AVG LAAT ONS NIET IN DE STEEK?!

Was in mijn gloriejaren een slogan van een betrouwbare wasmachine fabrikant, maar dan met een E in het midden en je in plaats van ons. Net als “Overal in het Land”; Sorbo bij de Hand of Sorbo is uw hulp in huis. Stom hé, ik vind het gewoon lekker, u weet wel, van Pietertje, maar dit geheel terzijde


De AVG is echt! De nieuwe privacywet (Algemene Verordening Gegevensbescherming) ingetreden op 25 mei 2018. In deze nieuwe privacywet staat dat bedrijven, overheden maar ook vrijwilligersorganisaties precies moeten bijhouden welke gegevens ze verzamelen, waarom en hoe lang. Dit geldt ook voor sportverenigingen en een aantal weken voor invoering van de nieuwe wet wist men zich nog geen raad en waren besturen  er nog lang niet klaar voor. Een aantal cursussen, lezingen en online trainingen verder, is men beter geïnstrueerd en zijn de veranderingen aanmerkelijk zichtbaar;

AVG wordt AWG (Alles Wordt Geheim)

Websites offline, Facebookpagina's meer besloten dan open, leden komen zonder toestemming niet meer in beeld. Bij maneges zien we paarden in beeld in plaats van ruiters en amazones. Ik zou wel eens willen weten hoe die prachtbeesten zich voelen?  Look Who’s Talking 3 met The Famous Mr Ed als hoofdrolspeler waarin de viervoeters aangeven of ze wel of niet in beeld willen. 


Nee, begrijp me niet verkeerd, er moet absoluut juiste bescherming van gegevens zijn, maar in een land waar iemand die een seks filmpje naar buiten brengt beter beschermd wordt door IP gegevens dan het slachtoffer, vind ik dat we daar eerst maar eens naar moeten kijken.

 

Dit zeg ik natuurlijk ook geheel in eigen belang. De vrije nieuwsgaring wordt voor ons een stuk lastiger en we zijn steeds afhankelijker van wat de verenigingen ons nog gunnen in beeld en geluid. Dit wordt nog vaker contact zoeken met die prachtige clubs en hun vrijwilligers. Wat fijn! We gaan terug naar de tijd van het tijdperk van faxen, telexen en misschien wel gewoon bellen. Terug naar de tijd van ROLO en de OLIFANT en EVEN APELDOORN BELLEN met de LEEUW, eens kijken wat zij ervan vinden.