·

Rockanje JO15-2 verslaat OVV JO15-2.

ROCKANJE JO15 2 - OVV JO15-2: 5-2 (1-2).

Verslag Peter Naaktgeboren.

Waar je normaal denkt aan een zaterdagklassieker, was het nu de maandagavond Voorne aan Zee-derby, ook wel de Zuid tegen Noord-klassieker. Een wedstrijd die je als trainer altijd wilt winnen. Onder leiding van een zeer fijne en altijd goed fluitende J. van Schooneveld die vandaag werd geassisteerd door L. Emonts werd er om 19:00 uur afgetrapt tegen ook wel De Kraaien genoemd.

Waar er vooraf hele duidelijke afspraken werden gemaakt en we ruim in het spelers materiaal zaten, was de 1e helft echt niet zoals we gehoopt hadden. Een 1e helft waarin we niet genoeg door dekten; een beetje met poep in de broek voetballen. Een nummer 9 aan De Kraaienkant waar we geen grip op kregen en deze zich zeker 10-12 keer vrijspeelde en zijn wellicht gekochte voetbal schoenen meer gehecht waren aan Rockanje Zuid dan Rockanje Noord terrein. Toch wist hij keeper Jordy, die overigens weer een sterke wedstrijd keepte (en niet omdat het toevallig mijn eigen zoon is) en serieus aan het nadenken is, twee keer te verschalken. Met tussendoor nog wel de 1-1 van Kjell. Zo brak de rust aan met een 1-2 achterstand in de Voorne aan Zee-derby.

Dan is er in de rust een stevige peptalk met zeer goede inbreng van de mannen en wordt er besloten tot een andere speelwijze waarop we hameren tot dubbele mandekking iets wat veel kracht en inzet kost.

De 2e helft werd dan ook een 2e helft waar ieder op hoopt. Goede inzet en een overheersend Rockanje JO15-2. Eigenlijk kwam Noord er niet meer aan te pas. Maar goed, nog steeds 1-2 en dus aan de verkeerde kant van de medaille. Aan alles voelde je "die goal komt wel" en ja die kwam ook. Kjell scoorde de gelijkmaker: 2-2. Nu was het "erop en erover" en was het Finn met de 3-2, de 4-2 uit een eigen goal en het slot akkoord met het koppie van Stijn die de 5-2 binnen knikte.

Het verzet vanuit de groenwitten uit de Zwartelaan was nu wel gebroken. Ze kwamen er nog twee keer gevaarlijk uit, maar bij de eerste keer was het toch weer Jordy die met alles wat hij in zich had voor de bal dook en de tweede kans ging net naast de goal. Waar dus de nr 9 in de eerste helft minimaal 5-6 had moeten scoren, hadden Xavi Steen, Jurrian, Donny en Dyran hem afwisselend in de 2e helft in hun spreekwoordelijke broekzak.

Uiteraard kunnen we ieder weer bij naam noemen, maar is het makkelijker om te zeggen: "Mannen 1e helft zeer matig en afspraken niet nagekomen, de 2e helft wel het vechtende en knokkende team en een eenheid die zeer terecht de Voorne aan Zee-derby (klassieker) punten op De Drenkeling hielden waardoor we inmiddels 12 punten hebben en ons nu terug vinden op de 7e plaats. Evenveel als Rockanje Noord, maar 1 doelpunt minder.

Mannen als we nou afspreken de laatste 2 wedstrijden tegen Brielle en Herkingen te spelen zoals de 2e helft tegen De Kraaien deden, dan kunnen we ook tegen deze 2 tegenstanders die hoger staan een stunttje zorgen.

Tot slot een woord van dank aan scheidsrechter J. van Schooneveld, zijn assistent L. Emonts, het massaal opgekomen publiek. Ook dank aan Lev en Kitty Kievit voor jullie aanwezigheid en hulp op deze doordeweekse avond. Sue bij voorbaat bedankt voor het wassen van de tenues (de tas lever ik morgen wel even af).

Ik zeg met trots: "Winnen in de Voorne aan Zee-derby voelt altijd als een 6 puntenwedstrijd.  Jordy-Stijn-Dyran-Dylian-Noud-Thijs-Mitchel-Kjell-Finn-Xavi Klok-Xavi Steen-Donny-Floris-Noah-Milan en Jurrian, jullie hebben vanavond voetbalmentaliteit getoond. Door jullie toedoen werden de Noord - Zuid punten terecht aan Zuidkant gehouden."

Zaterdag om 12 uur weer thuis en dan spelen we zeker een nog lastiger wedstrijd tegen de Geuzen van het Seggelant.