GHVV wint streekderby in en tegen Zwartewaal.

11 Maart  2023

Verslag René Reek.

De return tegen Zwartewaal waar GHVV'13 het traditioneel altijd moeilijk heeft. In Geervliet ging de winst naar Zwartewaal waar GHVV'13 zeker meer dan 90 % balbezit had, maar toen wilde de bal er gewoon niet in.

Ik persoonlijk dacht dat de wedstrijd niet gespeeld zou worden na al die nattigheid die deze week uit de lucht kwam. Na wat heen en weer gebel werd er groen licht gegeven. De grasmat was bespeelbaar.

Bij GHVV'13 was het puzzelen omdat er een paar spelers niet waren en sommige op de bank zaten wegens gebrek aan trainingsarbeid.

Even over half drie de aftrap. Het werd al snel duidelijk dat het niveau op een laag pitje stond in de 1e helft. Het spel golfde wel op en neer doordat beide elftallen wel wilden werken.

Na 20 minuten een kleine miscommunicatie achterin bij GHVV'13 en Zwartewaal profiteerde direct. De iets te ver uit zijn doel staande Davey Bouman werd met een mooie lob van de zestien verschalkt door de middenvelder van Zwartewaal: 1 - 0.

Het was aftasten was voorbij en beide ploegen werkten nog harder maar het tempo lag nog te laag en de controle op de bal was niet zo heel groot. Gezien de 1e helft was er dan ook terecht dat de thuisclub voor stond.

Na de rust kwamen de zelfde elf van GHVV'13 weer in het veld maar er werd al warm gelopen door de reserves. De start van van de 2e helft was wel voor de thuisploeg maar echt gevaarlijk konden ze niet worden. Een groot compliment aan de toch hele jonge verdedigers bij GHVV"13 die lieten zien dat ze er zitten te komen.

In de 15e minuut werden er 3 wissels toegepast en die wissels gingen toch het verschil maken. Er werd meer druk naar voren gezet en dat was het sein dat er toch meer in zat dan de nu 1 - 0 op de borden. Zwartewaal wankelde en kwamen er niet echt meer uit zodat de druk wel heel groot werd.

Halverwege de 2e helft werd Ferry van der Spuij op de zestien aangespeeld en met 2 man in zijn rug kon hij toch nog wegdraaien en de bal vervolgens hoog achter de doelman van Zwartewaal in het net doen belanden: 1 - 1 . De invallers waren heel scherp en daarom bleef de druk op de verdediging van de thuisploeg.

De prima leidende scheidsrechter A. Gok zag niet veel later een handsbal van Zwartewaal in de zestien en kon niet veel meer doen dan een strafschop geven aan GHVV'13. De scherp ingevallen Ferry van der Spuij nam de strafschop en faalde niet en bracht zo GHVV'13 op voorsprong 1 - 2.

Nog een klein kwartiertje in de 2e helft en Zwartewaal was eigenlijk rijp voor een grote nederlaag maar die kwam er niet ondanks dat de druk wel erg groot was. De voorwaartsen van GHVV'13 zochten het meer in de combinatie dan dat ze zelf schoten. Na wat blessuretijd werd er een einde gemaakt aan de wedstrijd die eigenlijk niet best was maar voor GHVV'13 wel hele belangrijke punten opleverde.

Volgende week de kraker tegen Stellendam in Geervliet.