· 

Voorne Atletiek accommodatie ook duurzaam dankzij De Groene Club.

Enige tijd geleden kreeg de vereniging het aanbod vanuit de stichting Push om de accommodatie gratis te laten scannen op duurzaamheid. Dit werd uitgevoerd door De Groene Club die hiermee clubs en verenigingen wil ondersteunen om de financiën positief te houden door middel van verduurzaming. Met de financiële hulp vanuit het sportakkoord Brielle en Westvoorne kon hierbij een subsidie beschikbaar gesteld worden om de adviezen ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren.

 

Bij Voorne Atletiek kwam uit dit adviesrapport naar voren dat de binnenverlichting nog relatief veel energie verbruikt en hier een slag te maken is door deze te vervangen door ledverlichting. Met behulp van het startbudget vanuit het sportakkoord konden wij volledig kostendekkend alle armaturen in het gebouw vervangen door led! Een aantal enthousiaste leden zijn hiermee direct aan de slag gegaan en afgelopen zaterdag 29 april is het project uitgevoerd.

Na deze actie loopt nog een project om de gasketel te vervangen door een warmtepomp en daarmee zal Voorne Atletiek volledig van het gas zijn en maximaal energiezuinig.