·

GHVV'13 niet langs Stellendam.

Verslag: René van Reek.

Na de winterstop doet GHVV'13 goede zaken om elke keer aan de positieve kant van de score te blijven behalve die wedstrijd in Mijnsheerenland.

Stellendam de trotse koploper in de 4e klasse F wordt op zeker wel de kampioen in deze klasse, maar voor GHVV'13 is het zaak om bij de bovenste 4 te eindigen om aanspraak te maken op het toetje waar de club misschien een treetje hoger kan gaan voetballen.

Voorlopig is het zover nog niet en zullen we eerst nog een paar moeilijke potje krijgen .

Uit bij Stellendam waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en won Stellendam nipt.

Nu de wedstrijd op sportpark Guldeland en het weer werkte mee om er een mooie pot voetbal van te maken.

Scheidsrechter Paping floot voor het begin en beide elftallen gingen de aftastende fase in waar eerste Stellendam een kansje kreeg en daarna GHVV'13. Het beloofde een prachtige wedstrijd te worden voor het publiek. Na zo'n kleine 20 minuten werd Stellendam voetballend iets sterker maar kansen werden er niet gecreëerd. Dat kwam mede doordat het achterin goed georganiseerd was bij GHVV'13 en Davey Bouman was weer ( zoals altijd ) op zijn post was.

Stellendam probeerde GHVV'13 onderdruk te zetten maar de hardwerkende thuisploeg liet dat niet toe en door gevaarlijke counters was het bij tijd en wijle gevaarlijk voor de goal van Stellendam.

Zo ook in minuut 35 toen GHVV'13 vroeg de aanval onderbrak van Stellendam. De bal kwam op rechts bij Stijn van de Berg die zag dat Danny van der Spuij ver bij de 2e paal vrij stond. Een loep zuivere strakke pass bracht de baal Danny . Die alle tijd kreeg en kromde de bal bij de  2e paal binnen. Een heerlijke goal.

De laatste minuten golfde het spel heel snel op en neer in de 1e helft maar doelpunten vielen er niet. Een 1 - 0 voorsprong en weer waren beide partijen aan elkaar gewaagd.

In de eerste 20 minuten van de 2e helft leek het wel of GHVV'13 nog in de kleedkamer zat want Stellendam heerste op elke front. Het duurde dan ook niet lang of de gelijkmaker lag achter Davey Bouman. Op rechts werd de bal voorgegeven en de bal kwam terecht bij Arie Bravenboer ( de goaltjesdief van Stellendam ) . Die de hard inschoot maar de bal  belandde hars op de lat maar de terugspringende bal werd door Dennis Groenenboom ongelukkig achter de doellijn gewerkt en stond het binnen 10 minuten gelijk.

Even leek GHVV'13 de weg kwijt te zijn en kreeg Stellendam 3 grote 100 % kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Langzaam herstelde GHVV'13 zich en knokte zich weer terug in de wedstrijd . Beide ploegen wilde de winst pakken en dat merkte je . De duels waren hard en fel maar wel sportief  en de acceptatie was groot bij beide elftallen. In de laatste 10 minuten leek Stellendam een beetje leeg gespeeld  en GHVV'13 gaf nog een beetje gas bij. GHVV'13 kreeg nog een paar mooie kansen maar werden niet benut. Of het vizier stond niet goed of er werd niet snel gehandeld zodat de kans weg was. Danny van der Spuij kreeg DE kans om zich onsterfelijk te maken. Hij kreeg de bal bij  de 2e paal en hoefde eigenlijk zijn schoen er tegenaan te zetten om het leer binnen te schieten maar hij schoot hem er overheen.

GHVV'13 scoorde nog wel maar die werd door scheidsrechter Matti Paping afgekeurd. Hij vond het aanvallen van de keeper maar vriend en vijand vonden van niet. Het bleef dus in dit boeiende duel 1 - 1.

Stellendam weer dichterbij het kampioenschap en GHVV'13 blijft meedoen om de periodetitels al die weg nog heel lang. Maar met deze mentaliteit als tegen Stellendam heb ik er alle vertrouwen in. Volgende week naar NBSVV die 's-Gravendeel knap op 1 - 1 hield .