· 

Verslag Benefietwedstrijd OVV JO8-1 tegenROCKANJE JO8-1

UITSLAG 10-2

CHEQUE VAN €2355,= TEN BATE GIRO 555 VOOR DE AARDBEVING IN TURKIJE EN SYRIE.

 

ORGANISATIE:

OVV, ROCKANJE, PATRICK STRUIJK, SIMONE VERWEEL EN PETER NAAKTGEBOREN.

 

DATUM 25 FEBRUARI 2023

 

Op 6 februari 2023 vond in de nacht (4:17 uur plaatselijke tijd) een zware aardbeving plaats in delen van Zuid-Turkije en Noord-Syrië.De beving had een kracht van Mw 7,8-8,0 en een intensiteit van X-XI op de schaal van Mercalli.Een van de naschokken had een kracht van Mw 7,7. De beelden zijn schokkend en raken iedereen, en vele zullen zeggen , Turkije  en Syrië het is ver van me bed , maar gelukkig zijn er zoveel veel die daar anders over denken. Want uiteindelijk raakt het ons allen in welke vorm dan ook.

Na de mega actie in Nederland kwam het idee  via Patrick Struijk leider van OVV JO8-1  om een actie vorm aan te gaan met  Rockanje naar Peter Naaktgeboren. En wat is dan mooier  om een wedstrijd  Rekanje Noord  - Rekanje Zuid in het teken te zetten voor verbroedering tussen OVV en Rockanje maar met als doel de cheque voor giro 555.  Want voetbal is helemaal niet belangrijk meer met alle ellende in Turkije en Syrië.

Via via kwam ik (lees Peter Naaktgeboren) in contact met Patrick en de lijnen waren uitgezet , want waar we in voetbal  verslagen vaak spreken over de kraaienderby  was het nu dus de wedstrijd van de aankomende toppers voor OVV  1 en ROCKANJE 1  te weten de toppers van OVV JO8-1 en Rockanje JO8-1 en volledig in kader van giro 555 voor aardbeving In Turkije en Syrië.

Diverse media werdt aangesproken met dank aan Sport op Voorne-Putten (LINQ MEDIA) maar zeker diverse andere Sponsoring ook, waarbij de dank uitgaat naar Zwemschool Goederond met de waanzinnige actie €10,= per doelpunt, maar ook de top leverancier van professionele keepershandschoenen  te weten Marco Zalme uit Oude Tonge, die blijde keepers voorzag van schitterende nieuwe fingersave JME keepershandschoenen een andere sponsoring maar niet minder, en daarom  alle teams Marco Zalme of te wel JME keepershandschoenen  de leverancier voor perfecte keepershandschoenen.

 

Dan terug naar zaterdag 25 februari 2023. Hoe en wat zetten we een programma neer wat mooi is maar vooral vooruit denkend naar de totaal cheque na afloop van de wedstrijd.

En voordat we daarin beginnen een chapeau voor de ontvangst, en dan bedoel ik wat wij zeggen de oude mannen , de vrijwilligers groep die dagelijks bij OVV de voetbalgebeurtenissen bespreken in de koffie ronde , en ook vandaag weer de koffie gereed hadden staan , en wat is er dan mooier om te praten over  Rekanje Noord en Zuid zonder de old school gevoelens en dan te horen dat sommige ook nog op Zuid hebben gevoetbald.

 

De spanning droop er vanaf  en het publiek stroomde steeds meer binnen aan de zwarte laan te Oostvoorne. Beide teams vol in de voorbereiding met diverse opzwepende muziek op het prachtige  kunstgras van OVV. Patrick in tussen volledig de focus op zijn team , maar ook aan de Rekanje kant volledige focus van de leiders en trainers.  Ook scheidsrechter Mitchel Naaktgeboren  was intussen met de warming-up bezig en was het Rogier vd Velde die weer na lange tijd zijn breed hoek  als fotograaf te voorschijn  haalde  , en bij verschijnen dit verslag deze foto's  nog in aantocht waren. Peter Naaktgeboren intussen met de microfoon  aan de slag maar ook het lobbyen naar de verstandhouding Noord- Zuid. 

Beide teams waren warm genoeg en gingen voor de laatste details terug naar kleedkamer 1 en 2 , als echte profs in de kleedkamers van 1e elftallen.  Waarna scheidsrechter Mitchel Naaktgeboren welke 1 helft zou doen en Wiebe Dederd  een helft , maar uiteindelijk de hele wedstrijd mocht doen ( met dank aan Wiebe ) , met de opzwepende muziek als welkoms tune met de tune van de kuip betraden de volgende spelers vooraf gegaan door scheidsrechter  Mitchel met het afhalen van de bal van de voetbalzuil het prachtige kunstgras van veld 2 en werden de volgende toppers welkom geheten onder een intussen breed opgekomen publiek.

