· 

Voorbeschouwing vv Nieuwenhoorn  - vv Spijkenisse.

Zaterdag 20 mei 2023 staat in de 4e divisie A de derby van Voorne-Putten op het programma. Een derby met grote belangen. Thuisploeg vv Nieuwenhoorn moet winnen om nog kans te maken op de 3e periode die recht geeft op nacompetitievoetbal voor promotie richting de 3e divisie. De bezoekers uit Spijkenisse hebben hele andere zorgen. Zij zijn in een zeer spannende strijd tegen degradatie verwikkeld geraakt.

 

Nieuwenhoorn verloor afgelopen zaterdag kansloos bij FC ‘s-Gravenzande en heeft hierdoor pas op de plaats moeten maken in de 3e periode. Echter is het gat met de koploper Kloetinge in deze periode nog steeds maar 1 punt en is er in de laatste 2 wedstrijden nog van alles mogelijk. Wil Nieuwenhoorn nog kans maken, dan zullen de laatste 2 wedstrijden wel gewonnen moeten worden. Ook is er nog wat goed te maken tegen vv Spijkenisse. De uitwedstrijd op 3 december 2022 werd namelijk terecht met 4-0 verloren.

 

Vv Spijkenisse.

Waar voor Nieuwenhoorn na de vorige ontmoeting de lijn omhoog knap ingezet is, geldt dit niet voor vv Spijkenisse. Na afloop van de wedstrijd op 3 december jl. stonden de ploegen op een gelijk aantal punten, maar na de winterstop is de ploeg uit de gemeente Nissewaard flink weggezakt en staan zij op dit moment op een positie op de ranglijst wat zou betekenen dat er nacompetitie tegen degradatie gespeeld zal moeten worden. Omdat het onderin de 4e divisie A ontzettend spannend is met veel ploegen in de gevarenzone, behoort zowel veilig spelen als directe degradatie nog tot de mogelijkheden. Degradatie naar de 1e klasse zal niet de insteek geweest zijn toen het Jeffrey Duynstee met een goed aanbod verleidde om zijn ja-woord aan Nieuwenhoorn in te trekken om toch komend seizoen voor vv Spijkenisse te gaan voetballen. Aan vv Nieuwenhoorn de taak om sportieve revanche te nemen.

 

20-05-2023 : 14:30  Eiland-Derby.

Zo lijken alle ingrediënten aanwezig voor een drukbezocht sportpark met een mooie, spannende pot voetbal.

Ongeacht de uitslag van de wedstrijd zal de dag afgesloten worden met een feestelijke 3e helft. Events & Crew BV zorgt rondom de wedstrijd al voor leuke sfeeracties en zal vanaf 16:15 uur het sportpark op zijn grondvesten laten trillen met een waar knalfeest dat tot 00:00 zal duren.

 

Bron: Melvin (vv Nieuwenhoorn).