· 

Zomercompetitie Jeu de Woeles kent de winnaars.


Week 25: finaledag Zomercompetitie.


woensdag 20 september werden de finales van de zomercompetitie gespeeld. Helaas gingen de finalewedstrijden op donderdag niet door in verband met de regen.

 

Op woensdag speelden Rob Swaep, Jean van Heddegem, Bas Bravenboer en Tom Boom de finale bij de Heren. Nico van Dijke was helaas afwezig.

De finalevierkamp was erg spannend. Er eindigden drie spelers met 2 zeges waardoor het partijgemiddelde de beslissing moest brengen. Hierin bleek Jean van Heddegem het beste resultaat geboekt te hebben. 

 

1e plaats: Jean van Heddegem (2x winst plus 15).

2e plaats: Tom Boom (2x winst plus 11).

3e plaats: Bas Bravenboer (2x winst plus 7).

4e plaats: Rob Swaep (0x winst min 33). 

 

Bij de Dames speelden Gerda Oosterbroek-Frijters, Lyda Buitenhuis, Hennie Nellestein en Anneke Groenendijk de finale. Hier was Corry van Mourik helaas afwezig. Anneke Groenendijk wist te verrassen met een clean sweep. Zij won al haar drie partijen en werd winnaar van de finalevierkamp. De overige speelsters wonnen allen 1x waardoor ook hier het partijgemiddelde de eindstand opleverde.

 

 

 

 

 

 

 

1e plaats: Anneke Groenendijk (3x winst plus 19). 

2e plaats: Hennie Nellestein (1x winst plus 3). 

 

3e plaats: Lyda Buitenhuis (1x winst min 5).

4e plaats: Gerda Oosterbroek-Frijters (1x winst min 17).  

 

Bij de niet finalisten werd Bertus Streefland de grote dagwinnaar.

De aanmoedigingsprijs was voor Ineke Cornet.

 


Week 24.


Jean van Heddegem (foto 1) is met een winstpercentage van 82,5 de winnaar geworden van de Woensdag Zomercompetitie bij Jeu de Woeles. Lydia Buitenhuis (foto 2/64,3%) was de beste dame. Jaap Looy (foto 3/82,5%) was de Donderdag Zomercompetitie Laureaat. Ook op deze dag was Lydia Buitenhuis (foto 2/51,9%) de beste dame. Bij de woensdaggroep werd Rob Swaep de runner up (=2e/foto 4). Op donderdag was de eer weggelegd voor Jean van Heddegem (foto 1).

Foto's zijn van de hand van Hans Leijendekker en Anneke Rietveld.


Week 23.


Het was een bewogen week voor de leden van Jeu de Woeles uit Hellevoetsluis. Desalniettemin speelden de diehards weer op woensdag en donderdag hun competitieronden.

Op woensdag blijft na de drie competitieronden van deze, letterlijk warme, week Jean van Heddegem leider van het algemeen klassement. Beste dame is Lyda Buitenhuis op plaats 4 van de ranglijst. Bij de donderdagcompetitie is die eer weggelegd voor Jaap Looy. Hier speelt tot nu toe Gerda Oosterbroek-Frijters het hoogste winstpercentage. Woensdag bleven Dita Kleijn, Gerard van Bavel en Tiny Stuurman als enigen zonder nederlaag; op donderdag Jaap Looy en Tom Boom.


Week 22.


Woensdag 30 en donderdag 31 augustus een nieuwe speelronde voor de Zomercompetitie bij het Hellevoetse Jeu de Boulesvereniging Jeu de Woeles.

 

Woensdagmiddag kwamen 34 spelers naar de banen in de Woelhoek om drie ronden de strijd met elkaar aan te gaan. Nadat de stofwolken waren weggewaaid, bleken Bas Bravenboer, Bertus Streefland, Hans Leijendekker en Tom Boom als enige spelers de drie ronden met winst te hebben afgesloten. Algemeen klassementsleider Rob Swaep was woensdag afwezig. Nummer 2 Jean van Heddegem leed eenmaal een nederlaag. Consequentie van dit alles: Hans Leijendekker naderde beide lijstaanvoerders, maar blijft achter Rob en Jean op plek 3 van de ranglijst staan. Lyda Buitenhuis blijft beste dame op plek 4.

