· 

In memoriam Patrick Buys

Dag lieve, fantastische Patrick

 

Met grote ontsteltenis heeft de redactie van Sport op Voorne Putten het nieuws tot zich genomen dat onze zeer gewaardeerde collega Patrick Buys is overleden. Hij werd slechts 45 jaar. 

Patrick was het sportieve geweten van onze website en ons radioprogramma. Patrick kwam in de loop der jaren overal. Hij had zich zelf de titel “Rollende sportgek” gegeven. Wat er op sportief gebied op Voorne Putten zat in het hoofd van Patrick, was een ongelooflijk hoeveelheid kennis, die wij enorm zullen gaan missen. 

 

Patrick Buys werd twee maanden te vroeg geboren en bij de geboorte ontstond zuurstofgebrek. Hierdoor was hij aan beide benen verlamd. Zijn handicap vond hij lastig, maar het weerhield hem nooit om dingen niet te doen. Laatst zei hij tegen ons: “Ik heb altijd gedacht in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden”. 

Begin december werd er bij Patrick een zeer agressieve vorm van slokdarmkanker geconstateerd met veel uitzaaiingen. In het ziekenhuis werd een traject gestart om zijn leven nog iets te verlengen. Na de eerste behandelingen  lukte het Patrick nog, op 17 december 2022, om vanuit zijn ziekenhuis bed in onze laatste uitzending zijn visie te geven op het eerste halve sportjaar dat achter de rug is. Tevens ook voor hem het moment om zijn radiowerk af te sluiten. Hij wist dat dit er niet meer in zou zitten. 

Helaas traden afgelopen donderdag complicaties op. De doctoren moesten Patrick vertellen dat er geen mogelijkheden meer waren op behandeling. Hierdoor kwam het moment van overlijden nog sneller. Dat moment kwam op Tweede Kerstdag 2022. 

 

De redactie van Sport op Voorne Putten is zeer ontdaan. Wij wensen alle nabestaanden en (sportieve) vrienden van Patrick heel veel sterkte de komende tijd. 

Sport op Voorne Putten zal nooit meer hetzelfde zijn! Dag lieve, fantastische Patrick. We zullen je nooit vergeten. 

 

Redactie Sport op Voorne Putten