· 

TTV De Repelaer behoudt ondanks nederlaag koppositie in de 2e klasse B.

TTV De Repelaer behoudt ondanks de kleine 4-6 nederlaag bij concurrent NN Rotterdam 1 de koppositie in de 2e klasse B van de reguliere competitie. In Rotterdam ontspon zich een spannende, gelijkoppgaande wedstrijd waarin Rotterdammer Emie van Bodegem de Man of the Match was met drie overwinningen. Hij versloeg de Repelaerspelers Daniel Koppenol, Jeffrey Tempelman en Marcel van der Sterre al was Jeffrey dicht bij een zege (2-3 verlies met 11-13 in de laatste game). 

 

De Repelaer nam een 2-0 voorsprong door zwaar bevochten zeges van Daniel Koppenol (3-2 op Cuma Kondu) en Jeffrey Tempelman (3-2 op Hans Mol). Verlies van Marcel van der Sterre (1-3 tegen Emie van Bodegem) en het dubbel (Daniel en Jeffrey verloren met 11-13 in de vijfde, beslissende game van Cuma en Emie) bracht beide teams op gelijke hoogte. De spelers waren in de eerste vier wedstrijden van de avond zeer aan elkaar gewaagd.

 

Daniel Koppenol bracht De Repelaer door een 3-1 zege op Hans Mol weer op voorsprong. Nadat Marcel van der Sterre na opnieuw een gevecht over vijf games met 11-13 verloor van Cuma Kondu, overkwam Jeffrey Tempelman precies hetzelfde tegen Emie van Bodegem (11-13 in de vijfde game). Maar Marcel trok daarna de stand weer gelijk door een eenvoudige zege op Hans Mol. Tussenstand van deze gelijkwaardige ontmoeting: 4-4.

 

De slotpartijen zouden de beslissing brengen. Al snel werd duidelijk dat een overwinning er voor De Repelaer niet inzat. Daniel Koppenol ging, ondanks zijn goede spel van deze avond, kansloos ten onder tegen Emie van Bodegem. Aan Jeffrey Tempelman de taak een gelijkspel uit het vuur te slepen. Maar dat mislukte. Jeffrey verloor met 1-3 de slotpartij van Cuma Kondu, die verdiend de zege naar zich toetrok.

 

De Repelaer blijft met 27 winstpunten uit 4 wedstrijden aan de leiding. NN Rotterdam 1 volgt nu op 3 punten uit evenveel wedstrijden. DHC 3 lijkt het 3e team te worden dat aanspraak wil maken op het kampioenschap en de promotie naar de 1e klasse. Maar dit team heeft pas twee wedstrijden gespeeld en daarin verloren van De Repelaer (2-8) en gewonnen van NN Rotterdam (6-4). Wellicht dat het met de Delftenaren niet zo'n vaart zal lopen...

 

NN Rotterdam 1

Cuma Kondu: 2 gewonnen 1 verloren

Hans Mol: 0 gewonnen 3 verloren

Emie van Bodegom: 3 gewonnen 0 verloren

 

De Repelaer 1

Daniel Koppenol: 2 gewonnen 1 verloren

Jeffrey Tempelman: 1 gewonnen 2 verloren

Marcel van der Sterre: 1 gewonnen 2 verloren