 

Donderdag kwamen 17 spelers op de baan. Ad Leeuwenburg en Jean van Heddegem bleven als enigen zonder nederlaag. Klassementsleider Jaap Looy verloor eenmaal, maar blijft de ranglijst zonder al te veel concurrentie aanvoeren vóór Jean van Heddegem en Bert Oosterbroek. Lyda Buitenhuis is ook op deze dag de beste dame op positie 5 van het algemeen klassement. 

 

Op de foto van afgelopen woensdag staat Roza van der Slot, door Anneke Rietveld voor het archief vastgelegd.


Week 21.


Rob Swaep en Jean van Heddegem voeren een stevig gevecht om de koppositie in het algemeen klassement van de zomercompetitie op woensdag. Rob Swaep gaat aan de leiding, maar zijn voorsprong is niet groot. Rob heeft een winstpercentage van 78,4, terwijl Jean van Heddegem hem met 78,3 kort op de hielen zit. Afgelopen woensdag kwam Jean dichterbij omdat hij zonder nederlaag bleef en Rob zich in een ronde verslikte in de tegenstanders. Aren van der Aa en Gerard van Bavel (goed op dreef) bleven samen met Jean van Heddegem als enigen drie competitieronden zonder nederlaag. Beste dame in het algemeen klassement is Lyda Buitenhuis met een winstpercentage van 66,7. Ze neemt daarmee de 5e plaats van de ranglijst in.

 

Jaap Looy blijft de onbedreigde leider van de zomercompetitie op donderdag. Met ruime voorsprong (81,3%) leidt hij het klassement op eerst achtervolgende Jean van Heddegem (68,5%). Afgelopen donderdag wisten beide heren drie overwinningen aan hun totaal toe te voegen. Ook Lyda Buitenhuis en Ton Brosky slaagden daarin. Gerda Oosterbroek-Frijters (52,4%) en Lyda Buitenhuis (51,1%) zijn in felle strijd gewikkeld om de beste dame in het algemeen donderdagklassement. Vooralsnog in het voordeel beslist van Gerda. Lyda kwam wel dichterbij omdat Gerda donderdag drie nederlagen leed.


Week 20.


Maar liefst veertig spelers kwamen jl. woensdag naar de banen in de Woelhoek voor de drie volgende competitieronden. Anneke Groenendijk, Bertus Streefland, Eelke Bruinsma, Gerard van Bavel, Henny Swemmer, Jean van Heddegem, Tom Blom en Wim Kleijn namen drie keer de felicitaties van de tegenstander in ontvangst. Bij de negentien spelers op donderdag overkwam dat Jaap Looy en Jean van Heddegem.

Voor het algemeen klassement op beide dagen houdt dit in dat, nadat de stofwolken waren opgetrokken, Rob Swaep (79,2%) op woensdag aan de leiding gaat voor Jean van Heddegem (77,2%) en Nico van Dijke (75,0%). Bij de donderdaggroep leidt Jaap Looy (80,0%) voor Hans Leijendekker (76,9%) en Jean van Heddegem (66,7%). Op woensdag is Lyda Buitenhuis de beste dame (5e plaats met 66,7%) en op donderdag Gerda Oosterbroek-Frijters (5e plaats met 56,4%)


Week 19.


In week 19 kwamen op de woensdag 37 spelers naar de banen in de Woelhoek, op donderdag 17. 

 

Woensdag bleven Eelke Bruinsma, Hennie Nelleistein, Jean van Heddegem en klassementsleider Rob Swaep zonder nederlaag. Donderdag waren Ad Leeuwenburg en Gerda Oosterbroek-Frijters ongeslagen. 

 

Voor het algemeen klassement op woensdag betekende dit dat Rob Swaep zijn leidende positie verstevigde. De donderdag klassementsleider Hans Leijendekker moest deze week twee keer de tegenstander feliciteren. De 2e in de rangschikking, Jaap Looy, sloeg een speelronde over, terwijl nummer 3 Jean van Heddegem 1 keer verloor.

