· 

Recordopbrengst Brielse Bruggenloop.

Voorne Atletiek steunt trainster  Regina Muilenburg bij de door haar georganiseerde Brielse Bruggenloop als sponsorloop voor Alpe d'HuZes.

 

Wat 10 jaar geleden begon met 14 deelnemers en 164 euro opbrengst is uitgegroeid tot de sponsorloop op 12 februari 2023 met ruim 70 hardlopers en 21 wandelaars. De definitieve opbrengst is het geweldige bedrag van 3.124 euro, bijeengebracht door de deelnemende hardlopers en wandelaars! Zij liepen één of meerdere rondes van 3 km en lieten zich daarbij sponsoren door familie en vrienden.

 

Ook was er een Kidsrun van 1 km met 16 enthousiaste deelnemertjes van wie de jongste net 4 jaar was geworden: hij kon nu samen met zijn papa een echte wedstrijd lopen!

 

Na elke ronde konden de lopers bij de doorloop onder de brug bij de verzorgingspost iets te eten en te drinken krijgen. Het geheel begeleid door Regina en Dirk Muilenburg met  diverse vrijwilligers onderweg en een EHBO-post. Na afloop waren de deelnemers welkom in De Ballebak Brielle, die hun locatie ter beschikking stelden en alle deelnemers met heerlijke erwtensoep verwende. In de vaste cateringhoek werd door het barteam van Voorne Atletiek de traditionele zelfgebakken cake geserveerd.

De opbrengst van deze sponsorloop is een bijdrage aan het KWF om onderzoeken naar kanker mogelijk te maken. Team Dirk en Regina gaan samen met Roberto als tegenprestatie op 1 juni 2023 de Alpe d’Huez beklimmen.