· 

Rockanje JO15-2 - DVV’09 JO15-1  (0-2) 0-4.

Drenkeling 4 februari 2023.

 

Wat een zaterdag op sport complex VV ROCKANJE. Wedstrijd 2 in fase 3 nou ik kan alleen maar zeggen :  daar mokkus n passies over prakkezeere of te wel daar moet ik als leider een goed over nadenken.

En dus doen we het maar op het Flakkees dialect want dan kan ik me nog verschuilen achter de taal barriere. 

De tegenstander vandaag uit het durp klein Parijs aan de stinkende Seine of te wel uit Dirksland te weten DVV09.

 

Uiteraard schrijven het verslag in de positieve vorm zak mar zaege (zmz) . of te wel zal ik maar zeggen en mok aok ha wil ik ook hebben  want alleen zo blijven we een team met elkaar en moet dat ook zo Op Stad haa ze waal un aep lêre bidde of te wel dan is er niks onmogelijk.

Na vorige week tegen Nieuwenhoorn gewoon heel goed gevoetbald te hebben , hoop je dat dat een vervolg krijgt in de thuiswedstrijd tegen de het team waar de contacten altijd zeer goed mee zijn  de moppevreters of te wel de inwoners uit het Dirklandse .

 

De voorbereiding was al gedaan op een regenachtig complex en niks stond een lekker pot voetbal in de weg en na 70 minuten zou het dan wel moeten blijken Al motte de kroaien ut uutbriengen. of te wel dan zouden we wel achter de waarheid komen. Nou mannen laten we dan zonder daar negatief in te worden maar gewoon de afspraken in te maken eerst de afspraken na komen en zeggen 11:15 uur aanwezig is niet 11:25 uur aanwezig , dit is voor de overige die wel op tijd zijn geen voorbeeld  en ik hoop dat jullie denken hei jum deur of te wel hebben diegene het door.

Dat gezegt te hebben en de bespreking met afspraken te zijn aangegaan vol goede moet veld 2 op en zeggen we weer alles begint met 0-0 , Op Stad haa ze waal un aep lêre bidde of te wel niets is onmogelijk. 

 

Wetende dat DVV’09  altijd een lastige tegenstander is , dus eens meer de zaak dat we vanaf minuut 1 scherp zouden zijn. Maar als we dan binnen 90 seconden met 0-1 achter staan is het wel even t is om t even of je deur de katte of den hoengd wor gebete of te wel  het is om het even of je door de kat of door de hond wordt gebeten.

Herpakken dus en knokken en vechten voor iedere meter , maar we waren echt niet wakker en lieten DVV’09 het spel maken , en als we dat doen gaan we achter de feiten aanlopen , en als leider zeg ik ik heb jullie allemaal super hoog zitten en ga voor jullie door het vuur en jullie kunnen het maar het kwam er vandaag niet uit in de 1e helft , en door dan niet te blijven vechten en Je heit een moend als een mendeure of te wel een Een grote mond opzetten dan gaan we echt niet beter voetballen. Uiteindelijk de 0-2 met rust en ja dat neem ik ook me zelf kwalijk dan vallen er soms woorden en dat is niet goed maar wel zodanig dat je probeerd de scherpte 2e helft terug te krijgen zonder daar op de persoon te vallen ,en ja ik begrijp dat het soms zo wordt opgevat maar het is mijn en Wouter en Marco zijn intentie om dan het tij te keren

En zodoende de 2e helft tegen Stropdassedurp od te wel Dirksland het tij nog te keren , en bij ons zelf denken Bin joe noe glad beleateafelt! Ben je nou helemaal (gek geworden)! we hebben nog 35 minuten en niks is onmogelijk want Hoage boamen vangen veul wind of te wel Hoge bomen vangen veel wind maar wij kunnen nog veel beter de windvangers zijn met de voetballers die we zijn zo als we jullie op trainingen zien.

 

De 2e helft onder de goed leidende scheidsrechter Justin Langendoen begonnen we wel scherper maar toch konden we niet de macht vinden om de overmacht te vinden maar Op Stad haa ze waal un aep lêre bidde of te wel Niets in onmogelijk.

En waren de Stropdassedurpers dan zoveel beter nee in tegendeel gewoon effectiever sneller spelen om de vrije man te vinden , ook wel zeggende dat er behoorlijke lengtes in hun team aanwezig waren en dus aan de linkerkant goliath tegen de smurf  was  , maar zelfs dat geeft niet voetballend kan er zo veel gecorrigeerd worden.