Consequenties van dit alles, levert de volgende tussenstanden op:

 

Algemeen Klassement Woensdag:

1. Rob Swaep 79,2% (48 gespeeld 38 gewonnen)

2. Nico van Dijke 77,8% (45 gespeeld 35 gewonnen)

3. Jean van Heddegem (75,9% (54 gespeeld 41 gewonnen)

13. Roza van der Slot 43,8% (48 gespeeld 21 gewonnen)(beste dame)

 

Algemeen klassement Donderdag:

1. Jaap Looy 78,6% (42 gespeeld 33 gewonnen)

2. Hans Leijendekker 76,9% (39 gespeeld 30 gewonnen)

3. Jean van Heddegem 74,6% (48 gespeeld 31 gewonnen)

4. Gerda Oosterbroek-Frijters 61,1% (36 gespeeld 22 gewonnen)(beste dame) 


Week 18.

Om winnaar te kunnen worden van de Zomercompetitie en opgenomen te worden in het Algemeen Klassement, moet je meer dan 75% van de competitieronden mee hebben gespeeld. Op woensdag geldt dat inmiddels voor 18 van de 47 gerangschikte spelers; op donderdag voor 9 van de 22 deelnemers.

 

Bij de woensdaggroep nemen Nico van Dijke (78,6%), Rob Swaep (77,8) en Jean van Heddegem (74,5) nog steeds de eerste drie posities in. Lyda Buitenhuys en Hans Leijendekker volgen met een winstpercentage van 66,7 op plaats 4 en 5. Hans Leijendekker en Ineke Cornet (37,0%) zijn de enige twee spelers die aan alle competitieronden hebben deelgenomen. Op donderdag hebben Hans Leijendekker, Jaap Looy en Jean van Heddegem de leiding met een winstpercentage van respectievelijk 80,6, 71,4 en 60,0. Beste dame is ook hier Lyda Buitenhuis (50,0).

 

Afgelopen week bleven Bas Bravenboer, Hennie Nellestein en Nico van Dijke zonder nederlaag op de woensdag, terwijl Hans Leijendekker, Jaap Looy en Gerrit Meksenaar daarin slaagden bij de donderdaggroep.


Week 17.


Deze week is er alleen door de woensdagmiddaggroep gespeeld. Door de weersomstandigheden van donderdag, gingen op die dag de wedstrijden niet door. 

 

Het mooie aantal van 38 spelers deden op woensdag weer de gebruikelijke drie competitieronden. Anneke Groenendijk, Engel van Mourik, Jean van Heddegem en Wim Kleijn bleven als enigen zonder nederlaag. Klassementsleider Nico van Dijke leed 1 nederlaag. Zijn evenknie Rob Swaep kwam deze week niet in actie. Door dit feit komt Rob Swaep alleen aan de leiding met een winstpercentage van 77,8 (35 winstpartijen uit 45 competitieronden). Nico van Dijke zakte naar de 2e plaats met 76,9% (30 uit 39). Jean van Heddegem bekleedt nu plek 3 met 75,0% (36 uit 48). Beste dame blijft Lyda Buitenhuis met 66,7% (26 uit 39). Zij heeft hetzelfde percentage als Hans Leijendekker (34 uit 51) en Aren van der Aa (28 uit 42), maar minder wedstrijden gespeeld. Hans is nu 4e, Aren 5e en Lyda 6e.


Week 16.


Zowel woensdag als donderdag werd er weer enthousiast gebouled bij Jeu de Woeles in de Woelhoek van Voorne aan Zee. Op beide dagen ondanks de zomerperiode een goede opkomst. 

 

Woensdag bleven Bertus Streefland, Eelke Bruinsma, Jean van Heddegem, Lydia Buitenhuis en Tiny Stuurman zonder nederlaag; op donderdag Hans Leijendekker en Jaap Looy. Nico van Dijke en Rob Swaep gaan samen aan de leiding van het algemeen klassement op de woensdag. Beste  dame is Lydia Buitenhuis op plek 6. De donderdaggroep wordt aangevoerd door Hans Leijendekker. Ook hier Lydia Buitenhuis als beste dame. Zij staat op plek 5 van de algemene ranglijst.


Week 15.


Rob Swaep gaat ook na woensdag 12 juli nog aan de leiding van de Zomercompetitie bij Jeu de Woeles. Rob was afwezig, maar heeft met een winstpercentage van 78,6 nog steeds de hoogste score en wordt gevolgd door Jean van Heddegem (71,4) die woensdag 1 nederlaag leed en Aren van der Aa (69,4) die deze middag 2 keer de tegenstanders moest feliciteren. Beste dame is Joke de Brandt die in het algemeen klassement met 47,2% op de 11e plaats staat. Woensdag bleven Bas Bravenboer, Corry van Mourik, Hans de Brandt, Hans Leijendekker, Joke de Graaf, Nico van Dijke en Wim Kleijn zonder nederlaag.

