· 

Drenkelingen gaan kopje onder tegen de Duunhazen.

Door: Peter Naaktgeboren (vv Rockanje)

 

Van regen naar sneeuw en wind maar goed we zijn een drenkeling uit het Rekanje's durp gebied. Een voetbalweek van regelen , aanpassen en weer regelen en aanpassen, met uiteindelijke teleurgestelde teams op De Drenkeling. Van schaduwprogramma naar schaduwprogramma echter was het een schaduwprogramma met 4 wedstrijden op De Drenkeling , wij speelde dus uit tegen de duunhaze van de overkanter, wedstrijden die al jaren in teken staan van een sportieve onderlinge strijd en altijd close op elkaar liggen.

Al vroeg in de week want competitie technisch kon het de hulp gevraagd van Xavi Klok en Noah Wersh, zodat er wissels waren , wetende dat 2e keeper Stijn dan weer bij hun kon aansluiten , want vaste keeper Jordy is al flink op terugweg maar nog niet accoord , wetende dat hij hopelijk 20 maart weer de vaste positie in neemt.

Waar dus op vrijdag het afkeuringprogramma al inging , en dus voor Xavi en Noah toch voetballen betekende, het voor ons wachten was tot minimaal de zaterdag ochtend 07:30 uur.

Wat is er dan mooier om wakker te worden en naar buiten kijkt en een mooi opkomend zonnentje ziet en dan hoopt dat er voor al die enthousiaste voetballers er een uitlaatklep is om school perikelen dan weg te kunnen sporten op de zaterdag. Kortom om 07:23 het positieve bericht dat de kleigrond van veld 1 aan de overkanter of te wel sportpark de kruse , het water gedraind had en een mooier hoofdveld eigenlijk niet wenselijk was , op de tribune alles bij elkaar opgeteld tot minimaal 40 jaar staat gevangenis, nee zonder dollen de nr 12 die wij zo hard nodig hebben , en ik alleen maar kan zeggen heel vaak zijn jullie het punt wat we nodig hebben.

Dus met de nodige waarschuwingingen de spreekwoordelijke dam over , want zodra de spreekwoordelijke sliptong afslag is gepasseerd wanen we ons ons aan de overkanter en dus in het buitenlandse gebied wat you can can ik oak.

Wetende dat ook een leider/trainer nu weet dat benzine vapours ook dus rijdbaar zijn om aan de overkanter te komen, en dus de mekkerende baby schapen voorbij waren reden we het meer dan zonnige complex de Kruse op.

De club waar ik als leider maar ook als toernooi organisator een super contact heb met Leon , die ik overigens ook op Rockanje weer zag in de middag , bij binnenkomst aangenaam verrast werd met een super verbouwing ( chapeau wat een verbetering ) van het wedstrijd secretariaat en we kleedkamer 8 kregen toegewezen.

Met de nieuwe ballen van SKOR , in de warming-up , welke de helft kosten van een derby star en als positief wordt ervaren op het dus perfecte zonnige veld 1 , de warming-up.

Helaas de afmelding van Kayden vandaag , kayden het team mist je wel , en vinden het jammer dat je er veel minder bent dan anderen, en dat beetje extra wat jij kan brengen dan ook serieus gemist wordt.

Met 2 wissels dus , Jordy als Coatch en Peter als grensrechter, en een waanzinnige ODIN , als gangmaker voor de 12 man , begonnen we heel scherp en leek er geen vuiltje aan de lucht , met hoog druk en hoog voetbal spelend kwam de thuisploeg ( welke ik heel hoog heb zitten ) er niet aan te pas kwamen , en we dus met zeer aanvallende voetbal opzet op een terechte 0-1 kwamen door Dyran en als afmaker Dylien.

En waar we hierna diverse kansen kregen om de wedstrijd direct in het slot te gooien was het ook vandaag weer het te snel en te gehaaste proberen , of het teveel breien waar sneller in passen waar op trainingsdagen zo op gehamerd wordt vergeten , en dan krijg je dus deksel op de kop , iets wat gebeurd . Maar door niet overnemen of te matig overnemen komen we in deze situatie terecht , zonder daar een negatieve reactie te plaatsen .

Uiteindelijk gaan we de rust in , op een meer dan zonnig complex de Kruse , en dan wil ik hier wel even attenderen neem allemaal nou eens jullie rust , drink wat en eet wat en spendeer deze rust aan met elkaar aanpassen.

De 2e helft onder de zeer goed leidende scheidsrechter was dus een opening waar de drenkelingen verzopen door een veel scherper startende duunhaze elftal , mannen waarom nu benen terug trekken en stoppen met lopen , dit resulteerteerde dus in een zeer snelle 3-1 , waarbij er over alle linies zwak begonnen werd.

Door leider Jordy werd nu alles op alles gezet en moest er omgezet worden en ja dat geeft dan vervelende reacties wetende dat Jordy het wel doet in belang van her team maar beste gedachtes. Het iniatief werd weer wat overgenomen en de druk naar voren kwam weer wat terug , onder aanvoering van Noah Wersh op her midden veld maar eigenlijk door allen

De aansluiting kwam uit een terechte penalty , en ja dan komen de discussies weer , maar de duidelijke afspraak is 1e Thijs , 2e Mitchel , 3e Dyran , 4e Dylien , dus was het aan de spelverdelende nummer 10 , Thijs om de spanning terug te brengen vanaf 11 meter . Heel zuiver en overduidelijk binnen geschoten en 3-2 , dit was het moment om dan alles op alles te zetten en over te gaan op 1 op 1 , met heel hoge druk naar voren toe. ik denk ook waar we meer hadden verdiend , met wellicht toch nog een pingel , werd de goal niet meer gevonden , en kan ik zeggen deze wedstrijden daar kijk je naar uit waarbij ze altijd spannend zijn , en geef de felicitaties aan WFB vandaag en zien we jullie zeker nog 2 keer dit seizoen , in het toernooi bij jullie en in het toernooi bij ons.

Verder rest mij nog te zeggen dat we het team maximaal proberen te bezetten op posities en doen dit allemaal in het belang van het team, en bedanken we Xavi en Noah voor hun inzet en meedoen vandaag.

Verder is er contact gelegt met de film maker Pascal Klok om een offerte te maken voor een jaarfilm in de belevenissen pubers van de JO13 en JO15.

Allemaal bedankt, volgende week geen voetbal , De leider / Trainer gaat er een weekendje uit met de Familie , en vrienden de stofzuiger en ouders , dit volledig in het kader van de verjaardag van materiaal vrouw maar vooral de vrouw die alles op zei zet voor het voetbal , dus aanstaande maandag wordt Sandra dus bijna Sara ( nog maar 6 jaartjes)

We stoppen nu weer met het verslag met de laatste woorden Lev , deze week kom ik bij je langs.