 

Helaas liep de 2e helft heel anders en gebeurde er dingen waarbij denk ik ieder spijt zal hebben en zijn er dingen gezegd waar ieder achteraf over denkt nee dit is niet goed en had niet moeten gebeuren maar is dan helaas te laat en dan zeg je dat is luchtgezoute of te wel Die heit ak ut licht nit uutgevoengde Niet de slimste maar goed ik weet zeker dat ook een ieder daar van geschrokken is en dit ook in geen geval meer zal gebeuren , uiteraard en dat zeg ik dan uit mijn naam maar ook namens de andere begeleiding de excuses aan de tegenstander maar ook de spelers ons team ,maar ook aan de mensen en ouders langs de lijn , in de emotie van het voetbalspel en  het dan tegenvallende resultaat is dit niet altijd vatbaar en daarom  nogmaals de excuses.

 

Helaas kreeg de wedstrijd een zeer vervelend einde voor onze mexicaanse super topper Egbert en daarmee ook gelijk de rest van het team want dan is voetbal ineens niet belangrijk meer als de speler in naam , van het veld afmoet onder begeleiding met een blessure die op dat moment voor ieder nog 1 is wat is er aan de hand , zo ook voor mij als leider.

Als je als leider dan 7 minuten voor tijd naar binnen wordt geroepen , dan is er helemaal niks belangrijker meer , alleen de goede opvang van Egbert , waarbij de dank uitgaat aan de verzorger van het 1e en moeder van Dyran ( Tamara ). En dan kan je als leider nog zo’n grote vent zijn maar dan is niks belangrijker meer en ben je dus zelf ut is un slecht houtje wat laegende breekt of te wel Lichamelijk niet veel waard zijn want het is en blijft een speler uit je team en daar gaat dan alles voor opzij . Op advies van de verzorger was het noodzakelijk om de eerste hulp op te zoeken , en was het Egbert in de auto krijgen , echter verslechterde de toestand en was het noodzakelijk om assistentie van de Ambulance in te roepen , en helaas was het noodzakelijk dat Egbert voor extra controle mee moest na Ikazia in Rotterdam . Intussen was de wedstrijd afgelopen en de uitslag in 0-4 geeindigd iets wat totaal niet meer relevant was.

Gelukkig voor ieder kwam einde middag het bericht dat Egbert naar huis mocht en er vooralsnog geen blijvend letsel is maar zeker wel rustig aan moet doen komende dagen.

Ook Rob Hoogenveen bedankt voor je hulp ,  eens te meer een reden om niet te makkelijk te denken en het beter is om de hulp in te roepen die daar in getraint zijn.

 

Het lijkt nu dat we de wedstrijd vergeten zijn maar dat is zeker niet zo want Da kè je wel op je buuk schriêve. of te wel schrijft het maar op je buik dat we volgende week weer zo gaan beginnen want dan gaan we weer naar het Land van de haoge baomen of te wel Flakkee, land van de hoge bomen , en zal ik dan Uit de schole klappen of te wel Een geheimpje verraden.

We gaan dan geen Je heit een moend als een mendeure of te wel Een grote mond opzetten en gaan dan gewoon met elkaar knallen tegen de knikkertuute of te wel de inwoners uit Middelharnis te weten de Jonge Spartaan , ook dit zal weer een lastige tegenstander gaan worden maar als we nou met elkaar gaan afspreken deze wedstrijd achter ons te laten en de revance dan in de reply te halen en weer blanco maar met dubbele inzet in te gaan ben ik er van overtuigd dat we dan we de punten mee terug nemen naar de Drenkeling.

 

Rest mij verder nog te zeggen dat we sinds deze week Donnie in het team verwelkomt hebben en we Donnie heel veel voetbal plezier wensen en dan ook welkom heten in ons team.

Tot slot voetbal is een stukje emotie en net als de spelers hebben wij deze ook waarbij soms ook de emotie bij trainers en leiders zeker niet op voorbedachte raden wel eens over de rode streep gaat waarvoor dan  nogmaals de excuses.

 

Ondanks het verlies , ben ik blij dat Egbert weer naar huis kon , en ondanks de 4 tegen doelpunten vind ik toch dat er 1 speler vandaag wel bovenuit stak en de slidings en wilskracht extra liet zien in naam van Milan en hij voor mij vandaag de speler van de week was.

Mannen het lijkt dat we zo streng zijn maar dat is echt schijn we willen jullie allemaal het plezier en voetbal gunnen en wij weten zeker dat jullie de klasse hebben om het te laten zien , dus we gaan vol goede moed  naar volgende week.

 

Al met al toch een goed weekend en vol goede moet weer naar volgende week.

Peter Naaktgeboren.