 

OVV JO8-1:

2 . Olivier van Hoven

4. Thomas  Siepman

5. Maas Schoor

7. Bo van Velden

8. Sepp Reinhart

9. Maison Overduin

10. James Struijk

 

ROCKANJE JO8-1:

1. James vd Sluis

2. Sep van Vliet

3. Zola Berkhout

4. Ben Rebers

5. Swerre de Kok

6. Mats Hoogendoorn

7. Mees Dijk

8. Thijs Vooges

9. Javie Smiet

11  Ryan vd Hoek.

 

De indrukwekkende minuut stilte was genoeg om ieder nogmaals het besef te geven, wij voetballen vandaag voor hulp, en deze wedstrijd is dus onze inzet aan de slachtoffers  maar ook aan al die hulptroepen.

 

De 1e helft was een een leuke gelijk opgaande wedstrijd met een uiteindelijke 2-2 ruststand ,

1-0  Maas Schoor

2-0  Bo van Velden

2-1 Ben Herbers

2-2 Mats Hoogendoorn

In de rust  de waanzinnige donatie actie voor giro 555  waarvoor namens bijde verenigingen hartelijk dank.

De 2e helft was het toch de magische ranja die het verschil ging maken  , maar waarbij we zeggen wat een inzet en klasse om dan toch door te gaan  van Rockanje JO8-1.

Uiteindelijk werdt  het 10-2  maar wat zegt deze uitslag in het perspectief met goede doel de benefiet wedstrijd.

3-2  Maison Doorduin

4-2 Maas Schoor

5-2 James Struijk

6-2 James Struijk

7-2  Maison Doorduin

8-2  Maison Doorduin

9-2 Thomas Siepman

10-2 Sep Reinhart

De aansluitende penalty serie ging in her voordeel van Rockanje JO8-1  met de uiteindelijk 6-7 score , de penalty serie welke gedomineerd werd  door de keepers met hun Marco Zalme JME Keepershandschoenen. En waar we dan normaal zeggen de punten blijven aan Rekanje Noord  was het nu de punten gingen nu naar giro 555.

Na de wedstrijd dan ook het moment, in de noodaccomodatie te weten de portocabins tegen de bijna Noordweg aan maar ook wetende dat er over een paar maanden een geweldig nieuw onderkomen zal staan. De uiteindelijke cheque voor de slachtoffers van Turkije en Syrië werd getoond door bij de teams en konden we een mooi bedrag van €2355,= bekend maken een meer dan waanzinnig bedrag waarvoor aan ieder dan ook dank , specifiek aan Zwemschool Goederond en aan OVV.

 

Tot slot  zeg ik dat soms vervelende gebeurtenissen in de wereld nodig zijn om ook 2 hele mooie voetbalclubs dichter bij elkaar te krijgen en de sportiviteit dichter bij elkaar te brengen. Hele goede ideeën zijn er vandaag ook weer te woord gekomen, zoals openingswedstrijden 1e elftallen, en voor de jeugd het in ere herstellen van de Kraaiencup en mogelijk een Voorne aan Zee jeugd cup. 

Patrick wat mij betreft gaan we de lijn tussen de jeugd een positieve doorstart geven en gaan we de samenwerking echt dichter bij elkaar brengen , zonder dat kleine beetje verslagen tekst te vergeten zoals de kraaien derby, Noord  tegen Zuid derby ,  als het aan mij ligt kunnen we 2 dorpsverenigingen echt veel hoger op de kaart zetten, je ziet wat we nu in een heel kort tijdsbestek gerealiseerd hebben, laten we hopen dat beide clubs dir gaan oppakken waarbij wij dan dat stukje extra voor de jeugd kunnen zijn.

 

Bedankt namens iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan deze speciale maar zo waar de volle ochtend voetbal tussen OVV  en Rockanje.

Foto's van de fotograaf zullen uiteraard nog volgen en laten we beide onze websites een boost geven met dit stukje waanzinnige inbreng vandaag .

Patrick en overige laten we op korte termijn een nader bekijken wat en waar we jeugd en senioren dichter op elkaar kunnen krijgen.

 

Peter Naaktgeboren.

vv Rockanje.