· 

Peters avonturen met de vv Rockanje JO15-1.

Verslag Vlotbrug JO15-1- Rockanje JO15-1.

 

De 1e wedstrijd voor Rockanje JO15-1 na een turbulente zomerstop waarin lang niet alles duidelijk was en nu nog steeds niet alles duidelijk. Maar in de zomerstop werd er niet stilgezeten en hard gewerkt aan nieuwe sponsoring voor de JO15-1. En het is gelukt. Volt Zonnepanelen (Seggeland Vierpolders: www.voltmontage.nl) sponsort de gloednieuwe trainingspakken en poloshirts; de voetbaltenues worden gesponsord door LTTnl (Liquid Transfer Technology) aan de Dintelweg in Rotterdam Europoort (www.lttholland.com). Inmiddels zijn we twee trainingen en een vriendschappelijke wedstrijd tegen de patatgeneratie in de achtertuin van Farm Frites onderweg: FC Vlotbrug JO15-1. 

 

Om 9 uur vertrokken we naar de Kooistee te Hellevoetsluis (Vlotbrug) met een grotere selectie dan afgelopen seizoen. Iets waar we als leider en trainers zeer content mee zijn. Het is voor onze vaste volgers de bekende selectie van 2022-2023 aangevuld met Sem van Wijk, Sjors Boks en Fygo Broeders en last moment-speler Gaith Ali die vanaf maandag mee gaat trainen. De 1e wedstrijd waar Dyran een helftje zou meedoen om daarna aan te sluiten bij Rockanje JO16-1 om daar mee te spelen in en tegen Nieuwenhoorn tegen de plaatselijke JO17-2. Noah had zich afgemeld (in de afrondende fase van de surfopleiding).

 

De spelers seizoen 2023-2024:

1. Jordy Naaktgeboren: de onbetwiste keeper en aanvoerder van Rockanje JO15-1

2. ..............

3. Noah Woonink: op bijna iedere positie inzetbaar (multifunctioneel dus)

4. Sem van Wijk: overgekomen uit de JO13-1 waar hij veel als rechtsback acteerde maar bij de JO15-1 terug komt op zijn positie waar hij voetballend veel meer waarde heeft: het middenveld. Daar zal hij veelvuldig een koppel met nr 10 vormen.

5. Lev: terug na een dramaseizoen 2022-2023. Lev en de leider zijn al jaren aan elkaar gekoppeld. Lev is een hele fijne gozer om in het team te hebben.

6. ..............

7. Milan Oudwater: de stofzuiger. Ook een speler die net als Lev al jaren van het team deel uit maakt. Soms heeft hij even geen zin, maar Milan zal eigenlijk nooit verzaken in de wedstrijden. Ook een fijne gozer.

8. ...............

9. Sjors Boks: voor mij als trainer nieuw, maar de vorige seizoenen wel eens meegedaan. Sjors gewoon een goede voetballer die bij ons de positie op het middenveld of als buitenspeler gaat invullen. Hij zal een absolute meerwaarde zijn.

10. Thijs Bomgaards: daar kunnen we kort over zijn. De Ivanovic van het team. Top middenvelder en samen met Sem het middenveld waar je als trainer op hoopt.

11. Noud van Bommel: heeft zijn vaste nr 8 ingeleverd en heeft voetballend een nieuwe weg ingeslagen. Bij volledige focus van grote meerwaarde.

12. ...........

13. Fygo Broeders: vorig seizoen al vanuit de JO15-1 gedistingeerd naar de JO13-1. Al vorig seizoen gevraagd zich bij ons aan te sluiten. Nu gelukt! Zeker welkom! We weten hoe je in elkaar steekt en zullen daar rekening mee houden. Laat je voeten spreken, dan kan je echt een geweldig koppel worden met Michel Naaktgeboren.

14. Dylian Kooistra: de voetballer die meerwaarde heeft. Tip van ons: blijf op je positie lopen en durf te schieten ook met verkeerde been. Wij als trainer zien je als multifunctioneel, dus op alle linies inzetbaar.

