· 

Briels Golftalent Rosanne Boere.

Sport op Voorne Putten heeft zowel op haar sociale media en in de Radio uitzendingen regelmatig aandacht besteed aan het Brielse Golftalent Rosanne Boere. De 15 april 18 jaar geworden Rosanne golft sinds haar achtste jaar bij Golfclub Kleiburg in Brielle en vanaf dat moment is ze verslingerd geraakt aan het golfspel. Ze wil het liefst elke dag spelen. Rosanne kwam in aanraking met golf doordat haar ouders en oudere broer al speelden op Kleiburg. 

 

Rosanne beschikt over een eigen website: open hier.

Foto's: uit Rosanne Boeres privébezit.

 

 

Eerst speelde de jonge Rosanne wedstrijden op de Mini en Challenge tour. Toen ze 11 jaar was werd ze voor de NGF C selectie gevraagd. En zo ging ze elke woensdagmiddag eerder uit school om naar de trainingen te gaan. Daarna is ze doorgestroomd naar de B selectie en inmiddels maakt ze deel uit van Jong Oranje. Dit betekent dat ze elk weekend in de wintermaanden traint en van maart t/m oktober binnenlandse en buitenlandse toernooien bezoekt.

Rosanne: “Dus dan ben ik heel vaak van huis. Mijn droom is om mee te mogen doen aan de Olympische Spelen. Tussen de drukte door heb ik inmiddels mijn schoolexamen behaald en nu werk ik met veel plezier zo nu en dan in Het Restaurant op Kleiburg.” 

Rosanne vervolgt: “Gelukkig wonen we niet ver van de club en daarom ben ik ook supervaak aan het trainen. Ik doe mijn oortjes in en dan ben ik in mijn eigen wereld. Niks om mij heen kan me afleiden. Ik heb er een mooie eigen sportruimte waar ik al mijn fysieke oefeningen kan doen en ik maak gebruik van de putlab en trackman die Stichting Topgolf Brielle – Kleiburg heeft aangeschaft. Sander Ponte ondersteunt mij op Kleiburg. Daarbij ga ik ook al een paar jaar wekelijks naar Caroline van Bohemen voor pilates. En zo nu en dan naar de sportmassage bij Fanina Zwart.” 

Bijna ieder weekend naar een wedstrijd.

Rosanne: “Vanaf maart heb ik bijna iedere week een wedstrijd, het seizoen begint eerst met de competitie en ik probeer hier alle NK’s te spelen en natuurlijk de uitnodigingen die ik krijg van de Nationale Golffederatie (NGF) om naar het buitenland te gaan. Soms erg druk en als we ver weg zitten dan gaan mijn vader en ik altijd in een hotel in de buurt overnachten. Zo kan ik ook eerst voorspelen.”

 

Sinds november 2020 maakt Rosanne deel uit van Jong Oranje. Ze traint elk weekend op The Dutch en gaat ook geregeld voor een week naar Monterei in Portugal. Dewi Claire Schreefel is de Jong Oranjecoach. Rosanne: “Voor het putten ga ik naar Hayo Bensdorp in Nunspeet en fysieke training krijg ik van Emiel van Seventer.”

Om het bereiken van de Olympische Spelen (doel) financieel mogelijk te maken hebben Jan Frerichs en Ralph van den Boogaard in 2017 de Stichting Topgolf Brielle – Kleiburg voor Rosanne opgericht om zo sponsoren voor haar te werven.

Hoogtepunt van dit jaar is het winnen van het Nederlands Kampioenschap tot 18 jaar. Rosanne: “Het was een superspannende wedstrijd. Na 3 ronden bleef ik bovenaan staan en het scheelde 1 slag met de nummer 2. Dus de laatste ronde was beslissend en het kwam op de laatste hole aan. Daar moest ik voor mijn gevoel wel een birdie maken en ik had gelijk, die was nodig voor de win!!! (71,74,75,75).”

 

De redactie van Sport op Voorne Putten wenst deze sympathieke Brielse veel succes bij het realiseren van haar hoofddoel: de Olympische Spelen.