De belevenissen van Peter Naaktgeboren met vv Rockanje JO15-2.

HEKELINGEN JO15-3 <> ROCKANJE JO15-2 : 3-4 (1-2).

Zaterdag 15 april 2023

Het weekend voor Rockanje Live maar ook dus gewoon nog een Voetbalweekend voor velen. Voor ons dus een uitwedstrijd. Waar je bij ons spreekt over Rockanje Noord tegen Zuid , kan je daar spreken over Spijkenisse Noord  en Spijkenisse Zuid , want ze kunnen elkaar bijna tikken.

Als jongensclubje genaamd “Zwaluwen” begonnen, werd op 28 augustus 1932 vereniging De Stormvogels officieel opgericht. Na de Tweede Wereldoorlog veranderde dit op 27 juni 1945 in VV Hekelingen.

Om 11:15 uur uit bij de rood witte aan het spui gelegen waar er deze week een heuse koffie corner werd geopend een super complex maar ook altijd de vereniging waar winnen heel moeilijk is.  Met Jasper, Kjell  en Timo  als aanvulling , wetende dat Dylien vandaag dan de JO13-1 weer hielp vooraf aan zijn wedstrijd naast het spui met de wedstrijd in Nieuwenhoorn.

Dan de wedstrijd bij Hekelingen. De wedstrijd waar dus 3 punten verschil was vooraf in het voordeel van de thuisclub en wetende dat ik als speler , trainer , leider nog nooit punten heb meegenomen..... Vooraf hoop je dan op een mooie pot voetbal.

We speelden vandaag op veld 6 , en als je dan voor aanvang ziet dat er 5 wissels  zitten aan de kant van de tegenstander en al wat teksten opvangt die niet als prettig ervaren werden, geeft dat de extra scherpte aan onze kant waardoor we direct met druk naar voren begonnen, wetende dat er duidelijke afspraken waren tussen scheidsrechter en aanvoerder Mitchel, waar we dan ook na de openingsgoal op zoek gingen en daar ook echte kansen was de 1e echt serieuze kans voor Hekelingen  , echter de geweldige keepersredding van Jordy verwerkende tot corner. Helaas was het in de 22e minuut niet accuraat ingrijpen in de verdediging, en dan kan je zeggen verdediging nee het begint over de hele linie dus collectief falen en niet scherp doordekken en dus de 1-0 voor Hekelingen.

Rockanje herpakte zich en vond de druk naar voren weer met kansen voor Mitchel , Kjell, Dylien en Thijs. Echter net niet. de druk naar voren bleef , dit werd beloond in de 31 minuut met de 1-1 door Dyran uit een goede voortzetting van Mitchel.

In de 33e minuut de meer dan verdiende 1-2 na voorbereidende actie ven Dyran op Kjell. Wat hierna gebeurde is eigenlijk voetbalemotie , een duidelijke buitenspelsituatie afgefloten door scheidsrechter waar er dan dingen geroepen worden waarop ik als leider dan reageer , nooit goed natuurlijk de trainers/leiders moeten veel wijzer zijn, maar uitgemaakt worden voor ......  dat is natuurlijk een not done situatie. Het was aanvoerder Mitchel  die trachtte de rust te laten terugkeren en mij  ook weghaalde bij de situatie, waarop de scheidsrechter besloot we gaan rusten.

De adrenaline zit dan nog heel hoog en is een rust anders dan dat je hoopt. Gelukkig hebben wij dan een stel toppers die met elkaar zeggen kom op verliezen no way , zei zijn gefrustreerd en wij moeten profiteren.

De 2e helft begint dan en helaas wordt het 2-2 door de zeer goed voetballende Jurrian. Jurrian dit gebeurt en moet je heel heel snel vergeten deze voetbal acties gebeuren. Direct merkte je dat het steeds feller werd en er zeer vervelende overtredingen kwamen , van gestrekte benen tot vervelende opmerkingen. In de 39e minuut de meer dan terechte 2-3 van Kjell , Dyran kreeg daarop de ultieme kans op 2-4 echter was het de verkeerde kant van de paal.

In de 55e minuut een actie in onze 16 meter waarop ik menig VAR nog wel eens hun gedachte over zou willen laten gaan , echter was het in mijn ogen een actie van beide met hoog been op de rand 16 meter met nog heel veel spelers achter de bal. De scheidsrechter besloot om de bal op de stip te leggen. Een zeer zwaar besluit maar oké daar moeten we dan ook maar mee omgaan. Waar Jordy de goede hoek koos, was het toch de 3-3. Hierop een intern iets aan Hekelingen kant, wat de sportiviteit niet in het voordeel deed vallen van Hekelingen en ons alleen maar sterker maakte.

In de 57e minuut de actie van Kjell een waanzinnig schot van een meter of 25-30 , stijf in het kruis vallend en de 3-4 voor Rockanje. Dan weet je dat er nog 13 officiële minuten te spelen zijn en dan verandert de wedstrijd in een ordinaire schoppartij met een opstootje waar Kjell 2x geslagen wordt, zijn ogen wellicht iets blauwer worden, maar er zeker gezegd moet worden klasse Kjell dat je verder niet reageerde op het feit dat door de scheidsrechter hier niks aan gedaan werd, Stijn met 2 gestrekte benen geraakt wordt en gelukkig door kan, Dyran eruit moet na geraakt te zijn, dit viel achteraf gelukkig mee.

Uiteindelijk ook vechtlust en voetbalkarakter sleepten wij de wedstrijd uit het vuur na een blessuretijd die niemand begreep.

Ik zeg dan een meer dan terechte overwinning waarbij we ons niet lieten lokken door tegenstander, ook na de wedstrijd niet waarbij je dan hoort: "We hadden ze veel harder moeten raken , ik raakte hem wel tot 2x vol." De slimste neemt dus de punten zeer terecht mee bij de club van rood/wit aan  het spui.

Tot slot zeg ik over het moment in de 1e helft ik had daar veel slimmer mee moeten omgaan en zeg dan ook sorry met name aan team maar ook als vader naar eigen zoons in voetbalemotie gebeurt het maar ik had daar als leider/trainer met meer verstand mee moeten omgaan. Na afloop dan ook de vrede getekend met betrokken leider van Hekelingen.

Ik bedank weer alle ouders voor rijden en support en Lev super dat je erbij was. Jasper, Kjell en Timo bedankt voor de aanvulling. Uiteraard ook hun trainers en ouders bedankt voor hun bijdrage hierin.

Tot slot liep onze nummer 15 ondanks uitvallen vanmiddag gewoon nog even de kidsrun van de marathon van Rotterdam in 17 minuten. Klasse topper!

Volgende week trainen we afhankelijk van de toetsweek Maerland en uiteraard gaan we met zijn allen vooruit denken naar Rockanje Live, de wedstrijd tegen Rockanje Noord op 22 april , waar we zo en zo Dyran zullen missen, daar hij even een bijkleurkuur heeft voorgeschreven gekregen. Alvast fijne vakantie topper, geniet ervan.

We stoppen er weer mee en iedereen een fijn weekend gewenst.