en heeft ook al ervaring als jurylid. Kortom een echte kenner!