· 

Laatste seizoenbijdrage van Peter Naaktgeboren (competitie Rockanje JO15-2).

Door Peter Naaktgeboren.

20 mei Herkingen JO15-1 - Rockanje JO15-2

 

En zo is het en niet anders ("zo ist e en niet aorester", ze zeggen): de eerste zullen de laatste zijn. Nou de laatste was het vandaag. Uit naar Herkingen (Haereken an zea), de 2e voetbalclub van Jordy, want hier is deze topper een echter keeper geworden. Hopelijk dat het ook eens een keer gezien gaat worden. Rob van Neck en zijn team van Keeperschool Flakkee, jullie zijn kanjers.

 

Zoals gezegd de laatste van het seizoen 2022-2023. En wat een seizoen!

Wouter die schoolperikelen had, Marco en verslaggever voor de groep. Een seizoen dat we begonnen met 12 (!!!), onmogelijk natuurlijk. We groeien door PR naar 16, maar eindigen weer met 13 !!!

 

Rockanje klaargespeeld. maar voor Haereken an zea waren nog minimale kansen voor een hogere positie op de ranglijst. Dus daar moet ik eens over nadenken: daar mokkus n passies over prakkezeere. Nou prakkerzeere was niet nodig, want als je er 13 hebt en 1 langdurig geblesseerde (Lev) en de afmelding van interim aanvoerder Dyran komt daar bij, dan blijven bluuvuh er nog 11 over, dus valt er weinig te prakkezeere. Ook Milan meldt zich af. Dus nog 10!!! Met de inbreng van Milan Steen weer naar 11.

 

Dus om 09.30 uur naar de inwoners van Herkingen (Haarekenees of Panhaeringen). En in bijna alle verslagen is het al eens gezegd een echt vriendenteam is een collectief en zouden achter de waarheid komen. Al motte de kroaien ut uutbriengen. Want niets is onmogelijk Op Stad haa ze waal un aep lêre bidde. Naar de inwoners van Herkingen Haarekenees of Panhaeringen dus. Dan moet je over de brug om aan de overkant. Over de dijk langs het dorp Melissant (Geitedurp) het andere oranje en dan ga je zitten denken "Hoe moeten we nu?"(Hoemomennoe?). Deze Panhaeringen het lastig maken! Dan weet je dat je als trainer/leider weer opmerkingen zal krijgen met woorden "dat wil ik niet", "Ik wil daar niet voetballen". Maar goed dan moeten er soms beslissingen genomen waar een trainer/leider met 11 man hoopt op een wedstrijd waar ze niet weggeveegd worden.

 

Vandaag dus zonder wissels en dan zeg je Hoge bomen vangen veel wind (Hoage boamen vangen veul wind) en "Niets is onmogelijk Op Stad haa ze waal un aep lêre bidde." Want Flakkee, land van de hoge bomen (Land van de haoge baomen) is het eiland waar wel altijd gemoedelijkheid en gezelligheid is.

 

De opstelling dus als volgt. We maken er vooral een leuke en laatste seizoenswedstrijd van! Graag had ook ik hier gestaan met het volledige team met de altijd gewenste aanvullingen, maar wij moeten het hiermee doen en gaan als collectief proberen te voetballen Maar dit lukt alleen met het opvolgen van de afspraken. Voetbal simpel, blijf op je positie, geef elkaar de rugdekking. En zal ik dan eens een geheimpje verraden (uit de schole klappen). Dan moeten we ook in deze wedstrijd dus kunnen volgen.

Jordy in de goal , Rechtsback Floris met de rugdekking van Noud als rechtsmidden , linksback Jurrian met de rugdekking van Noah  als links midden , Centraal Stijn en Dylian met die woorden Stijn als laatste man ,  de bepalende voetballers Thijs en Milan als controleurs op het middenveld en dus een 2 mans aanval van Donnie en Mitchel met die afspraken dicht op elkaar te voetballen en de buiten kanten te laten voor wat het is , en wel breed te maken waar nodig , een lastige voetbal opgave voor beide .

