· 

Peter avonturen met vv Rockanje JO15-2.

Zaterdag 28 januari 2023. Een lange winterstop achter ons latend , een fase 1 en 2 waar we veel geleerd hebben en waar de mentale weerbaarheid zeker gegroeid is dat merken we in trainingen,  waar we nu als Rockanje JO15-2 verder gaan in de 4e klasse met regio tegenstanders dus ook weer bekenden tegenkomen van spelers tot trainers maar ook klasgenoten , dus zal er veel meer spanning op de wedstrijden komen te liggen waarbij ik denk dat de strijd die we leveren altijd meer als 100% moet zijn , vanaf minuut 1 tot aan minuut 70  hoog druk zetten kan in ons voordeel gaan uitvallen .

 

Vandaag naar Nieuwenhoorn de club achter de molen zeker geen onbekende voor ons , wel altijd een lastige tegenstander ,  volledig compleet naar Nieuwenhoorn voor de 1e Voorne aan Zee kraker , Jordy eerder in de week wat fysieke klachten maar uiteraard gewoon aanwezig , ook Floris die al maanden wat klachten kent , maar ook aanwezig is en al is het maar 20 minuten toch wil spelen.

 

Op grondgebied voor Kayden zeker niet onbekend  een flink stuk voetbal roots liggen daar , maar nu gewoon in het oranje van Rockanje.  Echter melde hij zich af ivm logeren , Kayden je werdt echt gemist zeker tegen de voetbal roots van jou. Volgende keer graag eerder en duidelijkere communicatie.

 

Marco en Wouter waren vandaag de economie draaiende houden , dus 1e wedstrijd met hulp van de vaste nr 12  of te wel de ouders die er altijd weer gewoon bij zijn. Op voorhand duidelijke afspraken om zodoende zo hoog mogelijk druk te kunnen zetten , ook de afspraken dat we niet gingen denken de 4e klasse dat doen we wel even , dus strakke smoeltjes en met de woorden mannen plezier daar draait het om konden we veld 1 op , waar we de vaste warming up gaan doen iets wat duidelijk moet zijn en standaard moet worden.

 

Compleet dus met 14 man , een luxe maar ook weer een uitdaging want dat betekent ook 3 wissels en altijd teleurstelling als je start met wissel of er uitgehaald wordt , maar dit is nooit een persoonlijke kwestie maar een erezaak dat het altijd geprobeerd wordt ieder even veel te laten voetballen maar ook kijkend naar verloop en voortgang van de wedstrijd.

 

De opstelling toch wel wat verassingen met andere posities van spelers en ook dat vind nier ieder even leuk , maar het spel wat we willen spelen is wel gebaseerd op positie en snel voetbal,  te langzaam is kans op schoppen dus snelheid en linie proberen over te slaan en vroeg storen , maar ook durven uit te delen , durf maar eens een kaart te pakken want daar zijn we echt nog veel te lief in , wat ik bedoel als je zelf incasseert moet je ook durven uitdelen op voetbal gebied.

 

Dan de wedstrijd , de 1e helft : spelen op een kunstgrasveld waar menig voetbal vereniging van kwijlt,  niet de velden waar ik zo graag op loop maar wel de velden waar je eigenlijk altijd op kan voetballen,  en gezien de vele afgelastingen op Rockanje , zou het toch wel een luxe zijn als er een 2e kunstgrasveld bijkwam. Maar goed dat is misschien op langere termijn  een Voorne aan Zee agenda punt wie zal het weten. Goed Jordy  dus in de goal,  4 man in de verdediging,  4 man middenveld , 2 man voorin dus zou je zeggen een 4-4-2 , echter was het anders maar dat gaan we niet verder anderen wijs maken. Een 1e helft met super supporter Odin , waar we tenue voor gaan regelen en ook de vaste nr 12 het legioen van ouders , Peter met de vlag in de handen druk coachend , Jaques op de bank met de wissels , en al gauw was het Peter die het aan de stok kreeg met een Nieuwenhoorn supporter,  maar met het inzetten van de posities een gave die we met elkaar kunnen spelen . Geen kans weggegeven en waar er ballen voor de goal kwamen was het turbo Egbert of Jordy actief  , helaas werd Egbert in de 1e helft door een bekende naar de kant geschopt , iets wat absoluut niet op voetbal veld thuis hoort.  De rust gingen we in met 0-0 , waarbij we duidelijk waren en lijntjes en neuzen zelfde kant op kregen en zeiden niet zeiken op elkaar  en druk zetten dan komt de goal vanzelf.

 

2e helft een zelfde spelbeeld,  overheersend maar wel een wat gevaarlijker Nieuwenhoorn  , maar de spaarzame kansen waren voor Jordy.

Uiteindelijk ging alles in de richting van 0-0 totdat de JO15-2  mascotte het zat was en het teken gaf aan Dyran  als je nu niet scoort  dan zet ik de hele tribune in blaf fase .  Nou daar was de Dyran aktie wat stille tekens kunnen doen , de aktie vanaf middenveld , en perfect afgerond  en de 0-1. Met nog 2 minuten te gaan , een aandringend Nieuwenhoorn maar altijd weer de verdediging met Milan -Egbert - Jurrian  en Stijn  tot 10 seconden voor de officiële speeltijd Nieuwenhoorn een vrije trap krijgt op rand 16 meter,  ooit spelend voor Rockanje,  Milan boers achter de bal , maar daar was en staat hij voor een uitstekende redding , de aktie daarop volgend werd door tijd afgefloten en zodoende was het de terechte overwinning voor Rockanje JO15-2. De overwinning is een overwinning voor het team war keihard werkt , maar de uiteindelijke 3 punten komen Odin toe.

 

Mannen zet deze lijn door en dan gaan we zien waar we gaan eindigen , om in woorden Arne Slot te eindigen een competitie  uitslag is pas duidelijk in de laatste speelronde. Dyran en Jordy grote klasse met de afspraak  ieder een helft aanvoerder en de rest van het team  grote klasse voor jullie inzet en proberen afspraken na te komen. ODIN  jij bent de vaste mascotte en het Volt Montage shirt gaat in de maak. 

 

Allemaal  een heel goed weekend en op naar DVV'09  thuis volgende week.

Peter Naaktgeboren (VV Rockanje).