· 

1e ronde voorjaarscompetitie Tafeltennis.

De vaste volgers van Sport op Voorne Putten weten dat de tafeltenniscompetitie twee competitievormen kent: een reguliere competitie (9 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd, 3 maximaal 4 spelers) en de duocompetitie (4 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd, 2 maximaal 3 spelers). De vijf regionale verenigingen komen allemaal uit in de duocompetitie. Voornaamste reden: kortere wedstrijden, dus eerder thuis. De Sprint en De Repelaer zijn de enige verenigingen die onze regio vertegenwoordigen in de reguliere competitie.

Reguliere Competitie.

De Sprint 1 (Brielle) kende een ontluisterend najaar 2022 in de landelijke 3e divisie. Kansloos degradeerde het vriendenteam. Daarom mag het dit voorjaar in de Hoofdklasse B van de afdeling West een nieuwe poging wagen terug te keren in de landelijke NTTB competitie.

 

Zaterdag opende De Sprint tegen Docos 1 uit Leiden. Briellenaar Sacha Ykema voelde zich tegen de Leidenaren als een vis in het water en won vrij eenvoudig zijn drie enkelwedstrijden tegen Manfred Vastenburg (3-0), Ad Verbrugge (3-0) en Jonathan van Zijverden (3-1). Het dubbel met Wesley vd Hurk was een spannende wedstrijd die met 10-12 in de vijfde en beslissende game verloren werd. Diezelfde Wesley van der Hurk verloor na twee overwinningen in de laatste wedstrijd van de dag verrassend van Manfred Vastenburg (0-3). Martin Lankair zorgde voor het 6e punt door een zege op diezelfde Manfred Vastenburg. 

 

Na de degradatie uit de 1e klasse komt De Repelaer 1 (Spijkenisse) dit jaar uit in de 2e klasse B. Zonder kopman Jakub Czarny, die dit voorjaar voor Scyedam duo 1 uitkomt, gaan Daniel Koppenol, Jeffrey Tempelman en Marcel van der Sterre proberen in deze competitie terug te keren. De start was al hoopgevend. Het verzwakte Overschie 1 (twee invallers) werd in eigen huis met 9-1 verslagen. Marcel van der Sterre leed als enige een nederlaag. Hij verloor met 1-3 van Ronald Roth. 


Duo Competitie.

De Repelaer 1 (Spijkenisse) heeft de openingswedstrijd van de voorjaarscompetitie in eigen huis met 2-3 verloren van NN Rotterdam 1 (1e klasse A). Rob Huizinga en Marcel van der Sterre wisten beiden de Rotterdammer Cuma Kondu te verslaan. Rob verloor zijn 2e enkelwedstrijd nipt van Emie van Bodegem. Het was een narrow escape voor de Rotterdammers.

 

Promovendus Hellevoets Effect 1 (Hellevoetsluis) heeft de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie (2e klasse B) met 0-5 verloren van Taveri 1 (Ridderkerk). Hellevoeter Arno Ynzonides gaf uitstekend partij, maar leed zowel tegen Stefan van der Burg als John van der Toorn een nipte 2-3 gamenederlaag. Barry van Dijk had deze avond wat meer moeite met het hogere niveau. In het dubbel samen met Arno kwam hij beter uit de verf. Arno en Barry verloren met 2-3 van hun tegenstanders. Al met al stond na afloop een 0-5 op het wedstrijdformulier.

 

De Beer 1 (Rozenburg) won in de 2e klasse G met maar liefst 5-0 de uitwedstrijd bij Tavenu 1 (Numansdorp). Arnolds Sturkenboom en Peter Coppejans waren te sterk voor Eddie Visser en Mario van de Ende. Mario van de Ende kwam nog het dichtst bij een overwinning. Hij verloor met 9-11 in de 5e game van Peter Coppejans.

 

Bernisse'80 1 (Abbenbroek) is de voorjaarscompetitie in de 4e klasse A goed begonnen. Remco Fintelman en Alexander Gunsch versloegen Boomgaardshoek 3 (Hoogvliet) met 4-1. Alleen Alexander leed een nederlaag tegen Willem van Hoorn.

 

De Sprint 1 (Brielle) was deze week vrij in de 4e klasse B. De wedstrijd tegen Dordrecht 5 is uitgesteld tot 14 maart.