 

Op een zeer zonnig sportpark de Ster was het heel gemoedelijk en echt durps. De kleedkamers groot genoeg. Dit zouden mooie voorbeelden kunnen zijn voor onze kleedkamers voor De Drenkeling. De wedstrijd begon en ondanks we echt niet minder waren, liep Herkingen heel snel uit naar 3-0 en dat in 12 minuten. Dan denk je echt "De emmer is in de put gevallen (dun tras is in de welle valle). Hierna een omzetting naar een 3-4-3  ipv 4-4-2 en dan zeggen ze dus De deur een stukje open laten Staan Zet dun deure maor op un harretje en dan is daar ineens Rockanje en is het Milan Steen met de 3-1 met een snelheidversnelling in de 13e minuut , in de 17e minuut de assist van Milan Steen op Mitchel en een zeer fijne en goede goal en 3-2 , in de 19e minuut de 3-3 van Milan Steen na de assist van Bombarda Donnie , in de 25e minuut een geweldige spel hervatting van Jordy en Milan Steen op de keeper af en 3-4 , toch ging het weer mis en in 5 minuten stond het weer 5-4.

 

Intussen was het de 30e minuut en ja wat er gebeurde? Ik denk dat het was "Hoi meisje, hoe oud ben je? Hey, hije r al hear op?) Of:  "Die heeft een flinke voorgevel ZO (die heit een flienke bos hout voor de deure!). Misschien wel gevolgd met de woorden "Zullen we bij je moeder een avondmaaltje eten (Un superpertje doewe bie moeders)?. Waarschijnlijk gevolgd met "Daar moet ik eens over nadenken (daar mokkus n passies over prakkezeere of die spoort niet. Die is niet net as een aore." Allen net niet, denk ik, maar voor de scheidsrechter was het genoeg om Floris net als zijn tegenstandster de primeur te geven en hem 10 minuten rust te geven met de gele kaart. Toch was het Milan Steen met een geweldige vrije trap de 5-5 in het winkelhaakje schoot. In de 35e minuut toch weer de 6-5  en het was rust.

 

De 2e helft was het de helft van Jordy die dringend Marco Zalme gaat nodig hebben, want de handschoenen slijtlaag kreeg het zwaar te verduren ook wat de pijp leeg zonder wissels en liepen de Panhaeringen uit naar een uiteindelijke 11-5 en eindigde we de wedstrijd met 9 man en was alles op.

 

Mannen er is gevochten, gestreden, maar met deze krappe selectie is het onhaalbaar. De competitie is nu klaar en we gaan ons nu nog opmaken voor 3 toernooidagen. Te beginnen volgende week zaterdag bij Botlek (als we er voldoende hebben want lenen gaat een lastige worden dat zag je vandaag ook). 

 

Zo verlieten we Flakkee, land van de hoge bomen (Land van de haoge baomen) weer door het dorp Melissant (Geitedurp) waar intussen het 4e aan het voetballen was, wetende dat we op een uiteindelijke meer dan prima eindpositie op de 8e plaats zijn geëindigd met 12 punten. Uiteraard felicitaties aan De Geuzen te weten Brielle JO15-3 met het kampioenschap in de 3e fase.

 

Ouders, spelers , toeschouwers. Ik weet: soms heb ik een grote bek, maar deed dat altijd in belang van een stelletje echte toppers, echte klasbakken en nog meer een vriendenteam. Ik heb genoten dit seizoen. Een buitengewoon (butegeweun) seizoen met veel vallen en gewoon weer opstaan. Een vervelende situatie eerder dit seizoen en ook gewoon weer door. Vele boze en teleurgestelde gezichten gezien maar ook hele goede en serieuze gesprekken gevoerd veel discussieren en niet toegeven druuse. Zoals eerder aangegeven gaan we nu het seizoen in het circustheater zoals Rockanje JO15-2 heet in stijl afsluiten en de toernooien volkomen blanco in. Alle spelers die ons in de competitie hebben geholpen bedankt en de teams die kampioen geworden zijn gefeliciteerd. En nu gaan we een flesje bier nuttigen (uut de kruuke zuupe) en weekend vieren.

Allemaal weer bedankt voor vervoer en aanmoediging!