·

GHVV'13 gelijk tegen 's-Gravendeel.

Verslag: René Reek.

Onder een prima zonnetje moest GHVV'13 de mooie reeks na de winterstop voortzetten bij 's-Gravendeel om een grote stap te maken richting de nacompetitie. De  kwakkelende thuisploeg staat als 3e op de ranglijst met 5 punten achter GHVV'13 maar na de winterstop gaat het niet van een leien dakje en je zou dus zeggen dat het moet kunnen.

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd ging van start. Al snel bleek dat de thuisploeg er goed van doordrongen was dat dit weleens de laatste kans zou kunnen zijn om zich ook veilig de nacompetitie in te spelen. 's-Gravendeel was gretiger en feller de eerste helft en kreeg al snel de eerste paar kansen om de score te openen. Gelukkig stond het vizier nog niet scherp en Davey Bouman was alert want  anders had de thuisploeg al vroeg op voorsprong gekomen.

Het zou een waarschuwing moeten zijn voor GHVV'13 maar de ploeg was in de eerste 25 minuten mat en kwam elke keer een stap te laat.

In de 25e minuut kwam dan toch de 1 - 0. Via de rechterkant werd de bal voorgegeven en de vrijstaande spits faalde dit keer niet. Een terechte voorsprong op dat moment, maar 3 minuten later stond het scorebord er alweer anders bij. Het leek wel of de thuisploeg de voorsprong nog aan het vieren was.

Direct na de aftrap was er een foutje achterin bij de thuisploeg waarvan Frenk van Gelderen van profiteerde en Ken Luyendijk de kans gaf om de gelijkmaker erin te schieten. Dit deed hij op een prachtige wijze.

De aanval daarna werd Adis onregelmatig neergelegd in de zestien en de man in het blauw wees naar de stip. Dit buitenkansje liet Ken Luyendijk niet aan zich voorbij gaan en schoot GHVV'13 naar een voorsprong: 1-2.

Een paar minuten later moest GHVV'13 éénvan zijn steunpilaren missen. Ken Luyendijk zakte door zijn enkel in een duel en later bleek dat de onfortuinlijke voetballer misschien wel dezelfde blessure heeft als vorig seizoen: gescheurde achillespees. Op deze plaats wens ik Ken heel veel sterkte met het herstel van de blessure en natuurlijk hopen we dat het niet zo ernstig is als de eerste keer (inmiddels zit Ken in het gips). Een enorme aderlating voor de bezoekers en de ploeg was zeker even van slag. De thuisploeg leek niet te kunnen profiteren maar vlak voor rust kwam dan toch de gelijkmaker. 's-Gravendeel profiteerde optimaal van de zoekende bezoekers en kwam, gezien de eerste helft, verdiend op 2 - 2.

De rust kwam net op tijd voor GHVV'13. Nu kon de staf de puntjes weer op de i zetten in de kleedkamer.

Na de thee stond het beter bij GHVV'13 en gaf niet zoveel meer weg en loerde zelf op de counter.

Naargelang de tweede helft vorderde vloeide de krachten bij de thuisploeg weg en GHVV'13 kreeg via de counter en hoekschoppen grote kansen om de wedstrijd toch nog over de streep te trekken. Het spel werd er niet beter op en de linies kwamen ver uit elkaar te liggen zodat van goed voetbal geen sprake meer was.

Na wat extra minuten floot de scheidsrechter voor het laatst en stond er, over de gehele wedstrijd genomen, een terechte 2 - 2 op de borden.

Voor de 's-Gravendeel is het zeker een teleurstelling en voor GHVV'13 weer een punt dichter bij  de nacompetitie. Zeker toen de uitslagen bekend waren: WFB bleef op 0-0 hangen en ZBVH en Rockanje bleven ook op 0- 0 steken.

Volgende week is er een vrij weekend en een week later reizen we af naar Ouddorp om weer te proberen om een stapje dichter bij de nacompetitie te komen.