 

Ook op donderdag 13 juli bleef het leidende trio onbedreigd aan de leiding. Hans Leijendekker scoort 76,7%, gevolgd door Jaap Looy (75,0%) en Jean van Heddegem (64,1%). Beste dame is Lyda Buitenhuis met 46,7% op de 5e plaats in het algemeen klassement. Slechts tien spelers speelden 13 juli hun drie competitieronden. Jean van Heddegem en Louis de Ruijter bleven als enigen zonder nederlaag.


Week 14.


Ad Leeuwenburg, Bas Bravenboer, Joke de Brandt, Michel van Dam en Rob Swaep waren woensdagmiddag 5 juli de enige jeu de boulesspelers die alle drie de competitieronden wisten te winnen bij de Zomercompetitie van Jeu de Woeles. Rob Swaep verstevigde daarmee zijn leidende positie in het algemeen klassement. Zijn eerste achtervolgers Aren van der Aa en Jean van Heddegem leden woensdag één nederlaag, maar handhaven hun positie op plek 2 en 3. Ad Leeuwenburg is nu duidelijk 4e en de coming man. Beste Dame is Joke de Brandt (11e).

 

Op donderdag 6 juli zit de vakantieklad er een beetje in. Slechts 9 spelers speelden drie competitieronden. Jaap Looy bleef als enige ongeslagen. In het algemeen klassement ging Hans Leijendekker onbetwist aan de leiding. Donderdag handhaafde hij zich aan kop, maar donderdag moest hij tweemaal tegenstanders feliciteren. Jaap Looy staat nu 2e en Jean van Heddegem staat ook hier op plek 3. Beste dame is Gerda Oosterbroek-Frijters op de 4e plaats.


Week 13.


Woensdag 28 juni 2023 kwamen 31 spelers naar de banen in de Woelhoek om weer drie ronden te spelen voor de Zomercompetitie. Anneke Groenendijk, Aaren van der Aa en Rob Swaep bleven als enigen drie speelronden overeind en zonder nederlaag. Rob Swaep neemt nu de leiding in het algemeen klassement vóór Aaren van der Aa en Jean van Heddegem. Op donderdag 29 juni 2023 kwamen slecht 12 spelers voor drie nieuwe competitieronden. Hans Leijendekker bleef als enige zonder nederlaag en gaat nu in het algemeen donderdagklassement ruimschoots aan de leiding vóór Jaap Looy en Jeran van Heddegem. 


Week 12.


28 spelers kwam woensdag naar de banen in de Woelhoek om drie nieuwe ronden voor de Jeu de Woeles Zomercompetitie te spelen. Onder zonnige omstandigheden bleven Ad Leeuwenburg, Eelke Bruinsma, Hans Leijendekker, Jean Heddegem, Lyda Buitenhuis én Roza van der Slot zonder nederlaag. Op donderdag was die eer weggelegd voor Hans Leijendekker en Jean van Heddegem, die beiden ook deze avond ongeslagen bleven. De opkomst die avond was met 13 spelers aan de lage kant, maar de weersvoorspelling was dan ook onheilspellend.

 

Consequenties voor het algemeen klassement? De woensdag afwezige Nico van Dijke handhaaft zich aan kop met een winstpercentage van 77,8. Hij wordt gevolgd door Jean van Heddegem (75,8%) en Rob Swaep (75,0%). Beste dame is Lyda Buitenhuis op plek 7 met 63,6%, gevolgd door Gerda Oosterbroek-Frijters op de 9e plek met 60,0%. Op donderdag behoudt Hans Leijendekker natuurlijk de leiding (hij won donderdag zijn drie wedstrijden). Met een winstpercentage van 79,2 blijft hij Jaap Looy (74,1) en Jean van Heddegem (73,3%) voor. Op plaats 4 de beste dame: Gerda Oosterbroek-Frijters met 63,0%. 

