·

KDO-Sport turnsters naar de halve finale van Nederland.

Het afgelopen weekend werden de laatste landelijke individuele plaatsingswedstrijden geturnd. KDO-Sport Hellevoetsluis heeft maar liefst 9 individuele startbewijzen en 1 teamticket voor de halve finale in de wacht gesleept. Hiermee zijn zij in de race voor het Nederlands Kampioenschap turnen dames.

De senioren turnden in Zierikzee, Vianen en Reusel. Tijdens deze wedstrijden konden ze punten verdienen op basis van de ranking. In de 3e divisie turnden Roxy van Dijk, Valerie Brandsma en Lisa van der Wagt. Van de 45 senioren per poule, stromen 24 turnsters door naar de halve finale. Bij de eerste divisie in de categorie senior zijn dit er 40. Joleine van Es ging deze strijd aan. De senioren teams turnen op 11 maart hun laatste plaatsingswedstrijd in Volendam.

De jeugd en junioren turnden twee individuele plaatsingswedstrijden en twee teamwedstrijden in het Topsportcentrum in Rotterdam.

Bij de jeugd 2e divisie turnden Amy de Ruiter en Vitoria Drost. Tijdens de 2e plaatsingswedstrijd won Vitoria knap de zilveren medaille.

Bij de junioren 3e divisie kwamen Emmalie Wu, Evie de Ruiter, Nienke van Veen, Mara Doornhein, Larissa den Braasem, Sarah Lemmen, Tessa Brakel, Bridget Peters en Saskia van Erk in actie. Van de 75 junioren is er voor de beste 29 turnsters van Zuid-Holland een plekje in de landelijke halve finale. Tijdens de plaatsingswedstrijden won Saskia tweemaal zilver en pakte Bridget ook één van de wedstrijden de 2e plek op het podium.

Het team met Amy, Evie, Vitoria, Nienke, Mara en Tessa won de 2e plaatsingswedstrijd goud. Dit betekende helaas niet dat ze zich sowieso kwalificeerden. Met de punten voor de 6e plaats tijdens de eerste wedstrijd, bleek het net onvoldoende. Larissa, Sarah, Bridget, Saskia en Emmalie wonnen in teamverband beide wedstrijden zilver. Zij gaan het in de halve finale opnemen tegen andere teams van Nederland! Individueel mogen Lisa, Joleine, Amy, Vitoria, Saskia, Bridget, Tessa, Sarah en Larissa gaan schitteren op de halve finale!