· 

Verslag 3 in fase 3 in het jaar van de leider Peter Naaktgeboren.

Een verslag met een omgeven zwarte rand. Wat is voetbal dan eigenlijk betrekkelijk. Wat kunnen we dan blijven nadenken en praten over gedane zaken, externe zaken  die vandaag nog meer impact kregen . Maar wat een niet belangrijk iets ten opzichte van de gebeurtenissen in Turkije en Syrië . Wat een onbelangrijk iets op zoveel mensenlevens. Onbeschrijfelijk, meer woorden heb ik niet. Wat zijn de veel mindere voetbalzaken is dat dan nog belangrijk , absoluut niet , wetende dat het team zich in de steek gelaten voelt. 

 

En toch was ook deze week weer een week van psychologie, Diverse praatsessies met 1 doel Rockanje JO15-2. Gedane zaken hebben geen inkeer , ook de praatjes zijn gedane zaken. Gebeurtenissen laten we dan ook achter ons  , praatsessies laten we achter ons. En we gingen ons richten op de "pallant kraker". Wedstrijd 3 uit tegen De Jonge Spartaan , de buurtkraker van de vaste leverancier van de JME handschoenen . Marco Zalme helaas aan huis gezeteld in Ouwe Tong  aan deze kant noemen we dat Ouwe Tonge, maar toch vandaag nog weer paar maatje 6 mee naar Rockanje voor 1 van onze jeugd keepers. Dan rijden we gewoon langs toch Marco.

 

De Maandag training, met nieuw gezicht in de ploeg werd grotendeels nog besteed aan andere zaken voor de leider , terwijl er gelijk weer lekker scherp werd getraind, wel wat afmeldingen door blessures , maar de groep intussen zo gegroeid dat er niet een direct tekort moest zijn.

 

Op woensdag avond de duidelijkheid dat de vaste nummer 1 Jordy tijdelijk zijn JME handschoenen aan de wilgen moet hangen met een vervelende blessure die hem 6-8 weken aan de kant gaat houden en dus ook de reclame voor JME even noodgedwongen stilvalt 

Helaas nog meer afmeldingen, Thijs last van de Astma  , Jurrian een vervelende hamstring blessure , en Egbert die op stop was gezet door de medici in Ikaria vorig weekend , echter heden morgen ontving ik ook het bericht dat ebert blijkbaar helemaal stopt uiteraard een zeer vervelend bericht maar het zou te maken hebben met teveel blessure iets wat ik betwijfel maar goed uiteindelijk keuzes maken ze zelf. Dus 3 bepalende spelers uit de laatste as van het team en de bepalende nummer 10 in de zogenoemde lappenmand dat vergde dus even puzzelwerk voor de opstelling tegen de knikkertuute in onze verwoording de inwoners van Middelharnis  de blauw zwarte van de Jonge Spartaan.

Dus met de hulp van onze aanvoerders Dyran en Jordy aan de puzzeltafel en team dus zo neerzetten om de laatste linie weer zo goed mogelijk neer te zetten. Iets wat dan moest blijken in de wedstrijd natuurlijk maar in ieder geval even terug naar een verdedigende 4-3-3 opstelling , met extra voetballend vermogen voor de 2e keeper Stijn.

 

We vertrokken op zaterdag ochtend met 12 spelers en hulp coatch Jordy naar de overkanter het laaghangende zonnetje tegemoet naar M'nheerse in de volksmond Middelharnis.

En dan hoor je op de radio de keiharde realiteit weer over de vreselijke ellende in Turkije en Syrië  en dan kunnen we toch alleen maar zeggen dat we gezegend mogen zijn om gewoon lekker te mogen en kunnen gaan voetballen , en wat kunnen we dan nog meer doen als stukje medeleven tonen en daarmee ook respect door voor de wedstrijd 1 minuut stil te staan en de wedstrijd te spelen met een rouwband , het minste wat we kunnen doen in de gedachte aan al die slachtoffers en mensen die daar nog keihard bezig zijn met reddingsoperaties.

