· 

Terug van weggeweest: de Halve van Oostvoorne!

De afgelopen 3 jaar gooide corona roet in het eten, maar dit jaar is deze weer helemaal terug: de halve marathon van Oostvoorne. Degenen die een halve marathon een brug te ver vinden, kunnen zich inschrijven voor de 8 km. Beide lopen worden voor de 37e keer georganiseerd en kennen hiermee een rijke historie.

 

Op zondag 12 maart a.s. klinkt om 12.00 uur als vanouds het startschot aan de Zwartelaan van Oostvoorne voor zowel de halve marathon als de 8 km. Het geheel verharde parcours slingert door het centrum van Oostvoorne en door het prachtige duingebied richting Rockanje om vervolgens via het landgoed Olaertsduyn en natuurgebied Berkenrode, langs de boulevard van Oostvoorne, weer te eindigen op het terrein van voetbalvereniging OVV aan de Zwartelaan.

 

Vanwege het mooie parcours en het tijdstip, zo’n 4 weken voor de marathon van Rotterdam, staat de Halve van Oostvoorne bij vele regionale marathonlopers standaard op de agenda. Daarnaast denken we uiteraard ook aan de steeds grotere groep recreatievere lopers, voor wie de 8 km is uitgezet. Tot ca 5,5 km lopen zij hetzelfde parcours om vervolgens bij de Itersonlaan (einde Sipkesslag) af te buigen richting vv OVV.

 

Ook weer terug van weggeweest: de 1 en 2 km voor de jeugd. Deze afstanden starten om 11.00 uur (1 km) en 11.15 (2 km) aan de Zwartelaan en zijn gratis. Elke loper levert zijn/haar topprestatie en voor iedereen ligt dan ook een medaille aan de finish als herinnering aan deze mooie, sportieve zondagmiddag in Oostvoorne.

 

Wat goed is, moet je niet veranderen. Daarom is de basis van dit hardloopevenement nog altijd zoals die was in 1983 toen een groep vrijwilligers rondom vv OVV startte met deze inmiddels befaamde loop. Wat wel is veranderd, is het feit dat deze loop dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd door vv OVV in samenwerking met Voorne Atletiek uit Brielle. Beide verenigingen brengen vanuit hun eigen achtergrond expertise, vrijwilligers, materiaal/accommodatie en hun netwerk in. Omdat er al jaren sprake is van een goede samenwerking tussen beide verenigingen, is het eigenlijk niet meer dan logisch dat dit evenement nu gezamenlijk wordt georganiseerd. Er is op het terrein van vv OVV omkleed- en doucheruimte beschikbaar. Omdat er sprake is van nieuwbouw en er gebruik wordt gemaakt van tijdelijke huisvesting, is de capaciteit wel beperkt.

 

Hopelijk mogen we u komende zondag begroeten op het mooie sportpark aan de Zwartelaan. Bent u geen loper? Kom gerust een kijkje nemen aan de start/finish of langs het parcours en moedig de lopers aan in hun meters naar de finish.