· 

De Alles-of-niks-mei-maand is weer aangebroken in het voetbal.

door Joris Hendriks.

 

 

4e divisie A

Spijkenisse moet nog tegen GOES (u), Zwaluwen V (t), Nieuwenhoorn (u) en ODIN'59 (t). Het wordt voor de nummer 14 een zware klus in deze 4e divisie A en directe degradatie is ook nog mogelijk. Lukt het Spijkenisse om zich te handhaven in deze 4e divisie?

 

Nieuwenhoorn moet nog tegen SC Feyenoord (t), 's-Gravenzande (u), Spijkenisse (t) en Smitshoek (u). Als promovendus in deze divisie nog een ticket kunnen halen voor de nacompetitie: wie had dat verwacht? Gaat Nieuwenhoorn de nacompetitie in?

 

1e klasse C

Brielle moet nog tegen DCV (t), SHO (t) en Nieuw-Lekkerland (u). Er is nog een kleine kans op nacompetitie, maar dan moeten de mannen uit Brielle zorgen dat ze nog paar plaatsten stijgen op de ranglijst.

 

2e klasse G (zuid 1)

Zuidland gaat volgende week naar koploper NSVV, daarna naar DBGC om vervolgens thuis de competitie af te sluiten tegen de nummer 12 De Meeuwen. Voor Zuidland is nog alles mogelijk waaronder het kampioenschap.

Hellevoetsluis zal nog tegen SSV'65 (t), FC Axel (u) en Walcheren (t) spelen. Hellevoetsluis weet dat ze de nacompetitie binnen handbereik hebben. Door zelf te winnen en te hopen op puntenverlies van DBGC kan volgende week de nacompetitie bereikt worden.

 

3e klasse C (zuid 1)

Hekelingen moet nog tegen Rhoon (t), SEOLTO (u) en Zwaluwe (t). Hekelingen heeft alles in eigen handen en kan zelfs de nacompetitie nog ontlopen. Dan zijn ze wel afhankelijk van twee andere directe concurrenten: Rhoon en SEOLTO. De komende weken nog tegenstanders. Rhoon is 20 mei vrij dus als Hekelingen 6 punten pakt in de volgende 2 wedstrijden dan lopen ze Rhoon voorbij. Nog niet alle kaarten zijn in deze klasse geschud en er kan nog van alles gebeuren. 

3e klasse D:

SC Botlek, OHVV, Rozenburg, OVV en Vierpolders kunnen nog niet achterover leunen. Het is nog niet veilig. Al kunnen de twee laatstgenoemden zich volgende week veilig spelen. OVV krijgt dan OHVV op bezoek en Vierpolders gaat op bezoek bij Kethel Spaland. Dus OVV en Vierpolders laten we nu eventjes met rust want die lijken het wel te redden in deze klasse.

 

Voor de andere 3 teams, SC Botlek, OHVV en Rozenburg, is het anders. Op dit moment staat het met nog 3 wedstrijden te gaan als volgt erbij:

 *  8e Rozenburg met 31 punten

 *  9e Excelsior'20 met 29 punten

 * 10e OHVV met 26 punten

 * 11e SC Botlek met 26 punten

 * 12e VDL met 20 punten

Op plaats 13 en 14 vinden we Deltasport en Rijnmond Hoogvliet Sport die beiden al gedegradeerd zijn.

 

Laten we bij Botlek en OHVV beginnen. Beide kunnen nog direct degraderen, maar dan moet VDL wel 7 punten halen uit de laatste 3 wedstrijden. Wat uiteraard mogelijk is maar niet wordt verwacht. In dat geval kunnen beide clubs nog uit de nacompetitie ontsnappen. Het gat met de nummer 8 Rozenburg is 5 punten. Botlek zou dus volgende week dat gat naar 2 punten kunnen brengen, want ze spelen dan uit bij Rozenburg. De week daarop krijgt Botlek OVV op bezoek om vervolgens te eindigen bij Kethel Spaland.

 

Voor OHVV begint het bij OVV, dan thuis tegen Kethel Spaland en dan nog naar Vierpolders. Beiden weten als Rozenburg wint en zij verliezen dat de nacompetitie niet meer te ontlopen is.

Voor Rozenburg is het belangrijk om zelf de punten te pakken en hopen op geluk dat Excelsior '20 punten laat liggen. Rozenburg speelt tegen Botlek, daarna in Vlaardingen tegen Deltasport en ontvangt dan HBSS in de laatste competitie wedstrijd.

 

Wie kan zichzelf handhaven in deze klasse? En wie gaan nacompetitie spelen? Nog 3 weken te gaan en zelfs de stand is belangrijk voor welke plek je krijgt in de nacompetitie. Dus volop spanning tot op het laatste moment.

 

4e klasse F

GHVV'13 kan de 2e periode titel pakken. Ook Vlotbrug, Zwartewaal en Abbenbroek strijden nog ergens voor. Voor Rockanje is het dit seizoen wel klaar.

 

Voor GHVV'13 lijkt het een goed seizoen te worden met een leuk toetje. Het gat met de nummer 3 is 5 punten. WFB kan zaterdag de 3e plaatst overnemen en gat naar 3 punten brengen. Maar GHVV'13 staat er prima voor en leidt in de 2e periode.

 

Voor Abbenbroek (21 pnt), Vlotbrug (26 pnt) en Zwartewaal (25 pnt) is het nog spannend. Abbenbroek en Zwartewaal spelen aanstaande zaterdag nog tegen elkaar. Zwartewaal en Vlotbrug lijken onderling uit te gaan maken wie de laatste ticket voor de nacompetitie ontvangt. Zwartewaal speelt nog 4 wedstrijden en Vlotbrug nog 3. Vlotbrug mag eerst aanstaande zaterdag naar Ouddorp om tegen WFB te spelen. Daarna op bezoek bij ZBVH en thuis tegen Abbenbroek. Zwartewaal gaat nog naar Abbenbroek, thuis tegen Stellendam, naar NBSVV en thuis tegen Zinkwegse boys dat ook nog niet helemaal veilig is.

 

Voor Abbenbroek is het gat nu 4 punten en aanstaande zaterdag winnen is nodig om het gat te verkleinen naar 1 punt. Ook direct degraderen kan nog een optie zijn zijn voor Abbenbroek. Het is dus zaak om zelf de punten te pakken tegen Zwartewaal (t), Rockanje (t), Vlotbrug (u) en 's-Gravendeel (t). Want GOZ (ook 21 pnt), Fortuna Be Quick (17 pnt) en NSBVV (14p) azen op de plek van Abbenbroek.

 

Wat gaat het in deze klasse worden?

 

5e klasse C

De klasse waar het kampioenschap gaat tussen SCO'63, Simonshaven en Pernis. SCO'63 heeft 41 punten, Simonshaven heeft 39 punten en Pernis 37 punten. Met nog 2 wedstrijden voor beide Nissewaardteams kan SCO'63 volgende week bij OFB kampioen worden als Simonshaven (dat zelf Melissant ontvangt) punten laat liggen en gewonnen wordt in Ooltgensplaat. De week daarop kan het ook. Dan speelt Simonshaven in Rotterdam tegen DRL. Dat lijkt een makkie want DRL heeft maar 4 punten. SCO'63 ontvangt dan de nummer 3 Pernis dat ook nog kans maakt om kampioen te worden. Dus bovenin is het nog spannend en is de vraag wie wordt er kampioen en wie gaat de nacompetitie in?