· 

Voorne Atletiek en OVV blazen de Halve van Oostvoorne nieuw leven in!

Voorne Atletiek en OVV Oostvoorne blazen de Halve van Oostvoorne nieuw leven in! De Halve van Oostvoorne is een bekend hardloopevenement met een rijke historie op Voorne Putten en omstreken.

 

De Halve van Oostvoorne is een hardloopwedstrijd, waarbij een halve marathon en een 8 km loop op het programma staan. Nieuw zijn dit jaar de gratis kidsruns van 1 en 2 km. De organisatie van de Halve van Oostvoorne was altijd in handen van voetbalvereniging OVV. De laatste editie in 2020 moest helaas op het laatste moment worden geannuleerd wegens de COVID-19 regels. Een van de bestuurders van OVV wilde de Halve van Oostvoorne weer nieuw leven inblazen en dacht aan Voorne Atletiek. Dat is niet zo'n vreemde gedachte natuurlijk om een hardloopvereniging te betrekken bij de organisatie, dit des te meer omdat Voorne Atletiek met de ochtendgroepen ook start bij OVV en gebruik maakt van de kleedruimtes en kantine waar de lopers naar ieders tevredenheid na afloop gezellig een bakje

koffie drinken. Toen aan de secretaris van Voorne Atletiek dit idee was voorgelegd, was ze ook meteen enthousiast. Dit is een top combinatie: de expertise met betrekking tot het evenement van OVV gecombineerd met de expertise op hardloopgebied van Voorne Atletiek. Vervolgens hebben meerdere vergaderingen plaatsgevonden, waarbij vanuit beide verenigingen vertegenwoordigers aanwezig waren.

Op dit moment is de inschrijving voor de Halve van Oostvoorne geopend en is de organisatie bezig het logistieke proces in goede banen te leiden. Beide verenigingen hebben er erg veel

zin in om weer een geslaagd evenement neer te zetten.