·

NK Atletiek Indoor Jeugd.

Het indoor wedstrijdseizoen is in volle gang. Voorne Atletiek zit kwantitatief weer in de lift. Dat de club ook kwalitatief al jaren op een hoog niveau meedoet, manifesteert zich door het grote aantal deelnemers aan de afgelopen NK’s in de verschillende leeftijdscategorieën.

Vorig weekend deden de Brielse atleten Anne Bisschop en Joyce van Welie mee aan het NK meerkamp. Anne zette een mooi PR neer op de horden en ze won het hoogspringen! Vijf onderdelen op een dag is best een uitdaging. Na elk onderdeel moet de focus gelijk weer scherp zijn voor het volgende De laatste onderdelen liepen wat minder dan gehoopt, maar de atlete van Voorne Atletiek eindigde haar meerkamp op een mooie vijfde plaats. Joyce (Haag Atletiek), nog maar net senior, legde beslag op de zesde plaats.

In Assendelft was Rianne Hilferink (U12) actief op horden, hoog- en verspringen. Ze liep op de horden een nieuw PR.

Ook het afgelopen weekend waren er wedstrijden. De recent lid geworden Mark Braal deed mee aan een wedstrijd in Amsterdam. Over zijn 60 meter deed hij slechts 7.54 seconden. Larissa Rodenburg (U16) reisde af naar Gent om daar horden te lopen en ver te springen. Ze kwam dicht in de buurt van haar PR’s.

NK indoor U18/U20 in Apeldoorn: Rimme Biewenga, Loise Stomphorst (nog U16!), David de Wit, Eva Kok, Wesley Monster en ook Anne weer, deden mee. Rimme liep de 400 meter in 55,81 seconden. Een nieuw PR. Loise liep de 60 meter in 8.49 seconden. David sprong 5.96 meter ver, een nieuw PR. Hij liet zien dat het harde werken in de afgelopen periode niet voor niets is geweest en dit is een mooie opstap naar verdere afstanden. Op de 60 meter horden twee finale plaatsen. Eva, enigszins geblesseerd, kwalificeerde zich via een tweede plaats in de series. Wesley won zijn serie. In de finale eindigde hij als zesde in een mooi PR. Eva raakte helaas een horde en eindigde als achtste.

Wesley verraste zaterdag iedereen en zichzelf door met een enorm PR en clubrecord van 13.54 meter goud te winnen bij het hinkstapspringen! Hij zal goed geslapen hebben want op zondag mocht hij na het hoogspringen dezelfde kleur medaille meenemen. Ook Anne deed weer mee aan het hoogspringen. Haar 1.69 meter was genoeg voor goud. Ook zij dus Nederlands kampioen! Met bemoedigende pogingen op 1.72 meter kan zij vooruitkijken naar volgende week, waar ze samen met Wesley aan het NK voor volwassenen mag meedoen.