· 

GHVV'13 niet langs GOZ.

Door: René Reek.

 

GHVV'13 was tot de tanden toe gewapend om tegen GOZ een positief resultaat neer te zetten. In Mijnsheerenland werd er nipt verloren en ook om de vorige week pijnlijke nederlaag weg te poetsen. 

 

Het 1e half uur was gewoon voor GHVV'13 dat GOZ geen meter ruimte gaf. GHVV'13 kreeg zeker 4 opgelegde kansen om de wedstrijd toen al op slot te gooien. Kleine speldenprikjes van GOZ werden prima opgelost. 

 

Rond de 25e minuut kreeg GOZ de bal net over de middenlijn en zag keeper Davey Bouman op de 16 meter lijn staan en schoot de bal op het doel. Davey liep wel achteruit maar kon niet voorkomen dat de bal in het doel verdween. 0 - 1.

Wederom een domper voor de ploeg uit Geervliet. 

Even verwerken en de  ploeg pakte de draad weer op . 

 

Minuut 34 was het inmiddels en Adis werd diep gestuurd en werd onreglementair tegen de grond gewerkt en de prima leidende scheidsrechter Isri legde de bal terecht op de stip. Ferry van der Spuij liet deze kans zich niet ontnemen en schoot de bal onberispelijk binnen. 

Vijf minuten later werd een vrije trap voor GHVV'13 genomen door Frenk van Gelderen en de indraaiende bal zou op het hoofd van Adis komen maar die werd vastgehouden en weer kreeg GHVV'13 een terechte strafschop. Dit keer stond Andy Kruik achter de bal maar helaas was de keeper van GOZ hem de baas.

De rust ging in met een 1 - 1 stand.

 

Na de rust was het veldoverwicht niet zo groot als in de eerste helft. GOZ beet meer van zich af. 

Toch was het GHVV'13 die op voorsprong kwam. Na de zoveelste cornerbal van Frenk van Gelderen kwam de bal bij Ferry van der Spuij, die zijn tweede van de middag maakte en de thuisploeg gezien de wedstrijd tot nu toe verdiend op voorsprong kwamen. 

 

Er werd gewisseld door beide ploegen en door die wissels verloor GHVV'13 even de grip op de wedstrijd en moest alle zeilen bijzetten om de tegengoal te voorkomen. Helaas kwam de gelijkmaker er toch. Vanaf links werd er een aanval opgezet door GOZ, de buitenspeler kwam naar binnen en kon zelf schieten, maar legde de bal af op zijn medespeler die feilloos afrondde: 2 - 2. 

 

Nog ruim 18 minuten te gaan en GHVV'13 probeerde zich te herpakken om alsnog de 3 punten in eigen huis te houden. GOZ speelde met man en macht op hun eigen zestien en voor GHVV'13 een lastige klus om er een gaatje in te vinden. Wat er ook gedaan werd, elke keer zat er wel een been of lichaam of zelfs een hoofd in de weg om toch maar de overwinning binnen te slepen. Na 90 + 3 minuten werd er afgefloten en GOZ was blij met dit puntje maar de thuisploeg was diep teleurgesteld want er had zeker meer in gezeten dan 1 punt. 

 

Na afloop viel de schade nog mee. Gezien alle andere uitslagen doet GHVV'13 nog mee voor de periodetitels. 

Volgende week de laatste competitiewedstrijd tegen ZBVH in Zuid-Beijerland. De ploeg die samen met GHVV'13 gaat uitmaken wie de periodetitel pakt. De wedstrijd in Zuid-Beijerland begint om 14.30 uur.