· 

Turkije vandaag de tegenstander van het Nederlands Dames Tennisteam in de Billy Jean King Cup.

De Nederlandse tennissters zijn in het Turkse Antalya met winst begonnen aan hun missie om terug te keren in de wereldgroep van de Billie Jean King Cup. Oranje was maandag in het eerste groepsduel met 3-0 te sterk voor Letland.

 

Lexie Stevens versloeg Diana Marcinkevica met 6-3, 7-5 en Lesley Pattinama-Kerkhove (foto/Spijkenisse) verzekerde Nederland daarna van de overwinning door Daniela Vismane met 6-3, 6-7 (2), 6-3 te kloppen. Het geroutineerde duo Demi Schuurs/Bibiane Schoofs was vervolgens in het dubbelspel veel te sterk voor Adelina Lachinova/Beatrise Zeltina: 6-2, 6-1.

 

Naast Letland ontmoet Nederland deze week in groep A gastland Turkije, Hongarije en Egypte. Dat zijn niet de toptennislanden van weleer, maar hetzelfde kan over Nederlandse tennissters worden gezegd. Lesley Pattinama maakt al een lange periode deel uit van het Nederlands Damesteam. 

 

NEDERLAND - Turkije: 

Suzan Lamens - Cagla Buyukakcay

Lesley Pattinama - Zeynep Sonmez

Lamens/Schoofs - Cengiz/Oz

 

Stand groep A:

1. NEDERLAND 1-2 (3-0) 

2. Turkije 1-2 (2-1) 

3. Hongarije 0-0 (0-0)

4. Egypte 1-0 (1-2)

5. Letland 1-0 (0-3)

 

Winnaar speelt play-off voor plaats in wereldgroep.

Nummer 2 strijdt met nummer 2 groep B om een tweede play-offticket.