· 

American Footballclub Spijkenisse Scouts.

Spijkenisse Scouts is een American Football club uit Spijkenisse. De vereniging is te vinden bij Oostbroek aan het Tennispad 1 in Spijkenisse (3202 AA Spijkenisse).

 

1985 Ontstaan Scouts

In april van dat jaar werd in Rotterdam door een vriendenclub de American Football vereniging de Scouts opgericht. Deze club heeft nationaal naam gemaakt en was een kweekvijver voor talentvolle spelers die hun stempel om het American Football in Nederland hebben gedrukt. Ondanks het feit dat de leden zich later verspreid hebben over diverse clubs binnen en buiten Nederland is er altijd verbondenheid gebleven.

 

2007 Oprichting Spijkenisse Scouts

Miranda en Kenny Franklin richten de Spijkenisse Scouts op. Voorzitter en headcoach Kenny Franklin stelt een team samen van oud atleten en jonge talenten. Het eerste jaar wordt nog alleen getraind waarna de Scouts senioren in seizoen 2009 in de Nederlandse derde divisie binnen stromen. Het trainingscomplex Franklin Field is door spelers en fans vernoemd naar de oprichters van de club, Miranda en Kenny Franklin. Het team heeft de kleuren van Spijkenisse als tenue en het logo is geïnspireerd op dat van de Washington Redskins.

 

Zondag 12 maart en zondag 19 maart Tacklewedstrijd voor de Jeugd.

Zondag 12 maart spelen de Spijkenisse Scouts met hun U15 flagfootball competitie uitwedstrijden.

Op zondag 19 maart is er om 14.00 uur een tackle wedstrijd van de jeugd.

Eens een kijkje nemen en kennis maken met deze regionale American Football club in Spijkenisse? Dat kan!

De website is tijdelijk uit de lucht, maar u kan mailen naar: marielle.vandermast@gmail.com of de vereniging volgen op Facebook en Instagram.