·

GHVV'13 in de slotminuut langs NBSVV.

Verslag: René Reek.

Beide ploegen pakken veel punten na de winterstop, dus GHVV'1 was gewaarschuwd dat het een ploeg was om rekening mee te houden. De wind stond met windkracht 6 van doel tot doel dus een irritante factor voor de voetballers.

Scheidsrechter Ton Pille floot even na half drie voor het begin en NBSVV had in de eerste helft de wind in de rug, maar of dat een voordeel is met zoveel wind, dat was nou net de vraag. De thuisploeg nam wel het voortouw om een snelle goal te maken.

Zo als gezegd de wind dat was eigenlijk ook een hele lastig tegenstander en 1 waar NBSVV heel veel last mee had.

De thuisploeg kreeg wel kansen om te scoren maar gelukkig voor GHVV'13 waren ze niet scherp voorin bij NBSVV. GHVV'13 beperkte zich tot spaarzame uitvallen die dan leidde tot kleine kansen maar ook GHVV'13 had niet de scherpte mede door de wind. Het was bij de rust een 0 - 0 stand en gezien het spelbeeld was het zeer terecht dat deze op de het bord stond.

Na de rust had GHVV'13 dus "voordeel" van de wind. In de gehele 2e helft was GHVV'13 de ploeg die het meeste balbezit had en de thuisploeg met spaarzame uitvallen probeerde het doel van Davey Bouman te bereiken .

Nogmaals hadden beide ploegen last van de wind en met de wind in de rug was het lastig voetballen en de spelers hadden veel moeite om de bal op de juiste plek te krijgen.

De bezoekers voerden de druk op en de ploeg uit Nieuw Beijerland moest achteruit.

In de 85e minuut kreeg GHVV'13 een strafschop nadat Marco de Wilde van achteren neer werd gelegd in de zestien. Een uitgelezen kans om de wedstrijd alsnog te winnen maar helaas Ferry van der Spuij schoot hem in te makkelijk in zodat de Keeper van NBSVV de bal pakte en dus zijn doel schoon hield.

Het leek erop dat deze matige tot slechte wedstrijd geen winnaar kreeg.

In de slotminuut alles nog maar een kreeg naar voren met de laatste vrije trap van de wedstrijd.

De voorzet kwam en in de drukte was het de pas ingevallen Adisamat Abdalla Orfane die de bal over de doellijn schoot. Toch nog de winst in minuut 93 en opgeluchte gezichten bij GHVV'13 en zeer teleurgestelde gezichten bij NBSVV .

Volgende week speelt GHVV'13 thuis tegen Zinkwegse Boys om 14.30 uur.