15. Dyran Kammah: gewoon een goede voetballer die overal beter in wil worden. Reserve-aanvoerder maar bovenal een geweldige voetballer die overal inzetbaar is. Wel de tip: loop je niet stuk. Durf te voetballen en neem je rust voor de goal. Ik weet niet wat de VTC plannen verder zullen zijn. Die wachten we af Dyran. Je weet wat de afspraken zijn

16. ..........

17. ...........

18. Jurrian Nelisse: gewoon een topper in de verdediging en een absolute "stille" topper centraal achterin.

19. .........

20. Floris Smolders: blijf je eigen spel spelen en ga niet reageren. Je kan echt voetballen dat weten we maar omdat je zoveel reageert op randzaken gaat dat ten koste van je voetbal.

 

Dan hebben we nog 3 spelers over te beginnen met :

33. Mitchel Naaktgeboren: heeft zijn nr 9 aan Sjors gelaten. Nu naar het nr van Dessers in zijn Feyenoordperiode. Met meer voetballers om je heen gaan de doelpunten wel komen. Tip: let goed op je ploeggenoten. Wie er scoort is niet glansrijk, de betere voorzet is vaak mooier dan de goal.

34. Stijn Tuit: alias Stijn Nouri. Ook inzetbaar op diverse posities en bovendien reservekeeper.

 

Dan nog 1 , en ja er zal direct door gedacht gaan worden en nog steeds weet ik niet waarom deze keuze maar:

69: Donnie Berwoldt: meldde zich uur voor vertrek af. Dus het nummer 69 bleef schoon in de tas.

 

Bij aankomst in de Kooistee kwamen luchten van patat al tegemoet, maar de ontvangst waanzinnig. We werden als team 1 voor 1 op de  foto gezet door de fotografe van FC Vlotbrug. Deze foto's komen uiteraard nog. Bedankt namens ons als team hiervoor. Verder was ook leverancier Marco Zalme van JME keepershandschoenen gearriveerd voor de levering van 2 nieuw paar handschoenen voor Jordy. Marco maakte ook nog de tussentijdse teamfoto's en de actiefoto's (waarvoor dank).

 

Na de korte uitleg van de zeer goed fluitende Dennis de Weerd (geen onbekende natuurlijk - heel wat jaren onder de lat gestaan bij 1e van Rockanje).  De wedstrijd kende een gelijk opgaande 1e helft waarbij er zeker goed gevoetbald werd. Een zeer goed keepende Jordy, een bikkelende Milan, maar eigenlijk het hele team lekker bezig! Ook een goed en leuk spelend Vlotbrug. Net voor de rust liepen we tegen de 1-0 achterstand aan na eerst nog een goede redding was de rebound te veel van het goede.

In de rust eigenlijk alleen maar positieve gasten en ervan overtuigd dat verliezen niet nodig moest zijn.

De start van de 2e helft (zonder Dyran die we afstonden aan de JO16-1) in iets andere posities was het direct een aanval Vlotbrug resulteerde in een corner, diegoed werd binnen gekopt. Dus 2-0. En waar je dan denkt dat het klaar is, ging Vlotbrug om alles ineens zeuren en praten vervelende opmerkingen richting keeper , alles werd dan ook kort gehouden door Dennis. Steeds vaker werden we gevaarlijker met diverse kansen , vrije trap van meter of 25 op het dak van goal. In de  65e minuut een schitterde goal van Sjors Boks met een super afstandsschot en de aansluiting treffer 2-1.  Aan alles merkte je we willen die verdiende gelijkmaker en die kwam er ook door een geweldige solo actie van Fygo die de 2-2 binnenschoot. Niet veel later floot de zeer goed leidende scheidsrechter Dennis de Weerd af en kijken we terug op een prima opening van het seizoen 2023 - 2024.

 

Alle ouders bedankt voor het rijden en aanwezigheid. 

 

Zo verslag 1 is weer lang genoeg en stoppen we nu, want volgende verslag wordt weer het kraaienverslag.

 

Peter Naaktgeboren

VV Rockanje

Wedstrijdsecretaris Jeugd / Toermooien / Regio Coordinator  School voetbal