Jubileumdag Voorne Atletiek.

Voorne Atletiek viert het 30-jarig jubileum met een Feestelijke Open Dag op zaterdag 26 augustus met baanwedstrijden en de Leo Klink Loop, ten bate van het KWF. Deze loop is 5 of 8 km. wandelen of hardlopen voor het goede doel en iedereen mag meedoen! 

Maar ook is iedereen van harte welkom om de baanatleten aan te moedigen bij hun wedstrijden! De opening van deze bijzondere en feestelijke dag is om 9.15 uur op de atletiekbaan op het Geuzenpark in Vierpolders.

 

Op het terrein en in het clubhuis zijn de vele vrijwilligers paraat om de organisatie van deze dag op rolletjes te laten verlopen, maar ook als vraagbaak voor bezoekers die meer willen weten over alle activiteiten die Voorne Atletiek nu en in de toekomst organiseert.

 

De geschiedenis van VA begint eigenlijk  al in 1985 als atletiekgroep binnen Sport Club Voorne, gestart met 55 leden, onder het voorzitterschap van Hadde Verhoeff. Het werd de "blauwe trein" genoemd en blauw is nog steeds de clubkleur!

Er werd gebruik gemaakt van de faciliteiten  van Sport Club Voorne; de atletiek werd een onderdeel van de voetbalvereniging. Na 8 jaar was het ledenaantal gegroeid tot boven de 300 en ook de jeugd had zich enorm ontwikkeld. Het werd tijd voor een zelfstandige vereniging en Voorne Atletiek werd in augustus 1993 opgericht. Bij gebrek aan een eigen locatie werd het Maerlant in Brielle de plek van waaruit de loopgroepen vertrokken. Ook de jeugd had deze plek als basis. Bepaald niet ideaal, want trainen op atletiekonderdelen was nauwelijks mogelijk.

De plannen voor een eigen atletiekbaan werden weer actueel en vol goede moed werd  de lobby in gang gezet  door  het bestuur, hetgeen resulteerde in de bouw van de atletiekbaan op het sportpark Geuzenpark Vierpolders.  De baan wordt gehuurd van de gemeente Brielle en de accommodatie  is door  Voorne Atletiek in eigen beheer gebouwd en door de vereniging  zelf betaald. Inmiddels bestaat de baan alweer 10 jaar en heeft de vereniging een groei in jeugdleden doorgemaakt. Vanaf 4 jaar de Young Athletics, die spelenderwijs kennismaken met atletiek. Dan de pupillen en junioren, die aan allerlei wedstrijden deelnemen met ongekend goede resultaten, zelfs met gouden medailles op de Nederlandse  Kampioenschappen Atletiek op diverse nummers!   Alle onderdelen van atletiek kunnen op de baan worden uitgevoerd, zodat ook wedstrijden kunnen worden georganiseerd.

Naast atletiek starten er ook een aantal loopgroepen en een wandelgroep vanaf de baan voor trainingen in de polders onder leiding van gediplomeerde trainers en op verschillende niveaus. Regelmatig is er een Start2Run cursus voor beginnende hardlopers. 

Ook in Voornes Duin wordt er getraind vanuit de kantine van OVV Oostvoorne. Er zijn een aantal loopgroepen en een wandelgroep, elke woensdag- en vrijdagochtend vanaf 9.00 uur. Onder leiding van gediplomeerde trainers worden diverse soorten trainingen gegeven, zoals snelheidstraining, fartlek en trailrunning, waarbij krachttraining en loopscholing niet worden vergeten. Kortom, fijne trainingen in de natuur!

Alle informatie  kun je vinden op www.voorneatletiek.com en op Facebook en Instagram, maar een mail sturen kan natuurlijk ook naar pr@voorneatletiek.com.

 

Graag tot ziens op de Open Dag zaterdag 26 augustus!