· 

Zomercompetitie Jeu de Woeles.


Week 8.

Woensdag 24 en donderdag 25 mei werd er weer gretig ge-jeu-de-bouled in de Woelhoek van Hellevoetsluis. Een verslagje van de ontwikkelingen bij de vereniging Jeu de Woeles.

 

Achtentwintig spelers kwamen naar de banen van Jeu de Woeles voor drie competitieronden. Zeven spelers bleven zonder nederlaag: Ad Leeuwenburg, Aren van der Aa, Berend Greven, Cees Schlee, Gerda Oosterbroek-Frijters, Jean van Heddegem en Rob Swaep. In het algemeen klassement gaat Rob Swaep nu alleen aan de leiding met een winstpercentage van 83,3 (20 uit 24). Medekoploper Nico van Dijke verloor afgelopen woensdag eenmaal en zakte met een winstpercentage van 79,2 (19 uit 24) naar plaats 3. Jean van Heddegem nestelde zich tussen beide spelers met 81% (17 uit 21). Beste Dame blijft Lyda Buitenhuis op plaats 7 (61,1% 11 uit 18). Zij was woensdag afwezig. Gerda Oosterbroek nadert haar door de clean sheet met 58,3% (9e met 14 uit 24).    

 

Dertien spelers kwamen donderdag naar de banen voor hun drie nieuwe competitieronden. Jean van Heddegem was de enige spelers die zijn drie wedstrijden winnend afsloot, waardoor hij nu alleen aan de leiding komt van het algemeen klassement. Jean won 14 van zijn 18 wedstrijden en leidt met een winstpercentage van 77,8. Mede koploper Jaap Looy verloor donderdag 1x en zakt naar positie 3 (72,2%). Ad Leeuwenburg was donderdag afwezig en is nu 2e met 73,3%. Beste Dame Gerda Oosterbroek-Frijters verloor donderdag 1x, maar blijft aan de leiding. Zij neemt nu plaats 4 in op de ranglijst (61,1%) en moet die plek delen met Rob van Leeuwen. 


Week 7.


Woensdag 17 mei 32 spelers voor drie nieuwe ronden in de Zomercompetitie. Cees Cornet, Hans Pince van der Aa, Jean van Heddegem en Rob Swaep bleven zonder nederlaag. Op donderdag 18 mei zoals gebruikelijk een kleinere groep spelers. Van de 14 spelers bleven Ad Leeuwenburg en Jean van Heddegem als enige spelers zonder nederlaag. 

 

Voor de algemeen klassementen op beide avonden hebben deze ronden er toe geleid dat Nico van Dijke op woensdag Rob Swaep nu naast zich moet dulden. Beide heren gaan met een winstpercentage van 81 (17 uit 21) aan de leiding, keurig gevolgd door Jean van Heddegem op plek 3 (77,8%: 14 uit 18). Beste dame is Lyda Buitenhuis op plaats 8 (61,1%: 11 uit 18). De leider van de donderdagavond, Hans Leijendekker, verspeelde door twee nederlagen zijn leidende positie en moest deze overdragen aan een trio. Jean van Heddegem, Ad Leeuwenburg en Jaap Looy gaan met 11 uit 15 met 73,3% gezamenlijk aan de leiding. Hans is nu 4e (66,7%), gevolgd door de beste dame Gerda Oosterbroek-Frijters met 60%.


Week 6.


Woensdag 10 mei kwamen 26 spelers naar de jeu de boulesbanen in De Woelhoek van Hellevoetsluis/Nieuwenhoorn voor drie volgende  competitieronden voor de Zomercompetitie. Ad Leeuwenburg, Frans Wiersma, Hans de Brandt, Joke de Brandt, Lyda Buitenhuis, Nico van Dijke en Rob Swaep wisten al hun wedstrijden te winnen. Donderdag 11 mei zoals gebruikelijk een kleinere opkomst. Van de 18 spelers bleven Bert Oosterbroek en Jaap Looy als enige zonder nederlaag. 

Voor het algemeen klassement op de woensdag betekent dit dat Nico van Dijke de leiding genomen heeft. Nico heeft een winstpercentage van 83,3 (15 uit 18). Hij wordt gevolgd door Aren van der Aa (80%) en Rob Swaep (77,8%). Beste dames zijn nu op plaats 6 en 7 Gerda Oosterbroek-Frijters en Lyda Buitenhuis (61,8%). Op donderdag heeft Hans Leijendekker de leiding (77,8%) vóór Jaap Looy (75,0%) en Gerda Oosterbroek-Frijters (66,7%).