· 

GHVV'13 neemt eerste horde richting 3e klasse.

GHVV'13 moest het in de 1e ronde van de nacompetitie 3e/4e klasse opnemen tegen Rotterdam United. De Rotterdamse ploeg was derde geworden dankzij de overwinning in de laatste speelronde en wipte over Maasdijk heen die gelijk speelde.

 

Op een warm sportpark aan de RFC-weg was de belangstelling niet zo heel groot, maar daar gaat het de voetballers niet om, want die willen gewoon winnen. Het arbitrale trio deze middag waren scheidsrechter Van der Hulst en zijn assistenten Van Dis en Durgunsu. Het trio leidde de gehele wedstrijd keurig in goede banen. 

 

Het fluitsignaal klonk en beide ploegen begonnen terughoudend om de tegenstander af te tasten.

In de eerste 20 minuten gebeurde er niet zo heel veel, maar toen eenmaal de 1e kans daar was voor Rotterdam United gingen alle remmen los en legden beide ploegen en vermakelijke 1e helft op de mat. 

De eerste kansen waren voor de thuisploeg via de snelle, handige buitenspelers. Er werd gevaar gesticht voor het doel van Davey Bouman, die zoals altijd, weer uitstekend presteerde en zijn doel schoon hield. Ook GHVV'13 kreeg mogelijkheden om de openingstreffer op het bord te zetten, maar ook GHVV'13 schoot nog niet met scherp de eerste helft. 

Vlak voor het rustsignaal ontsnapte  de spits van Rotterdam United aan buitenspel en kwam oog in oog te staan met Davey Bouman. De spits probeerde er links langs te gaan maar Davey plukte de bal van zijn schoen en behoedde zo dat GHVV'13 met een achterstand de rust in ging.

 

Na de rust was het al snel 0-1. In de tweede minuut stuurde Danny van der Spuij Marco de Wilde diep. Even leek de bal te diep en de uitkomende keeper van Rotterdam United zou de bal makkelijk kunnen pakken. De goalie twijfelde echter en zodoende kon Marco de bal met zijn knie over de keeper tikken en in het doel leggen. De eerste kans van de 2e helft was direct raak: 0-1. 

Na deze goal ging Rotterdam United op zoek naar de gelijkmaker, maar in de 2e helft speelde GHVV'13 met veel meer rust in de ploeg en schoof de bal rustig naar man naar man. Doordat de thuisploeg veel mensen naar voren stuurde kwam er automatisch ruimte achter de laatste linie van Rotterdam United en kon GHVV'13 regelmatig gevaarlijk worden voor het doel van de thuisploeg. 

 

Bij Rotterdam United liepen de benen langzaam vol en de kracht nam langzaam af en werd steeds minder gevaarlijk. GHVV'13 gooide de wedstrijd in de 88e minuut definitief op slot door een aanval over rechts via Brian van Dam die de bal voorgaf maar via een verdediger van richting veranderde, de keeper had het leer zo kunnen pakken maar twijfelde weer. Zodoende was Adisamat Aballa Orfane die van dichtbij de 0-2 op de borden zette. Na wat blessuretijd floot de prima leidende Van der Hulst voor het einde van de wedstrijd en kan GHVV'13 zich opmaken voor de volgende ronde. 

 

In de 2e ronde treft de ploeg van Rob Vuik het Schiedamse Excelsior'20 dat in de 3e klasse D 9e geworden is. De wedstrijd in Schiedam begint om 14.30 uur en is live te volgen bij Radio Sport op Voorne Putten (Linq Media).