 

Zoals gezegd nog 1 wissel over hebbend dus deze taak lag vandaag in handen van Jordy om daar als onderdeel en nu reserve aanvoerder mee bezig te zijn in de wedstrijd . De tegenstander DJS voor ons een altijd lastige tegenstander op de Flakkeese kleigrond bij de club waar je als uit vereniging altijd zeer gastvrij ontvangen wordt de aftrap om 10:46 uur , na een zeer respectvolle minuut stil , grote klasse mannen en dat zeg ik dan met trots als leider.

 

Achterin:

Stijn in de goal , rechtsback de stofzuiger Milan  centraal achterin de voetballers Kayden en Rivano en linksback Dylien

Middenveld:

Linksmidden Noah , centraal midden de aanvoerder en spel bepaler Dyran en rechtsmidden de altijd hardwerkende noud

Voorin:

Linksbuiten  Lev , hopend op het uitblijven van de blessure gevoeligheid  in de spits en zodoende weer eens terug op zijn positie Mitchel ook hopende dat de knie het volhoud en rechtsbuiten Donnie pas 2 weken bij de ploeg maar eigenlijk al niet meer weg te denken.

In de wissel startende Floris met die achterliggende reden dat Floris echt aan het tobben is met lichaam en zelf ook aangeeft ik kan gewoon geen hele wedstrijd spelen en ook wetende dat als hij aangeeft het gaat niet meer ook moet wisselen.

 

De 1e helft een beter DJS , maar voetballend waren we zeker nier minder alleen moeten we zelf ook wat meer met het fysieke gaan voetballen, met een hele andere opstelling dan zien we dat we de rust van Jurrian en ook de vaste keeper vandaag zeker miste .  Ook de aanspeelbare Thijs werd zeker gemist. En nee ik zeg zonder weer vragen te krijgen we hebben een heel degelijke wedstrijd gespeeld. 

De 2e helft en daar kom ik toch de top leverancier Marco Zalme tegemoet dan op zijn voor ons niet leesbare Flakkees. De 1-0  ruststand daar worden we niet warm of koud van  en denken zeker niet kantje levantje of in onze termen we zijn er klaar mee. , en we moesten dus wat doen , echter liep dit idee niet zoals verwacht , en als we dan in een mum en scheet op 3-0 staan das un aande over de brugge of in onze verwoording punten dat is ver weg.

We zijn dan duidelijk in ondertal en spelen een verloren wedstrijd, waarbij ik aangeef nogmaals op volle sterkte hadden we punten meegenomen daar ben ik van overtuigd.

Dat we uiteindelijk de wedstrijd met 6-0 verliezen is niet zo belangrijk, dat we me elkaar de klik blijven houden dat is belangrijk , en dan komen punten echt vanzelf , we weten waar we vandaan komen als niet selectie elftal en we weten ook dat wij als team als vrienden voetballen en ook daarin meedoen wat de wereld vraagt.

 

Dan ga ik ze allemaal toch nog bij naam noemen  :

Nr 1 : Stijn , we weten dat je kan keepen en dat dat je ultieme droom is , en als vaste stand in zeer goede en degelijke wedstrijd met gestopte penalty als hoogtepunt.

Nr 3 : Noah en ja met nr 7 vandaag de openbaring , zie je Noah durf  en het komt er uit , met de week zien we een voetballer ontstaan

Nr 6 : Rivano , ja wat moeten we daar van zeggen , ik zeg dan wat een waanzinnige aanvulling voor ons team , dus Rivano

Nr 7 : de Stofzuiger en ja met recht de stofzuiger Milan jij was wederom de speler van de week , en ja de penalty die was terecht maar met lof zeg ik body tonen en er in gaan en dat doe je gewoon , dus zet deze lijn voort want dan zou je wel eens een bepalende centrale verdediger kunnen gaan worden.