 

Beide competities zijn nu op de helft. Worden de koplopers in de 2e competitiehelft nog wel serieus bedreigd? Het is natuurlijk aan de andere spelers, maar we gaan het volgen...


Week 11.


Woensdag 14 juni kwamen 25 leden van Jeu de Woeles naar de jeu de boulesbanen in de Woelhoek (Hellevoetsluis/Voorne aan Zee) om onder tropische omstandigheden drie competitieronden af te werken. Drie spelers maakten de drie ronden door de hitte niet af.

Geen enkele speler slaagde er in drie ronden winnend af te sluiten, al was Lyda Buitenhuis er erg dicht bij (12-13, 13-6, 13-11). Nadat de kruitdampen waren opgetrokken kon het algemeen klassement worden opgemaakt. Daarin gaat Nico van Dijke nog altijd aan de leiding vóór Rob Swaep en Jean van Heddegem. De afwezige Gerda Oosterbroek-Frijters blijft op positie 7 de beste dame.

 

Op donderdag 15 juni 15 spelers aan de afworp. Hans Leijendekker, Jaap Looy en Louis de Ruijter wisten hun dire wedstrijden te winnen en ongeslagen te blijven. Hans Leijendekker blijft leider in het algemeen klassement vóór Jaap Looy en Jean van Heddegem. Gerda Oosterbroek-Frijters blijft als 4e de beste dame.


Week 10.


Op woensdag 7 juni gingen 32 spelers met elkaar de strijd gaan in drie nieuwe competitieronden voor de Zomercompetitie bij Jeu de Woeles (jeu de boules in De Woelhoek). Anneke Rietveld, Berend Greven, Henny Swemmer en Win Kleijn bleven als enige zonder nederlaag. De leider in het algemeen klassement, Rob Swaep verloor deze dag driemaal, waardoor hij zijn leidende positie nu moet overdragen aan Nico van Dijke (77,8 winstpercentage). Rob staat met een winstpercentage van 76,6 nog wel op de 2e plaats, gevolgd door Aren van der Aa (75,0%) en Jean van Heddegem (74,1%). Beste dame is Gerda Oosterbroek-Frijters op een gedeelde 7e plaats (60,0%) met Hans de Brandt. 

 

Donderdag 8 juni 15 spelers op de banen. Jaap Looy en Jean van Heddegem bleven als enige spelers zonder nederlaag. Jean van Heddegem behoudt daarmee de leiding in het algemeen klassement (79,2%), gevolgd door Hans Leijendekker (72,2%) en Jaap Looy (70,8%). Ook hier is Gerda Oosterbroek-Frijters de beste dame op een mer Rob van Leeuwen gedeelde 4e plaats (62,5%).


Week 9.


Op de laatste meidag trokken 25 spelers naar de banen van De Woelhoek in Hellevoetsluis (Nieuwenhoorn) om drie competitieronden voor de Zomercompetitie Jeu de Boules af te werken. Woensdag 31 mei bleven Gerda Oosterbroek-Frijters, Hans de Brandt, Wim Kleijn en lijstaanvoerder Rob Swaep zonder nederlaag. Op donderdag 1 juni slechts 15 spelers (U kunt nog aansluiten! U bent van harte welkom deel te nemen) waarvan er drie zonder nederlaag bleven: Dini Bravenboer, Bert Oosterbroek en Hans Leijendekker. Ondanks het feit dat koploper Jean van Heddegem 1 wedstrijd verloor, blijft hij aan de leiding in het totaalklassement met een winstpercentage van 76,2. Hij wordt gevolgd door Jaap Looy die donderdag 2 van de 3 wedstrijden verloor (66,7%) en beste dame van dit moment bij Jeu de Woeles Gerda Oosterbroek-Frijters (61,9%). In het totaalklassement op woensdag inmiddels een ruime voorsprong voor Rob Swaep (85,2%). Hij wordt gevolgd door Nico van Dijke (79,2%) en Aren van der Aa ((76,2%). Ook hier is Gerda Oosterbroek op plek 8 de beste dame (63%).

De foto's zijn zoals gebruikelijk weer van Hans Leijendekker.


Week 8.


Woensdag 24 en donderdag 25 mei werd er weer gretig ge-jeu-de-bouled in de Woelhoek van Hellevoetsluis. Een verslagje van de ontwikkelingen bij de vereniging Jeu de Woeles.

