· 

Schoolvoetbaltoernooi vv Rockanje groepen 5 en 6.

Rockanje 22 mrt 2023

Verslag Peter Naaktgeboren.

 

 

Na veel voorbereidings- en puzzelwerk konden we alleen nog maar hopen op gunstig gezinde weergoden. Het moest een keer gebeuren na jaren prachtig weer bij de Schoolvoetbaldagen. Maar woensdag 22 maart waren de weergoden ons niet gunstig gezind. Vroeg in de ochtend de opbouwactiviteiten en de afgelasting vanuit Hellevoetsluis,  maakte alles nog onzekerder, want je weet dat veiligheid voorop staat iets wat later nog wel terug komt in het verslag.

 

Met hulp van Bas Tieleman en 4 toppers van basisschool De Zeewinde was het opbouwen van veld 1 snel geregeld. Op het kunstgras werden vier velden aangelegd. Ook Kitty natuurlijk bedankt voor de hulp en vroeg openen, een betere voorbereiding is haast niet mogelijk en wenselijk.

 

Al snel kwam de starttijd in zicht en druppelde langzaam alle scholen binnen. Als organisatie wordt het dan even heel hectisch want bij ieder toernooi is de opening altijd lastig. Na even op de scheidsrechters gewacht te hebben, begonnen de eerste wedstrijden om 13:02 uur. 

Het was bij de aanvang nog droog, maar dat zou later veranderen. Redelijk snel druppelde steeds meer hulp binnen waarbij ik zeg "Chapeau aan spelers uit de JO12-13 en 15-2 die spontaan wilden fluiten". We willen deze groep niet alleen inzetten bij competitiewedstrijden maar ook bij dit soort activiteiten. 

 

Helaas was het zo dat het schema al snel uit het programma ging lopen ook daar er teams waren die uitgingen van speeltijd i.p.v. speelrondes. Dus uiteindelijk gaat een programma dan niet goed meer lopen . Gelukkig werden uitslagen goed doorgegeven dus kon de schade beperkt blijven.

Helaas werd het met de minuut slechter weer buiten. Dan moeten we schakelen in programma met wat gevolgen voor het vervolgprogramma. 

Om de veiligheid te waarborgen want dat is prioriteit 1 , het schrappen van kruisfinales , inherent ook gevolgen voor de volgende ronde bij Nieuwenhoorn, want i.p.v. 2 winnaars werden het nu poulewinnaars en dus 6 scholen die doorkomen (foutje bedankt mijnerzijds). Het geeft dadelijk wellicht extra druk bij Nieuwenhoorn maar daar zitten ook planners van hetzelfde kaliber dus moet dat goedkomen.

 

Uiteindelijk werd het zo slecht buiten dat we rond de klok van 17:00 uur besloten de tussenstand erbij te pakken en te kijken wat is al duidelijk en wat is nog niet geheel duidelijk was. En daar ging het voor mij als organisatie wedstrijdzaken mis door een miscalculatie.

Uiteindelijk zeg ik dat we ondanks het weer een maximale prestatie hebben neergezet , waarbij ik allereerst zeg bedankt aan de massale aanmelding van de scholen, waarbij ik zeg dat ik volgend jaar zeker wil kijken naar spreiding in dagen.

 

Wat ik al eerder vermelde veiligheid is nummer 1 en als organisatie moet je dan altijd schakelen en vandaag was zo'n dag dat veiligheid dan ook won van de mogelijke kruisfinales. We besloten om de poule winnaars de weg naar de volgende ronde te gunnen. Iets wat onder goede weersomstandigheden met kruisfinales anders had kunnen zijn.

 

Als organisator Voorne aan Zee voor district Rockanje, Oostvoorne, Brielle en Vierpolders wil ik iedereen dank zeggen voor de deelname. We hebben het als vereniging weer met veel plezier gedaan. Ook volgend jaar kunnen de scholen en groepen 5-6 op ons rekenen. Alle mensen die vandaag geholpen hebben van buiten naar bar naar keuken naar opbouwen en afbreken na schoonmaken achteraf waanzinnig bedankt! Eens te meer de woorden wij zijn Rockanje, wij zijn de organisatie voor schoolvoetbal, wij zijn er voor de scholen en voor het schoolvoetbaltoernooi.  ALLEMAAL bedankt!!!

 

Tot slot nog klein puntje van aandacht. Wij als club doen er alles aan om een mooie dag neer te zetten. Wat wij een klein beetje van de scholen verwachten is dat zij de boel een beetje opgeruimd achterlaten. Dat helpt ons ook! Helaas was het zo dat sommige kleedkamers echt erbarmelijk achter gelaten waren en dat is zonde. Geef de organisatie na afloop dat extra werk niet. We stoppen de energie het liever in de voorbereiding naar de volgende schoolvoetbaldag.

 

Naar de volgende ronde gaan: 

Jongens 5-6 : Het Overbos 3, Het Overbos 2, De Brielse Veste 2 en De Zeewinde 1

Meisjes 5-6 : De Zeewinde  1 en De Brielse Veste 1

 

Ik wil afsluiten door de bovenstaande teams heel veel succes te wensen op woensdag 12 april bij VV Nieuwenhoorn in de volgende ronde. Programma etc. zal op korte termijn volgen.

Voor mij zit dag 1 erop en ik heb ondanks de stressmomenten hedenmiddag weer genoten en alles met veel plezier gedaan. Graag zie ik jullie allen weer op 29 maart waarbij ik vast aangeef dat bij mogelijk vervelende weersverwachting er een mogelijk 3e dag zal komen, uiteraard houd ik ieder geïnformeerd.