Nr 8 : Noud ja een speler die ieder team graag wenst , zeikt niet doet zijn ding en voor ons een speler waarbij je haast gaat denken aan de type Toornstra

Nr 9: Mitchel blijft tobben met de knie maar nogmaals doe het maar met 12 jaar net als Milan om tegen bomen van 15-16 jaar te voetballen,  ik zeg dan grote lof voor jullie 2.

Nr 11: Lev en ja Lev is de speler die altijd actief is en  met meer trainen alleen maar van nog meer waarde kan zijn , dus kom op Lev , trainen en de kwaliteiten laten zien die we van je kennen.

Nr 12 : Dylien en ja Dyl we weten dat je liever aanvallend speeld , maar wederom vandaag is onze gedachte gang bewerkstelligd, want voetballend ben je zo vreselijk goed en actief in de verdediging, waarbij ik je vraag leg die voorkeur opzij en ga voor de positie waar je echt zo goed in ben , zonder dat we zeggen je mag niet mee.

Nr 15: De aanvoerder samen met de later nog genoemde nr 21 van vandaag , ja voor mij een meerwaarde en wat een voetbal kennis , Dyran je bent voor mij de extra rechterhand.

Nr 18: Kayden ja ook jij ga je eigen spel spelen , ondanks vandaag een iets andere rol , gooi de rem eraf want samen met de nr 6 en 15  zijn  jullie de bepalende factoren binnen ons team.

Nr 19: Donnie nog niet zo lang bij de ploeg maar echt wel de persoon die voetballend heel bepalend kan worden , maar  ook de tijd moeten geven , donnie jou separate app is door mij zeker gewaardeerd en gaan daar zeker verder mee , en ik zal  je zeker benaderen bij vragen.

Nr 20 : Floris , lastige positie nu , maar geef dit tijd en dan komt het zeker goed , de tip speel je eigen wedstrijd en geef nier overal commentaar op , dan zal je zien dat alles veel makkelijker zal gaan .

 

Dan sluit ik het verslag af  de woorden  , scheidrechter je was vandaag echt heel goed , een voorbeeld voor menig vereniging en hoop met je in contact te kunnen komen , want graag nodig ik je uit om einde seizoen toernooien te komen fluiten.

Voor nu iedereen goed weekend en ik hoop dat de verslagen nier als saai gezien gaan worden en hopelijk  ziet iedereen er nog steeds de lol van in om ze te lezen.

Ik sluit af met de naam Marco Zalme , want ondanks de blessure van de nr 21 vandaag, balend van Rockanje  tot Middelharnis en terug , toch het waanzinnige gebaar van de top leverancier van JME handschoenen om te gaan testen met een nieuw paar handschoenen , nou Marco , Jordy gaat keihard werken aan herstel en hopelijk  heel snel de reacties op de handschoenen . En de afspraak staat 17 juni bij onderbouw toernooi gaan we samen  met Erik's voetbal kraam , JME keepershandschoenen promoten . Misschien nog wel in samenspraak met Ron van Neck en Keepersschool Flakkee..

 

Mannen en ouders afsluitend de 6-0 zegt mij totaal niks , wat mij wel wat zegt is de samenhorigheid binnen ons team en de  terugkoppeling van diverse spelers , en daarom nogmaals de woorden , Winnen is motto KNVB , maar voor mij geldt  Plezier en daarna winnen , want uiteindelijk kan een kleine dorpsclub blijven bestaan door  met elkaar plezier te hebben en daarna pas winst. Ik deel dan ook onderstaande link en zeg nogmaals ik ben trots om van dit team leider te zijn , en wil met nadruk verzoeken aan ouders Egbert , denk en overdenken maar zet jullie Mexicaanse topper niet stil er zijn zoveel manieren mogelijk maar laat niet ons als team nu in de kou staan .

 

https://sportbrein.com/blog/dit-is-waarom-niet-verliezen-beter-is-dan-willen-winnen