 

Achtentwintig spelers kwamen op woensdag naar de banen van Jeu de Woeles voor drie competitieronden. Zeven spelers bleven zonder nederlaag: Ad Leeuwenburg, Aren van der Aa, Berend Greven, Cees Schlee, Gerda Oosterbroek-Frijters, Jean van Heddegem en Rob Swaep. In het algemeen klassement gaat Rob Swaep nu alleen aan de leiding met een winstpercentage van 83,3 (20 uit 24). Medekoploper Nico van Dijke verloor afgelopen woensdag eenmaal en zakte met een winstpercentage van 79,2 (19 uit 24) naar plaats 3. Jean van Heddegem nestelde zich tussen beide spelers met 81% (17 uit 21). Beste Dame blijft Lyda Buitenhuis op plaats 7 (61,1% 11 uit 18). Zij was woensdag afwezig. Gerda Oosterbroek nadert haar door de clean sheet met 58,3% (9e met 14 uit 24).    

 

Dertien spelers kwamen donderdag naar de banen voor hun drie nieuwe competitieronden. Jean van Heddegem was de enige spelers die zijn drie wedstrijden winnend afsloot, waardoor hij nu alleen aan de leiding komt van het algemeen klassement. Jean won 14 van zijn 18 wedstrijden en leidt met een winstpercentage van 77,8. Mede koploper Jaap Looy verloor donderdag 1x en zakt naar positie 3 (72,2%). Ad Leeuwenburg was donderdag afwezig en is nu 2e met 73,3%. Beste Dame Gerda Oosterbroek-Frijters verloor donderdag 1x, maar blijft aan de leiding. Zij neemt nu plaats 4 in op de ranglijst (61,1%) en moet die plek delen met Rob van Leeuwen. 


Week 7.


Woensdag 17 mei 32 spelers voor drie nieuwe ronden in de Zomercompetitie. Cees Cornet, Hans Pince van der Aa, Jean van Heddegem en Rob Swaep bleven zonder nederlaag. Op donderdag 18 mei zoals gebruikelijk een kleinere groep spelers. Van de 14 spelers bleven Ad Leeuwenburg en Jean van Heddegem als enige spelers zonder nederlaag. 

 

Voor de algemeen klassementen op beide avonden hebben deze ronden er toe geleid dat Nico van Dijke op woensdag Rob Swaep nu naast zich moet dulden. Beide heren gaan met een winstpercentage van 81 (17 uit 21) aan de leiding, keurig gevolgd door Jean van Heddegem op plek 3 (77,8%: 14 uit 18). Beste dame is Lyda Buitenhuis op plaats 8 (61,1%: 11 uit 18). De leider van de donderdagavond, Hans Leijendekker, verspeelde door twee nederlagen zijn leidende positie en moest deze overdragen aan een trio. Jean van Heddegem, Ad Leeuwenburg en Jaap Looy gaan met 11 uit 15 met 73,3% gezamenlijk aan de leiding. Hans is nu 4e (66,7%), gevolgd door de beste dame Gerda Oosterbroek-Frijters met 60%.


Week 6.


Woensdag 10 mei kwamen 26 spelers naar de jeu de boulesbanen in De Woelhoek van Hellevoetsluis/Nieuwenhoorn voor drie volgende  competitieronden voor de Zomercompetitie. Ad Leeuwenburg, Frans Wiersma, Hans de Brandt, Joke de Brandt, Lyda Buitenhuis, Nico van Dijke en Rob Swaep wisten al hun wedstrijden te winnen.

 

Donderdag 11 mei zoals gebruikelijk een kleinere opkomst. Van de 18 spelers bleven Bert Oosterbroek en Jaap Looy als enige zonder nederlaag. 

Voor het algemeen klassement op de woensdag betekent dit dat Nico van Dijke de leiding genomen heeft. Nico heeft een winstpercentage van 83,3 (15 uit 18). Hij wordt gevolgd door Aren van der Aa (80%) en Rob Swaep (77,8%). Beste dames zijn nu op plaats 6 en 7 Gerda Oosterbroek-Frijters en Lyda Buitenhuis (61,8%). Op donderdag heeft Hans Leijendekker de leiding (77,8%) vóór Jaap Looy (75,0%) en Gerda Oosterbroek-Frijters (66,7%).